Postup v MOL Cupu! Karvinou srazil dvoubodový Lingr | SK Slavia Praha
Více

Postup v MOL Cupu! Karvinou srazil dvoubodový Lingr

0:2
(0:2)
Osmifinále, 18. 11. 2022, Městský stadion Karviná
Osmifinále, 18. 11. 2022, Městský stadion Karviná
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Sešívaní v mrazivém počasí porazili Karvinou 2:0 a podzimní část tak zakončili postupem mezi nejlepších osm týmů domácího poháru. Výhru řídil místní odchovanec Ondřej Lingr, který s kapitánskou páskou na ruce zapsal gól a asistenci.

Trenérský tým udělal oproti zápasu se Zlínem jedinou změnu. Davida Douděru nahradil na pravém křídle Matěj Jurásek, kterého doplnili další dva hráči, kteří v kariéře prošli Karvinou – Ondřej Lingr a Eduardo Santos. Záložní řady vyztužili ve skvělé formě hrající Hromada s Oscarem, na hrotu operoval Václav Jurečka.

Slávisté vstoupili do utkání ve velkém tempu, první střelu vyslal už ve 2. minutě levačkou Matěj Jurásek a prosadit se mohl i po následném rohu, centr ale netrefil přesně.

Po deseti minutách se za hranicí vápna efektně uvolnil Taras Kačaraba, jeho pokus však skončil nad bránou domácího brankáře. Podobně si při své individuální akci vedl s velkým sebevědomím hrající Matěj Jurásek, od gólu ho dělil jen včasný skluz jednoho z obránců soupeře.

A znovu to byl muž s číslem 35 na zádech, který se po centru Václava Jurečky vyšrouboval do vzduchu a svou hlavičku poslal těsně nad.

V 18. minutě už tlak sešívaných vyvrcholil úvodním gólem. Rohový kop Davida Juráska se po odrazu od Ondřeje Lingra ocitl na noze Petera Olayinky, který si s nastalou situací věděl rady a poslal slávisty do vedení – 0:1!

Po inkasovaném gólu se osmělila také Karviná, náznaky šancí ale nekompromisně uťal Ondřej Lingr, který se ve 31. minutě zjevil po přihrávce Jakuba Hromady úplně sám na malém vápně a placírkou usměrnil míč do prázdné brány – 0:2!

O chvíli později se k zakončení zpoza vápna dostal Jakub Hromada, jeho technický obstřel ale Ciupa pokryl.

Zbytek promrzlé první půle si už slávisté pohlídali a do šaten tak odcházeli s dvougólovým náskokem.

V úvodu druhého dějství se do zajímavé příležitosti dostal po přízemním centru Davida Juráska Václav Jurečka, z bezprostřední blízkosti ale gólmana soupeře prostřelit nedokázal.

Krásnou souhru předvedli na pravé straně Lingr s Masopustem, následný pokus Jurečky na poslední chvíli zablokoval jeden ze skluzujících obránců.

Do slibné pozice se po skvělém pasu Hromady dostal nabíhající Peter Olayinka, jehož střelu z úhlu vyrazil Ciupa. Brankou neskončila ani levačka Lukáše Provoda, která vyslala míč jen kousek vedle pravé tyče.

V 63. minutě měl na noze navýšení skóre kapitán Ondřej Lingr, dvougólový rozdíl však pro domácí zachránil reflexivním zákrokem znovu Ciupa.

O deset minut později zkoušel štěstí Stanislav Tecl, jeho chytrý oblouček dopadl těsně vedle pravé tyče.

Závěr utkání byl plný nepřesností, tempo oživil až Lukáš Masopust, který nepříjemnou střelou protáhl pozorného gólmana soupeře.

Nic dalšího se už v Karviné nestalo a slávisté tak podzimní část zakončili postupem do čtvrtfinále domácího poháru. Další zápas čeká výběr Jindřicha Trpišovského po reprezentační pauze, kdy na konci ledna přivítají doma Jablonec.

0:2

Sestavy

MFK Karviná

Ciupa – Mikuš, Soukeník, Žák, Cienciala (81. Krčík) – Boháč, Budínský – Memič (65. Moses), Málek, Zedníček (15. Bartl) – Durosinmi (81. Ezeh)

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust, Kačaraba, Santos, Jurásek D. – Hromada, Oscar (89. Kričfaluši) – Jurásek M. (58. Provod), Lingr (80. Ewerton), Olayinka (80. Douděra) – Jurečka (58. Tecl)

Detaily utkání

Branky
18. Olayinka, 31. Lingr
Diváci
2890
Žluté karty
Lingr, Jurásek D.
Rozhodčí
Szikszay – Hrabovský, Mokrusch

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články