Výhru 6:1 nad Budějovicemi řídili Tecl s D. Juráskem | SK Slavia Praha
Více

Výhru 6:1 nad Budějovicemi řídili Tecl s D. Juráskem

6:1
(3:0)
8. kolo, 11. 9. 2022, Fortuna Arena
8. kolo, 11. 9. 2022, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Sešívaní porazili v 8. kole FORTUNA:LIGY České Budějovice 6:1 a vrátili se na čelo ligové tabulky. Výhru řídil Stanislav Tecl, který zaznamenal dva góly a asistenci. Další branky přidali Schranz, Masopust, Lingr a Ewerton. Skvělým výkonem se blýskl také David Jurásek, který zaznamenal tři asistence.

Červenobílé čekal po návratu z Turecka soupeř z jižních Čech, který se nacházel ve spodních patrech tabulky. Skvělou zprávou byl návrat Václava Jurečky, jenž nastoupil do zápasu poprvé od zápasu v Athénách.

Slávisté vstoupili do utkání sebevědomou kombinací na polovině soupeře, tlak vyústil v centr Ivana Schranze a následnou hlavičku Ondřeje Lingra, která však přeletěla bránu. Do obrovské šance se dostal v 6. minutě znovu Lingr, takřka 100% gólu však výborným zákrokem zabránil brankář Janáček.

Po 10 minutách hry napřáhl zpoza vápna Stanislav Tecl, obrana Jihočechů byla pozorná a nadějný pokus zablokovala. Na konci nacvičené rozehrávky z rohového kopu byl na zadní tyči střílející Taras Kačaraba, jeho projektil ale přesně trefil gólmana soupeře.

Sérii nevyužitých šancí dokázali slávisté prolomit v 18. minutě, kdy se po rohovém kopu Davida Juráska zavěsil do vzduchu Stanislav Tecl, nekompromisně zakončil a upevnil si tak pozici nejlepšího střelce ligy – 1:0!

Neuběhly ani tři minuty a Slavia vedla o dvě branky. Dlouhého autu Stanislava Tecla využil v pokutovém území osamocený Ivan Schranz a navýšil skóre – 2:0!

Rušno mohlo být po půl hodině hry, odražený míč se v malém vápně dostal k Lingrovi, ten však v dobré pozici promáchl. Následná střela Schranze rozvlnila jen boční síť. Počet střeleckých pokusů navýšil také Christ Tiéhi, jeho technický kop letěl těsně nad.

Po parádní individuální akci předložil Ivan Schranz míč Stanislavu Teclovi, který neměl problém trefit prázdnou bránu a těsně před poločasovým hvizdem přidal třetí červenobílý gól – 3:0!

Také úvod druhé půle patřil domácím. Levačka Davida Juráska z rohového kopu neomylně našla hlavu Tarase Kačaraby, ten ale bránu minul.

Nádhernou střelu z hranice vápna vyslal svou slabší levou nohou Lukáš Masopust a přesně trefil vikíř. Krásný fotbalový moment – 4:0! Na druhé straně padl v 56. minutě gól jako přes kopírák, pokus Romana Potočného skončil v Mandousově síti – 4:1.

Do jasné příležitosti pronikajícího Lukáše Masopusta podrazil Grič, za svůj hraniční zákrok však viděl jen žlutou kartu. Ostrý skluz Jakuba Hory na Davida Douděru už byl oceněn červenou kartou a Jihočeši dohrávali v deseti.

Početní výhodu využili slávisté hned z následné akce, kdy se po centru Davida Juráska z levé strany prosadil hlavou v 66. minutě Ondřej Lingr5:1! Ve vzduchu visel hattrick Stanislava Tecla, ten po dobrém presinku ale netrefil prázdnou bránu.

Tomu se říká nástup. Hned po svém střídání se do šance po akci na levé straně dostal Ewerton, nekompromisně zakončil a vstřelil tak svůj první ligový gól za Slavii – 6:1!

Nic podstatného se už v zápase nestalo a sešívaní tak porazili České Budějovice 6:1!

Příští utkání čeká slávisty ve čtvrtek, kdy ve Fortuna Areně vyzvou od 18:45 kosovské FC Ballkani.

6:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous - Jurásek D. (73. Jurásek M.), Kačaraba, Ousou, Douděra (68. Usor) - Lingr (68. Ewerton), Tiéhi, Schranz (68. Jurečka), Masopust, Provod (78. Hromada) - Tecl

SK Dynamo České Budějovice

Janáček - Skovajsa, Sladký, Havel, Králik - Grič (70. Sluka), Hellebrand (46. Čavoš), Hora, Čmelík (46. Švec), Potočný (84. Hais) - Zajíc

Detaily utkání

Branky
18. a 45. Tecl, 21. Schranz, 51. Masopust, 66. Lingr, 71. Ewerton - 56. Potočný
Diváci
11312
Žluté karty
Grič, Potočný, Sluka
Červené karty
65. Hora
Rozhodčí
Křepský - Hájek, Antoníček

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články