U19 v UEFA Youth League končí, Genk rozhodl v závěru | SK Slavia Praha
Více

U19 v UEFA Youth League končí, Genk rozhodl v závěru

2:4
(2:1)
1. kolo, 5. 10. 2022, Xaverov, Praha 9
1. kolo, 5. 10. 2022, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha - KRC Genk
V dramatické odvetě prvního kola UEFA Youth League dorostenci Slavie nad Genkem dvakrát vedli, nakonec ale hosté strhli průběh dvojutkání na svou stranu a slaví postup do další fáze. Branku na 2:4 vstřelil soupeř v nastavení druhého poločasu, v utkání padly čtyři červené karty. První duel vyhráli mladí slávisté v Belgii 2:1.

Vstup do utkání se slávistům povedl skvěle! Sešívaní nejprve zakombinovali na levé straně hřiště, následný centr obrana zblokovala jen k nohám Daniela Touly, jehož střela byla opět zblokována, míč se ale dostal k Adamovi Pudilovi, který pohotově uklidil míč mimo dosah brankáře – 1:0!

Genk si po vstřeleném gólu vytvořil tlak a držel míč kolem vápna, do první větší šance se dostal až ve 27. minutě, tu hned dokázal proměnit. Po akci středem se k míči ve vápně dostal Godts, který levačkou trefil přesně horní roh branky.

Ve 30. minutě se za dlouhým míčem za obranu hnal Daniel Toula, v souboji se vyběhnuvším brankářem Pandersem byl u míče jako první, gólman Genku ale dokázal na poslední chvíli našeho útočníka zastavit.

42. minuta přinesla povedenou střelu hostujícího beka De Granda z přímého kopu, jeho ránu ale zastavila tyč.

A tak přišla červenobílá radost! Mikuláš Konečný centroval z pravé strany, na hranici vápna byl úplně nestřežený Victor „Bolu“ Ogungbayi, který si míč ideálně zpracoval a přesnou střelou k tyči vrátil slávistům vedení - 2:1.

Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro sešívané.

Hned v úvodu druhého poločasu ale Genk vyrovnal. Z levé strany přišel centr do vápna, dřív než brankář Adam Dvořák se k míči dostal Sekou Diawara, který hlavou usměrnil balon mezi tři tyče.

Skvělý zákrok vytáhl v 74. minutě Adam Dvořák, když fantasticky vyrazil dvakrát tečovanou střelu hostů z Genku. V 80. minutě šel Genk vůbec poprvé v dvojutkání do vedení, po rychlém protiútoku přidal svůj druhý gól Godts.

O výsledku dvojutkání tak rozhodlo nastavení zápasu. Za vápnem se dostal k míči Al Mazyani, který přesnou střelou k zadní tyči strhnul průběh na stranu Genku. V závěru utkání ještě viděl za zákrok ve vápně soupeře červenou kartu Miloš Pudil.

Po výsledku 2:4 tak do dalšího kola UEFA Youth League postupuje Genk.

2:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Dvořák – Konečný, Behenský, Hunal (90. Trédl), Beránek – Lopatář (78. Žitný), Zachoval (90. Kolář), Ogungbayi – A. Pudil, Jelínek (68. Hájek), Toula (78. M. Pudil)

KRC Genk

Penders – Martens, Manguelle (61. Smekens), Al Mazyani, De Grand – Rotundo (46. Claes), Swerts, Van de Perre – Arabaci, Diawara, Godts

Detaily utkání

Branky
9. A. Pudil, 44. Ogungbayi – 27. a 80. Godts, 47. Diawara, 90. Al Mayani
Diváci
545
Žluté karty
Zachoval, Hunal, Lopatář. A. Pudil - Van de Perre, Godts, De Grand, Al Mazyani
Červené karty
M. Pudil, Behenský, Trédl - Swerts
Rozhodčí
Bilbija – Tešanović, Čaušević

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články