S Opavou dělba bodů. V závěru vyrovnal Beran | SK Slavia Praha
Více

S Opavou dělba bodů. V závěru vyrovnal Beran

1:1
(0:0)
20. kolo, 2. 4. 2023, Xaverov, Praha 9
20. kolo, 2. 4. 2023, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - Slezský FC Opava
Slávisté ve 20. kole FORTUNA:NÁORDNÍ LIGY remizovali na Xaverově s Opavou 1:1. Bod zařídil v poslední minutě nastavení krásnou střelou z přímého kopu Štěpán Beran.

Sešívané béčko nastoupilo do utkání proti čtrnácté Opavě se šesti posilami z A-týmu. Branku hájil Jan Stejskal, vedle Mikoláše Konečného se na stopera postavil Jan Bořil, kterého z pravého beka doplňoval David Pech. Ze zálohy operoval Petr Hronek a útok patřil trojici Jurásek – Tecl – Beran.

První velkou šanci zápasu měl po chybě hostujícího brankáře Stanislav Tecl, zkraje 4. minuty a velkého vápna ale gólmana přízemní střelou překonat nedokázal.

Úvodní brankou neskončil ani volný přímý kop Matěje Juráska, který poslal míč těsně vedle pravé tyče. Slávisté se tlačili do vedení i nadále, ve 25. minutě zkusil štěstí po kombinaci s Matějem Juráskem David Pech. Pro své zakončení zvolil levou stranu, ani ta ale úspěch nepřinesla.

Slávistická defenziva byla pevná a soupeře prakticky nepouštěla k blízkosti pokutového území. I díky tomu mohly létat štiplavé centry do vápna soupeře, žádný se ale v prvních čtyřiceti minutách neujal.

Těsně před poločasem našel Štěpán Beran přesným pasem Stanislava Tecla, který pohotovým volejem trefil jen střed branky.

Slávisté byli aktivnější i na začátku druhého dějství, tutovku měl ale soupeř. Opavský útočník z nebezpečné pozice jen těsně přestřelil bránu za Stejskalem.

Stejnou mincí kontrovali o chvíli později také sešívaní, křížný pas Matěje Juráska našel volného Davida Pecha, který si udělal prostor, navedl si míč na levačku a zpoza vápna orazítkoval přízemní střelou pravou tyč.

Stejnou stranu si pokusem z volného přímého kopu vybral také Štěpán Beran, k vedoucímu gólu ale chyběla přesnost. Lépe už z totožné situace zakončil v 75. minutě Kadlec – 0:1.

Vyrovnat mohl po rohovém kopu Mikuláš Konečný, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.

Slávisté v honbě za vyrovnáním nepolevovali, šanci měl Daniel Šmiga, který jen těsně nedosáhl na centr Alberta Labíka. V poslední minutě nastavení se k přímému kopu postavil Štěpán Beran a krásnou střelou do levé šibenice srovnal – 1:1!

Na obrat už ale nezbyl čas, a slávisté si tak s Opavou rozdělili body za remízu 1:1.

Další zápas čeká svěřence Marka Jarolíma 9. dubna, kdy na venkovní půdě vyzvou od 16:30 Varnsdorf.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Stejskal - Pech, Bořil, Konečný, Labík - Šubert, Hronek (80. Singateh), Planka (80. Kopáček) - Jurásek M. (68. Pudil A.), Beran, Tecl (80. Šmiga)

Slezský FC Opava

Číž - Janoščin, Šigut (90. Haitl), Rataj (69. Ščudla), Omale, Macháček (76. Gorčica), Tsykalo, Rychlý, Helebrand, Kadlec, Hranoš (76. Yunis)

Detaily utkání

Branky
90. Beran - 75. Kadlec
Diváci
425
Žluté karty
Pech - Tsykalo, Macháček, Yunis, Číž
Rozhodčí
Rouček - Černoevič, Špindlerová

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články