Na úvod ligy porážka v duelu s Hradcem | SK Slavia Praha
Více

Na úvod ligy porážka v duelu s Hradcem

1:0
(0:0)
1. kolo, 31. 7. 2022, Lokotrans Arena (Mladá Boleslav)
1. kolo, 31. 7. 2022, Lokotrans Arena (Mladá Boleslav)
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Slávisté v prvním kole nového ročníku FORTUNA:LIGY podlehli v Mladé Boleslavi šestému týmu loňské sezony Hradci Králové 0:1. Jedinou branku duelu vstřelil po pauze Vašulín.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského oproti čtvrteční rekordní evropské výhře nad gibraltarským St Joseph’s (7:0) kompletně vyměnil obrannou čtveřici, utvořili ji Douděra, Ousou, Santos a Oscar. S kapitánskou páskou vedl tým Tomáš Holeš, do branky se postavil Aleš Mandous, na hrotu útoku nastoupil Václav Jurečka.

Sešívaní toužili odčinit poslední vzájemnou konfrontaci, kdy na stejném místě podlehli „Votrokům“ v rámci prvního kola nadstavby 3:4.

Do první šance se v zápase hraném v boleslavské Lokotrans Areně, kam dorazilo zhruba 1 500 příznivců Slavie, dostali svěřenci Jindřicha Trpišovského. Rána Václava Jurečky ze 6. minuty byla zblokována a brankář Reichl ji sebral do rukavic. Bloky vytloukl o chvíli později i Moses Usor. Centr Davida Douděry z pravé strany hřiště byl odvrácen na roh, Ewertonův střílený pas Reichl vyboxoval.

V 24. minutě slávisté ubránili rychlý brejk dvojice Harazim – Vlkanova, na druhé straně Ewerton po přihrávce Usora míč levačkou ideálně netrefil. Aleš Mandous podržel své spoluhráče po stříleném centru Vašulína, který udržel v náručí. Halfvolej Traorého k Reichlovi nedoputoval. Devět minut před koncem prvního poločasu obdržel první žlutou kartu utkání Kučera za zákrok na Oscara.

Ve 40. minutě zkoušeli v rychlém sledu střelecké štěstí Christ Tiéhi a z úhlu Václav Jurečka, Reichl zasahovat nemusel. V prvním případě mu vypomohli obránci, rána Jurečky letěla mimo jeho levou tyč. Proti tečovanému dalekonosnému pokusu Tomáše Holeše už ale hradecký gólman musel na zem a balon konečky prstů vytáhl na roh. Nadvakrát pak zkrotil i střelu Traorého a Jurečkův pokus o dorážku.

Do kabin odešly oba týmy za bezbrankového stavu, David Douděra pak se žlutou kartou, kterou obdržel za střet s Kubalou. Druhý poločas začal Hradec aktivně, dvojici rohových kopů stopeři Santos a Ousou zvládli odvrátit. V 53. minutě po akci Davida Douděry zasahoval Reichl, který střílený centr srazil na roh. O minutu později se domácí tým dostal do vedení, rychlý kontr zakončil tváří v tvář Mandousovi Vašulín – 1:0. Odpovědět zkoušel Ibrahim Traoré, proti jeho ráně z ostrého úhlu zakročil Reichl.

V 58. minutě trenérský tým Slavie třikrát střídal, odpracováno měli Jurečka, Usor a Traoré, na hřiště vyběhli Petr Ševčík, Ondřej Lingr a Lukáš Provod. Proti zakončení Ewertona z levé strany byl Reichl znovu úspěšný. Mohutné obléhání hradeckého velkého vápna ukončil faul na Lukáše Provoda, k exekuci volného přímého kopu se postavil Christ Tiéhi. Na svůj nádherný gól proti St Joseph’s nenavázal, trefil zeď. Douděrův přetažený centr proplachtil nad břevnem.

V 72. minutě Tiéhi přepustil své místo Matěji Juráskovi a o tři minuty později nahradil Stanislav Tecl Santose. Slávisté pokračovali v tlaku, pevný obranný blok Hradce odolával. V 85. minutě zakončoval Prekop v pádu mimo, lepší zakončení mu znemožnil Aiham Ousou. Dalekonosná rána Tomáše Holeše branku neohrozila. Po krásné přihrávce Ševčíka centroval z levé strany Oscar, hlavička Douděry skončila na domácím obránci, který ji srazil na roh.

V 90. minutě proti dělovce Aihama Ousoua vytáhl fantastický zákrok Reichl. Ve čtyřminutovém nastavení pálil z hranice velkého vápna nad branku Petr Ševčík. Juráskovi chyběly k vyrovnání centimetry, balon v pádu trefil těsně vedle pravé tyče. Reichl si v úplném závěru poradil i s hlavičkou vlastního obránce a slávisté v úvodním kole FORTUNA:LIGY podlehli Hradci 0:1.

Další zápas odehrají sešívaní ve čtvrtek v 19:00 ve Fortuna Areně, v rámci 3. předkola Evropské konferenční ligy přivítají řecký Panathinaikos. Na ligové trávníky se vrátí v neděli opět v domácím prostředí proti Zlínu.

1:0

Sestavy

FC Hradec Králové

Reichl – Smrž, J. Kučera, Vlkanova (C), F. Kubala (Rada), Ja. Klíma, Vašulín (83. Prekop), Leibl (16. Rybička), Harazim, Kodeš, Čech

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra, Ousou, Santos (75. Tecl), Oscar – Tiéhi (72. M. Jurásek), Holeš – Usor (58. Provod), Traoré (58. Ševčík), Ewerton – Jurečka (58. Lingr)

Detaily utkání

Branky
54. Vašulín
Diváci
5000
Žluté karty
Kučera, Reichl - Douděra
Rozhodčí
Zelinka – Hájek, Kříž

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články