V Liberci po brance v nastavení remíza 2:2 | SK Slavia Praha
Více

V Liberci po brance v nastavení remíza 2:2

2:2
(1:1)
24. kolo, 18. 3. 2023, Stadion U Nisy
24. kolo, 18. 3. 2023, Stadion U Nisy
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Sešívaní ve 24. kole FORTUNA:LIGY remizovali v Liberci 2:2, vyrovnávací branku obdrželi v šesté minutě nastavení, kdy se trefil Olatunji. Sešívaní v té době byli v deseti bez vyloučeného Petera Olayinky, autora gólu na 1:1.

Slávisté odcestovali na sever Čech s cílem uhájit první pozici v tabulce. Oproti zápasu s Plzní jim k tomu měly pomoci dvě změny. První jarní start v základní sestavě čekal Lukáše Masopusta, který měl na starosti pravý kraj obrany pod Davidem Douděrou. Od první minuty nastoupil také autor vítězného gólu proti Plzni Ondřej Lingr.

První ohrožení branky Vliegena přišlo po střele Lukáše Masopusta, jeho vnější nárt ale poslal míč jen vedle pravé tyče. V 8. minutě se po centru Petera Olayinky k nebezpečné hlavičce Stanislav Tecl, ani on však nemířil přesně.

Slávisté se dál tlačili do vápna domácích, pohotovou hlavičkou se po skrumáži ve vápně prezentoval Lukáš Masopust.

Ve 26. minutě přišel tvrdý direkt. Sešívaní nejprve přežili nebezpečí po nastřelené tyči, následná dorážka Červa po nešťastné teči Igoha Ogbu už však úvodní brankou skončila - 0:1.

Rychlá reakce a vyrovnání! Po centru Lukáše Masopusta z pravé strany se ve 30. minutě do zakončení dostal nejprve David Douděra, míč po zákroku brankáře si následně našel Peter Olayinka a přízemní střelou na zadní tyč dorovnal rozdíl ve skóre - 1:1! Nigerijský křídelník si tak připsal svůj desátý ligový gól v této sezoně.

Další šance už v úvodním dějství nepřišly a týmy tak šly do šaten za nerozhodnutého stavu.

Zkraje druhého dějství rozvlnil Peter Olayinka síť podruhé, jeho branka ale nebyla uznána. Míč po centru Petra Ševčíka totiž opustil hrací plochu.

V 56. minutě provedl Jindřich Trpišovský dvě střídání, Stanislava Tecla s Lukášem Masopustem nahradilo duo Zafeiris – van Buren. Právě druhý jmenovaný napřáhl ke střele po zblokovaném pokusu Davida Douděry, skákavý míč ale poslal vysoko nad.

V 63. minutě zfauloval v pokutovém území Ndefe pronikajícího Petera Olayinku. K penaltovému puntíku si stoupl Mick van Buren, poslal brankáře na druhou stranu, a bezpečně tak zajistil sešívaným vedení - 2:1! Slavia tímto gólem dosáhla mety sta branek ve všech soutěžních zápasech aktuální sezony.

70. minuta byla svědkem efektního uvolnění Christose Zafeirise, který následně vybídl k navýšení skóre osamoceného Petera Olayinku, jeho střela ale mezi tři tyče nezamířila.

Další změna v útočných řadách přišla patnáct minut před koncem, Ondřeje Lingra nahradil Matěj Jurásek.

Upevnit vedení mohl v 83. minutě zpoza vápna zakončující Christos Zafeiris, svůj pokus neumístil přesně. Dvě minuty před koncem byl vyloučen Peter Olayinka, rozhodčí nastavil osm minut a výběr Jindřicha Trpišovského se v oslabení tlaku domácích neubránil. Olatunji přehodil po přihrávce za obranu Ondřeje Koláře - 2:2. Stejným výsledkem duel U Nisy i skončil.

Další utkání čeká sešívané po reprezentační pauze, kdy na domácí půdě vyzvou 1. dubna od 19:00 Sigmu Olomouc.

2:2

Sestavy

FC Slovan Liberec

Vliegen – Plechatý, Purzitidis, Preisler (70. Ghali) – Ndefe, Doumbia, Červ (80. Varfolomeev), Mészáros (77. Rabušic) – Rondić (77. Kozák), Olatunji, Tupta

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust (56. Zafeiris), Ogbu, Holeš, D. Jurásek – Douděra, Oscar, Lingr (76. Jurásek M.), Ševčík, Olayinka – Tecl (56. van Buren) (89. Hromada)

Detaily utkání

Branky
26. Ogbu (vl.), 90. Olatunji - 30. Olayinka, 64. van Buren
Diváci
4578
Žluté karty
Doumbia, Preisler - Ogbu, Dorley, Zafeiris
Červené karty
- Olayinka
Rozhodčí
Zelinka – Paták, Antoníček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články