S Kluží první domácí porážka v sezoně | SK Slavia Praha
Více

S Kluží první domácí porážka v sezoně

0:1
(0:1)
3. kolo , 6. 10. 2022, Eden
3. kolo , 6. 10. 2022, Eden
SK Slavia Praha - CFR 1907 Kluž
Slávisté podlehli Kluži 0:1 a zaznamenali tak první domácí porážku v sezoně. Sešívaní nastřelili dvě tyčky, míč drželi 65 % času, jedinou branku zápasu ale vstřelil na konci prvního poločasu Janga. Po třech zápasech mají všechny čtyři kluby ve skupině G po čtyřech bodech.

Sešívané čekala v rámci třetího zápasu základní skupiny Evropské konferenční ligy dosud jednobodová Kluž. Na rumunského soupeře měli slávisti dobré vzpomínky, před třemi lety ho dokázali vyřadit v play off Ligy mistrů a postoupili tak do hlavní fáze milionářské soutěže. Trenér Trpišovský udělal oproti nedělnímu zápasu dvě změny v sestavě, 150. start za Slavii čekal nejlepšího střelce FORTUNA:LIGY Stanislava Tecla.

Netradičně v modré vstoupili slávisté do utkání o lepší výchozí pozici do zbytku skupinových bojů. Nástup do zápasu to byl opravdu svižný, po skvělé individuální akci předložil míč Lukáš Provod Davidu Juráskovi, jeho střelu z nadějné pozice ale na poslední chvíli zablokovala obrana soupeře.

V 11. minutě mohli jít sešívaní do vedení. Přesný roh Petra Ševčíka našel hlavu Petera Olayinky, nadějný pokus nejlepšího slávistického střelce v Evropě však skončil jen na noze pozorného Scuffeta.

Červenobílým se dařilo držet míč a soupeře nepouštěli z obranné poloviny. Nejblíže gólu se dostal ve 24. minutě Stanislav Tecl, jeho teč po přízemní střele Petera Olayinky skončila na pravé tyči.

O pět minut později napřáhl svou oblíbenou levačkou zpoza vápna Moses Usor, zakončení nigerijského křídelníka však chyběla přesnost. Brankou neskončil ani střílený centr Davida Douděry, Stanislavu Teclovi chyběl k zakončení krok.

S blížícím se koncem poločasu se osmělili také hosté, žádný z pokusů ale bránu Ondřeje Koláře neohrozil. Ve 41. minutě měla Slavia sekvenci dvou velikých šancí. Lukáš Provod nejprve trefil ze střední vzdálenosti tyč, následný pokus Mosese Usora proletěl kousek nad břevnem.

Těsně před odchodem soupeř udeřil, po nedorazu slávistické obrany se v 45. minutě trefil Janga – 0:1. Do šaten tak slávisté odcházeli s jednobrankovým mankem.

Druhá půle začala sérií faulů a nepřesností ve středu hřiště. Vzápětí tuto pasáž hry narušil parádní střelou z otočky Peter Olayinka, Scuffet však svůj tým podržel dalším skvělým zákrokem.

Sešívání tlačili, do vápna soupeře létala řada nebezpečných centrů, hradby Kluže ale stále odolávaly. Trenér Trpišovský oživil hru v 61. minutě dvojitým střídáním, Tecla s Provodem nahradil Ewerton s Yirou Sorem.

První dotyk s míčem a hned z toho mohl být vyrovnávací gól. K přímému kopu se postavil Ewerton, míč z jeho kopačky však znovu našel pozorného brankáře soupeře.

Zvrátit nepříznivý stav byl po sedmdesáti minutách hry vyslán Ibrahim Traoré, ve středu hřiště nahradil Christa Tiéhiho. Ihned po svém příchodu připravil rodák z Pobřeží Slonoviny slibnou palebnou pozici pro Mosese Usora, jeho zakončení ale tělo vysoko nad bránu.

V 75. minutě to byl znovu Traoré, který si svou aktivitou připravil dobrou pozici ke střele, brankář Kluže byl však neúprosný a vyrazil míč na roh. O pět minut později napřáhl zpoza vápna Petr Ševčík, jeho střela proletěla jen kousek vedle levé tyče.

Pět minut před koncem základní hrací doby našel Usor přesným centrem Yiru Sora, ten svou hlavičkou z dobré pozice zamířil jen mimo branku.

Ani tlak v závěru zápasu však branku nepřinesl a slávisté tak podlehli Kluži 0:1. Příští utkání čeká sešívané v neděli, kdy v Olomouci od 19:00 vyzvou domácí Sigmu.

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář - D. Jurásek (87. Oscar), Ousou, Kačaraba, Douděra - Tiéhi (69. Traoré), Provod (61. Ewerton), Ševčík, Olayinka, Usor - Tecl (61. Sor)

CFR 1907 Kluž

Scuffet - Camora, Kolinger, Yuri Matias, Manea - Deac (77. Braun), Boateng (87. Cvek), Muhar, Roger - Janga (70. Malele), Yeboah (77. Bus)

Detaily utkání

Branky
45. Janga
Diváci
18271
Žluté karty
Usor - Yuri Matias, Mulhar, Deac, Yeboah, Scuffet
Rozhodčí
Maresca - Preti, Peretti

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články