Premiérový bod v Lize mistryň vystřelila Růžičková | SK Slavia Praha
Více

Premiérový bod v Lize mistryň vystřelila Růžičková

1:1
(1:1)
4. kolo, 8. 12. 2022, NV Arena
4. kolo, 8. 12. 2022, NV Arena
SKN St. Pölten - SK Slavia Praha
St. Pölten slávistky výrazně přestřílel, skvělá Lukášová i s trochou potřebného štěstí ale udržela pro sešívané premiérový bod v základní skupině Ligy mistryň za remízu 1:1.

Slávistky dorazily do St. Pöltenu prolomit bodový i gólový půst, který je držel na čtvrté příčce skupiny Ligy mistryň.

Hned zkraje utkání mohlo být zle. Nedůraz ve vápně slávistek vyústil v rychlý gól, který ale nebyl pro ruku uznán. V 9. minutě přišla další gólová šance soupeřek. Po rychlém autu se k zakončení z bezprostřední blízkosti dostala jedna z útočnic St. Pöltenu, její pokus naštěstí letěl mimo bránu.

O chvíli později předvedla Lukášová skvělý zákrok proti voleji Zverové a ustrážila tak nerozhodný stav. Ve 20. minutě se stejné hráčky střetly znovu a úspěšnější byla znovu skvěle chytající brankářka Slavie.

První střela na bránu a hned z toho byl premiérový gól ve skupině! Tereza Kožárová vyvezla ve 27. minutě míč a nahrála osamocené Kristýně Růžičkové, která neměla problém přečíslení zakončit – 0:1!

Ve 39. minutě se odpoutala od červenobílé obranné řady Kleinová a naskočila si na přesný centr. Svou hlavičku ale ve vyložené příležitosti poslala nad břevno. Neuběhla ani minuta a bylo srovnáno. Dlouhý nákop Zverové z levé strany propadl až k Lukášové, která na něj v nepřehledné situaci neměla šanci dosáhnout – 1:1.

Slávistky vstoupili do druhé půle odvážněji, žádný z ofenzivních náznaků ale větší šanci nepřinesl. Byly to naopak soupeřky, které vážněji zahrozily. Střelu z delší vzdálenosti vytěsnila Lukášová skvělým zákrokem na roh.

Po šedesáti minutách hry všem slávistkám zatrnulo při odkopu Lukášové, která našla jen útočnici soupeře. Ta svou střelou naštěstí trefila jen vracející se brankářku sešívaných a skóre tak zůstalo nerozhodné.

Po této nedůslednosti tempo hry lehce opadlo, zápas byl rozkouskovaný střídáními a kupícími se nepřesnostmi. Tuto pasáž narušila až v 81. minutě štiplavou střelou z volného přímého kopu jedna ze soupeřek, po jejímž pokusu zazvonila pravá tyč.

V závěru utkání domácí hráčky slávistky zatlačily do obranného vápna, žádnou šanci ale i díky pozorné Lukášové nepřetavily ve vedoucí gól a zápas tak skončil dělbou bodů za remízu 1:1.

1:1

Sestavy

SKN St. Pölten

Schluter - Fuchs (63. Lemešová), Klein, Balog, Tabotta – Brunnthaier (77. Zagor), Mikolajová, Wenger . Zver, Enzinger (63. Schumacher), Madi

SK Slavia Praha

Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčíková (52. Tenkrátová), Keene - Divišová (77. Černá), Nekesa, Růžičková (88. Goretkiova) - Kožárová

Detaily utkání

Branky
40. Zver - 27. Růžičková
Žluté karty
Mikolajová
Rozhodčí
Shukrula S.

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články