Po heroickém výkonu remíza s Wolfsburgem | SK Slavia Praha
Více

Po heroickém výkonu remíza s Wolfsburgem

0:0
(0:0)
5. kolo, 16. 12. 2022, AOK Stadion
5. kolo, 16. 12. 2022, AOK Stadion
VfL Wolfsburg - SK Slavia Praha
Slávistky si v pátém zápase základní skupiny Ligy mistryň připsaly velmi cenný skalp. Na hřišti dvojnásobných vítězek této soutěže dokázaly i díky skvělé brankářce Lukášové ustát místy drtivý tlak a z Wolfsburgu si tak odváží bod za remízu 0:0!

Slávistky čekala v Německu náročná zkouška. Na venkovní půdě vyzvaly dvojnásobné vítězky milionářské soutěže z Wolfsburgu, kterým před zápasem patřila první pozice v tabulce.

Hned od úvodního hvizdu držely domácí fotbalistky míč na kopačkách a slávistkám toho příliš nedovolily. První větší příležitost přišla ve 4. minutě, kdy se odražený centr dostal k osamocené Jonsdottirové, kterou ale vychytala reflexivním zákrokem Lukášová.

Šanci měly také slávistky, Keeneová však v klíčový moment prováhala ideální čas pro střelu a následný pokus Kožárové zpoza vápna letěl jen vysoko nad bránu.

V 11. minutě to byla znovu Lukášová, která volej Poppové vytěsnila konečky prstů mimo tři tyče.

Tlak Wolfsburgu se stupňoval, slávistické obraně se ale dařilo náporu a vysoké kadenci střel v první půlhodině zápasu odolávat.

Ve 37. minutě zářila Lukášová, která vytáhla hlavičku domácí útočnice na brankové čáře a udržela tak sešívané ve hře. Podobně důležitý zákrok předvedla i o chvíli později, kdy špičkou kopačky zabránila nebezpečné Jonsdottirové ve skórování.

Začátek druhého dějství přesně kopíroval poločas první. Slávistky měly problém držet míč a naopak se bránily narůstajícímu tlaku soupeřek.

V 67. minutě došlo v malém vápně slávistek k nepřehledné skrumáži, jako zázrakem však sešívané fotbalistky stále držely čisté konto.

Na poslední třetinu zápasu vystřídala agilní Růžičkovou Gabriela Šlajsová, která měla přinést čerstvé síly pro případné protiútoky.

Slávistkám se i nadále dařilo odolávat ofenzivní síle Wolfsburgu, který nedokázal řadu vyložených příležitostí využít.

Ani v nastavení červenobílý obranný val neustoupil a po heroickém výkonu si tak slávistky odváží z Wolfsburgu velmi cenný bod!

0:0

Sestavy

VfL Wolfsburg

Frohms - Rauch, Janssen, Hendrich, Wilms - Lattwein, Oberdorf (62. Hegering) - Jonsdottir (75. Blomqvist), Popp, Wassmuth (62. Brand) - Pajor (75. Bremer)

SK Slavia Praha

Lukášová - Khýrová, Bartovičová, Necidová, Veselá - Tenkrátová, Keene - Černá (87. Abrahamsson), Kožárová, Růžičková (71. Šlajsová) - Nekesa (90. Divišová)

Detaily utkání

Branky
-
Žluté karty
-
Červené karty
-
Rozhodčí
Nervik H.

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články