Jurečka s Olayinkou vystřelili výhru v Pardubicích | SK Slavia Praha
Více

Jurečka s Olayinkou vystřelili výhru v Pardubicích

0:2
(0:1)
18. kolo, 4. 2. 2023, CFIG Arena
18. kolo, 4. 2. 2023, CFIG Arena
FK Pardubice - SK Slavia Praha
Sešívaní v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY porazili na venkovní půdě Pardubice 2:0 a potvrdili tak první pozici v tabulce. O góly se postarali Václav Jurečka a Peter Olayinka.

Oproti prvnímu zápasu jara udělali trenéři dvě změny. V CFIG Areně vyběhl na pravém kraji obrany David Douděra, v útoku nastoupil od první minuty Mick van Buren, který se na výhře 5:1 nad Jabloncem podílel gólem a asistencí. Na lavičce byli po zranění připraveni David Pech s Tarasem Kačarabou i nejnovější posila Christos Zafeiris.

Zápas načal slavnostní ceremoniál u příležitosti otevření nového pardubického stadionu a domácí ho hned na začátku utkání mohli stvrdit úvodní brankou. Do slibné příležitosti se dostal Černý, který hlavičkoval doprostřed brány, odražený míč obrana Slavie odvrátila.

V 8. minutě se skvělým zákrokem proti přízemní střele Kostky blýskl Ondřej Kolář a zamezil tak změně skóre. O chvíli později zahrozili také slávisté, Jurečkův centr našel nabíhajícího Micka van Burena, který však na přesnější zakončení nedostal příliš prostoru.

Zkraje 15. minuty to byl znovu nizozemský útočník, který po Lingrově pasu střílel jen těsně vedle levé tyče.

V 19. minutě už míč síť rozvlnil. Nařízenou penaltu po odpískané ruce ve vápně proměnil Václav Jurečka a poslal Slavii do vedení – 0:1!

Chumelenice v Pardubicích pomalu ustávala, šance sešívaných však přicházely dál. Ve 26. minutě se ve velké příležitosti ocitl David Douděra, jeho pokus na poslední zblokoval jeden ze skluzujících obránců domácích.

Po půl hodině to zkusil stejný hráč znovu, tentokrát zpoza vápna prověřil štiplavou střelou pozornost Nity. Ve 36. minutě vysunul Eduardo Santos přesným pasem Micka van Burena, který levačkou rozvlnil jen boční síť.

O moment později našel přesný křižný centr Davida Juráska skluzujícího van Burena, jeho pokus ale vychytal vyběhnuvší brankář Pardubic a útočná první půle tak skončila jednobrankovým vedením slávistů.

Druhou půli mohl otevřít vyrovnávacím gólem Janošek, svým obstřelem zpoza vápna orazítkoval pravou tyč.

V 55. minutě připravil Jindřich Trpišovský trojité střídání. Lingra, Ševčíka a Jurečku vystřídali Matěj Jurásek, Lukáš Provod a v sešívaném debutující Petr Hronek.

První soutěžní start za Slavii si připsal také po zranění navrativší David Pech, který vystřídal Jakuba Hromadu.

V 69. minutě zachránil vedení sešívaných Ondřej Kolář, který v tutové šanci vychytal výborným zákrokem Limu.

V 75. minutě pálil po rohu David Douděra, jehož střelu tečoval jen těsně mimo Peter Olayinka. Nigerijský křídelník se do slibné příležitosti dostal i po výkopu Ondřeje Koláře, svůj samostatný únik ale zakončil střelou těsně nad.

Na konci zápasu viděl druhou žlutou Aiham Ousou a slávisté tak dohrávali v deseti. Závěrečný tlak domácích otupil rychlý protiútok Stanislava Tecla, který předložil míč Peteru Olayinkovi a ten se nemýlil – 0:2!

Nic dalšího už se v CFIG Areně nestalo a slávisté si tak z Pardubic odvezli výhru 2:0 po úspěšné penaltě Václava Jurečky a závěrečné pojistce od Petera Olayinky.

Příští zápas čeká sešívané v sobotu 11. 2., kdy doma vyzvou brněnskou Zbrojovku.

0:2

Sestavy

FK Pardubice

Nita – Kostka (63. Mareš), Hranáč, Chlumecký, Rosa (46. Helešic) – Vacek (78. Šimek) – Pikul (58. Krobot), Hlavatý, Janošek, Tischler – Černý (58. Lima)

SK Slavia Praha

Kolář – Douděra, Ousou, Santos, Jurásek D. – Hromada (68. Pech), Ševčík (55. Hronek) – Jurečka (55. Jurásek M.), Lingr (55. Provod), Olayinka – van Buren (83. Tecl)

Detaily utkání

Branky
19. Jurečka, 90. Olayinka
Žluté karty
Šimek - Ousou, Lingr, Santos, Douděra
Červené karty
90. Ousou
Rozhodčí
Machálek – Hájek, Antoníček

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články