B-tým: V souboji béček úspěšnější Sigma | SK Slavia Praha
Více

B-tým: V souboji béček úspěšnější Sigma

0:2
(0:0)
25. kolo, 29. 4. 2023, Xaverov, Praha 9
25. kolo, 29. 4. 2023, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - SK Sigma Olomouc B
V sobotním duelu béček se na Xaverově utkali slávisté s olomouckou Sigmou. Hosté své dvě jediné šance využili, slávisté se naopak gólově neprosadili.

Z A-týmu tentokrát zasáhli do zápasu béčka Ondřej Kričfaluši, Jan Bořil, Petr Hronek, David Pech a Jakub Hromada.

První poločas se odehrával hlavně ve znamení sešívaných. V 10. minutě unikl po levé straně Štěpán Beran a přihrával před odkrytou branku, kde na poslední chvíli obránce hostů dokázal míč odvrátit.

Slávisté pokračovali v aktivní hře a byli pro Sigmu neustále nebezpeční. Ve 23. minutě pálil zpoza vápna David Pech, jeho střelu ale brankář Trefil vyrazil na rohový kop. Sešívaní i nadále ohrožovali branku Sigmy, která se hlavně bránila. Až v závěru poločasu si hosté vytvořili menší sérii standardních situací, kdy se také dostali do vápna Slavie.

První poločas tak skončil bez gólů.

Také druhý poločas začal ve znamení tlaku sešívaných, Ebrima Singhateh ale svou velkou šanci neproměnil. Hosté naopak své dva rychlé protiútoky v rychlém sledu dokázali proměnit, nejprve se v 60. minutě trefil Vaněček, o tři minuty později pak Fiala. Třetí brejk následně slávisté dobrým návratem dokázali zastavit.

V 71. minutě skvělou přihrávkou našel Štěpán Beran Daniela Šmigu, který pěknou střelou provětral rukavice brankáře Trefila. Také v další nadějné pozici byl po standardní situaci Daniel Šmiga, z otočky ale pálil do středu branky. Naopak na druhé straně brankář Adam Dvořák vychytal nájezd Fialy. V závěru byl ještě po druhé žluté vyloučen David Planka.

Hosté z Olomouce tak udělili sešívaným lekci z produktivity a z Prahy vezou tři body.

0:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

Dvořák – Konečný, Kričfaluši, Bořil (75. Hunal) – Pech, Hromada (75. Nikl), Kopáček (62. Planka), Labík - Beran, Singhateh (62. Šubert), Hronek (62. Šmiga)

SK Sigma Olomouc B

Trefil – Bednár, Galus, Poulolo, Slaměna (84. Grečmal) – Israel, Langer (90. Fabiánek), Kramář (46. Zlatohlávek), Šíp (46. Uriča) – Hadaš, Vaněček (61. Fiala)

Detaily utkání

Branky
60. Vaněček, 63. Fiala
Žluté karty
Hromada, Planka - Israell, Uriča
Červené karty
Planka
Rozhodčí
Adámková – Ratajová, Líkař

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články