Vysokou výhru nad Pardubicemi řídil hattrickem Tecl | SK Slavia Praha
Více

Vysokou výhru nad Pardubicemi řídil hattrickem Tecl

7:0
(2:0)
4. kolo, 21. 8. 2022, Fortuna Arena
4. kolo, 21. 8. 2022, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Sešívaní se na čtvrteční odvetu s Rakówem Čenstochová naladili sedmigólovým vítězstvím nad Pardubicemi. Hattrick si připsal Stanislav Tecl, dva góly zaznamenal Moses Usor. Trefili se i David Douděra a Ondřej Lingr.

Slávisté si ve 4. kole FORTUNA:LIGY chtěli po těsné prohře v prvním zápase proti Rakówu spravit chuť před domácími fanoušky, do Edenu s opačnými plány přicestovali fotbalisté Pardubic, kteří si v minulém kole připsali první výhru v letošním ročníku, když porazili v Ďolíčku do té doby stoprocentní Liberec. Jindřich Trpišovský mezi utkáními play off Evropské konferenční ligy připravil pro ligové utkání sestavu s mnoha změnami, konkrétně se v základu oproti utkání v Polsku objevilo hned 7 odlišných tváří.

U příležitosti výkopu si dva hráči odškrtli významné milníky ve svých kariérách – Petr Ševčík nastoupil ke 100. soutěžnímu utkání za Slavii, Ibrahim Traoré si pak připsal svůj 150. start v české nejvyšší soutěži.

Sešívaní od úvodního hvizdu určovali tempo zápasu a míč drželi prakticky výhradně na svých kopačkách. Na větší příležitost si ale museli trpělivě počkat, přišla totiž až v 19. minutě. Dalekonosný centr Davida Juráska z levé strany na zadní tyči vracel před vápno Tomáš Holeš. Lukáš Masopust jako první ještě promáchl, k míči se ale dostal Taras Kačaraba a pohotově míč prudkým pokusem směřoval mezi tyče. Prvním oslavám zabránilo jen tělo jednoho z obránců, které se ocitlo v cestě balonu do branky.

Tlak sešívaných ale neustával, a odměna se tak ještě před přestávkou dostavila. Buldočí práce Stanislava Tecla umožnila Davidu Juráskovi ve 31. minutě vyslat z levé strany precizní centr na zadní tyč, kam si sběhl David Douděra a přízemní střelou rozvlnil branku Budinského! Postaral se tak o svůj první gól v sešívaném a zasloužené vedení – 1:0 pro Slavii!

Sešívaní byli při chuti a v tempu nepolevovali. Ve 40. minutě se Petru Ševčíkovi otevřela příležitost využít rozhozenou obranu hostů po ztrátě míče a šikovně ve vápně uvolnil Lukáše Masopusta. Ten už mohl sám zakončovat, ale nesobecky se rozhodl najít Stanislava Tecla, který levačkou z hranice malého vápna otevřel svůj letošní střelecký účet – 2:0! Ještě do půle přišla pro Pardubice další rána. Hranáč si stažením Petra Ševčíka na půlce vykoledoval druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti.

Jak skončil první poločas, tak začal i ten druhý – dominantním výkonem Slavie. Sešívaným stačily jenom čtyři minuty a své vedení navýšili, gólová akce byla navíc jako přes kopírák podobná té předchozí. Lukáš Masopust před vápnem nezištně našel Stanislava Tecla a ten střelou na bližší tyč do protipohybu Budinského opět nezaváhal – 3:0 pro sešívané!

Namlsaná slávistická jedenáctka se ale nehodlala zastavovat a za bouřlivého jásotu Fortuna Areny se v 58. minutě dočkala svého hattricku! Tentokrát Standu Tecla našel Aiham Ousou šikovným dloubáčkem přes obránce, a i nyní byl výsledek stejný, bezmocný gólman Pardubic a radost Slavie – 4:0!

Zlomené a oslabené Pardubice se na odpor nezmohly, naopak pokračovala kanonáda sešívaných. V 77. minutě se u příležitosti svého 100. startu za sešívané postaral o šestou branku střídající Ondřej Lingr, když mu z pravé strany výstavním způsobem naservíroval pas před branku David Douděra – už 5:0! Z gólu se mohl radovat společně se spoluhráči už i osmnáctiletý Ondřej Kričfaluši, který si krátce před brankou odbyl svůj debut za A-tým.

Gólové hody ale nebraly konce a na další zásah museli diváci čekat jen pouhé dvě minuty. Matěj Jurásek vtrhl do vápna z levé strany, pasem pod sebe našel v prostoru penalty Mosese Usora a ten levačkou nezaváhal, míč nasměroval k tyči a běžel slavit – 6:0!

Patrně to nejhezčí si ale slávisté nechali na samotný konec. Marek Icha perfektním průnikovým pasem vybídl do vápna sprintujícího Mosese Usora, ten si i přes náročnou pozici míč dokonale zpracoval, obešel obránce, pronikl k Budinskému a před ním si poradil jako zkušený mazák, když poslal míč za jeho záda. Střelecká kanonáda proti Pardubicím se tak zastavila na skóre 7:0! Slávisté si tak připsali nejvyšší domácí vítězství od výhry 7:0 proti Baníku Ostrava v sezoně 2002/03!

7:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Ševčík (61. Icha), Holeš (66. Fila), Traoré (61. Lingr), Masopust (61. Usor), M. Jurásek – Tecl (75. Kričfaluši)

FK Pardubice

Budinský – Helešic, Toml, Hranáč, Kostka (46. Halász) – Solil (72. Rosa), Janošek, Chvěja (46. Koukola), Mareš (25. Akosah-Bempah), Vacek – Černý (60. Červenka)

Detaily utkání

Branky
35. Douděra, 40, 49 a 58. Tecl, 77. Lingr, 79. a 89. Usor
Diváci
13268
Žluté karty
Usor – Hranáč, Vacek, Janošek, Červenka
Červené karty
44. Hranáč
Rozhodčí
Radina – Nádvorník, Machač

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články