Remíza v Teplicích, bod zajistil z penalty Tecl | SK Slavia Praha
Více

Remíza v Teplicích, bod zajistil z penalty Tecl

1:1
(1:0)
20. kolo, 18. 2. 2023, Na Stínadlech
20. kolo, 18. 2. 2023, Na Stínadlech
FK Teplice - SK Slavia Praha
Slávisté ve 20. kole FORTUNA:LIGY remizovali v Teplicích 1:1 a poprvé v jarní části ztratili body. Na brzkou branku Vachouška ze 3. minuty odpověděl z pokutového kopu ve druhém poločase Stanislav Tecl.

Oproti domácímu duelu s Brnem udělal trenérský tým pět změn. Poprvé v základní sestavě nastoupila lednová posila David Pech, na hrot se postavil Mick van Buren, s jedenácti góly druhý nejlepší střelec soutěže. Na střídačce byl poprvé od 8. září připraven Tomáš Holeš. Od první minuty hrál i Ivan Schranz, který v uplynulé sezoně nastřílel Na Stínadlech svůj premiérový ligový hattrick.

Z první vážnější akce udeřili za silného větru a deště domácí, zaváhání v rozehrávce potrestal střelou na bližší tyč Kolářovy branky ve 3. minutě Vachoušek – 1:0. Brankář sešívaných inkasoval podruhé v jarní části a po dvou čistých kontech v řadě.

V 11. minutě mohlo být srovnáno, centr Ewertona z pravé strany hřiště prodloužil hlavou Eduardo Santos, do míče se následně opřel Ibrahim Traoré a jeho pokus razítkoval zadní tyč. Po čtvrthodině hry zkoumal hlavní sudí Klíma s pomocí VAR obranný zákrok Igoha Ogbua v pokutovém území, penaltu pro Teplice nenařídil, domácí zahrávali rohový kop.

Centr Davida Juráska z levé strany ve 32. minutě málem překvapil Grigara, snesl se těsně vedle vzdálenější tyče. O pět minut později Jindřich Trpišovský a jeho kolegové ve snaze oživit útočnou hru sáhli ke dvojitému střídání, na hřiště zamířili Christos Zafeiris a Petr Hronek, dolů Ewerton a Pech. Rána Micka van Burena po otočce skončila vysoko nad brankou.

Nad rámec prvního poločasu přidali rozhodčí čtyři minuty, ani jeden tým si vážnější situaci k ohrožení branky soupeře nevypracoval. Sešívaní zamířili do kabiny s jednogólovým mankem. Do druhé půle vyběhli Stanislav Tecl a Matěj Jurásek, odpracováno měli Schranz s Provodem. Po pár vteřinách Peter Olayinka fantastickým obranným skluzem zastavil průnik Urbance.

Po volném přímém kopu Matěje Juráska se v 50. minutě k hlavičce prodral Stanislav Tecl, zamířil nad. Proti následné šanci Zafeirise se domácí ubránili, do jeho střílené přihrávky lehl jeden z obránců. Druhému inkasování zabránil reflexivně Ondřej Kolář, který nepustil do branky balon po obranném skluzu Ogbua. Míč na brankové čáře trefil jeho pravou nohu!

V 58. minutě Petr Hronek krásným pasem vybídl Petera Olayinku, kterého v pokutovém území fauloval Urbanec. Sudí pískl pokutový kop, Mick van Buren ale ranou k levé tyči Grigara nepřekonal. Kapitán Teplic vytáhl míč konečky rukavic na roh.

Poslední střídání provedl realizační tým Slavie v 71. minutě, do zápasu naskočil po pěti měsících a deseti dnech Tomáš Holeš, nahradil Traorého. A když si Matěj Jurásek šikovně obhodil Grigara, který ho fauloval, dostali sešívaní možnost druhého pokutového kopu. Stanislav Tecl ukázal velký přehled a uklidil balon do protipohybu teplického gólmana – 1:1. Útočník Slavie skóroval podesáté v ligovém ročníku.

Obrovskou šanci otočit skóre měl v 77. minutě po kličce brankáři Petr Hronek, ležící Grigar ale ještě do jeho zakončení do prázdné branky stihl vložit ruku. Dělovka Trubače prosvištěla nebezpečně blízko zadní tyče. Slávisté hnaní několika stovkami skvělých fanoušků pokračovali v tlaku, Santosova hlavička v záklonu Grigara neohrozila.

Rozhodčí prodloužili duel o osm minut. Mezi tři tyče nezamířil ani hlavičkový pokus Ogbua. Slávisté tak poprvé na jaře ztratili body a s Teplicemi remizovali 1:1. Další utkání čeká svěřence Jindřicha Trpišovského v neděli 26. února od 15:00, kdy v Edenu přivítají Slovácko.

1:1

Sestavy

FK Teplice

Grigar (C) – Hora, Chaloupek, Mičević (75. Žák) – Hyčka, Mareček, Dramé, Urbanec – Trubač – Vachoušek (78. Pleštil), Gning

SK Slavia Praha

Kolář – Pech (37. Hronek), Ogbu, Santos, D. Jurásek – Traoré, Provod (46. Tecl) – Olayinka (C), Schranz (46. M. Jurásek), Ewerton (37. Zafeiris) – van Buren

Detaily utkání

Branky
3. Vachoušek - 74. Tecl (pen.)
Diváci
10053
Žluté karty
Dramé, Mareček - Schranz, Traoré, Olayinka
Rozhodčí
Klíma – Nádvorník, Machač

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články