B-tým: Šestigólová přestřelka přinesla tři body! | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Šestigólová přestřelka přinesla tři body!

4:2
(2:1)
14. kolo, 30. 10. 2022, Xaverov, Praha 9
14. kolo, 30. 10. 2022, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - MFK Karviná
Ve 14. kole F:NL se B-tým na Xaverově utkal s Karvinou. Diváci viděli v utkání celkem tři penalty a šest gólů, tři body nakonec zůstaly v Praze díky výhře 4:2.

Po více než měsíci nastoupil ve slávistickém dresu Eduardo Santos, který hrál ve stoperské dvojici s Ericem Hunalem. Na hrotu útoku pak naskočil Matěj Jurásek.

Už v 7. minutě se slávisté dostali do vedení! Sešívaní pěkně zakombinovali na levé straně, následně přišel centr z kopačky Alberta Labíka, Jan Trédl sklepl míč pod sebe na Štěpána Berana, který uklidil míč do brány – 1:0!

21. minuta přinesla první velkou šanci hostů, po rohovém kopu se dostala Karviná do dvou zakončení, první obrana zblokovala, druhé mířilo mimo branku.

Srovnání se dočkali hosté ve 25. minutě, kdy rozhodčí nařídil pokutový kop po faulu Alberta Labíka, penaltu proměnil Jaroslav Málek.

V závěru poločasu si ale slávisté vzali vedení zpět. Jan Trédl byl faulován v pokutovém území, Štěpán Beran se postavil k rozehrávce penalty, kterou chladnokrevně proměnil – 2:1!

Třetí penaltu v zápase nařídil rozhodčí v 55. minutě, kdy byl Matěj Jurásek faulován brankářem Karviné. Martin Šubert ale Neumana z penaltového puntíku nepřekonal.

Nakonec se ale slávisté dočkali v 64. minutě, kdy David Planka dostal přihrávku do vápna a tvrdou střelou prostřelil gólmana hostů! Karviná ale brzy dokázala snížit, pěknou ranou se prosadil Lukáš Budinský.

V 77. minutě opět ale vedla Slavia o dva góly. Matěj Jurásek dostal pěknou přihrávku za obranu, obešel brankáře a uklidil míč do branky!

Hosté se už v závěru utkání nedokázali vrátit do utkání a mladí slávisté tak porazili Karvinou 4:2!

V dalším kole cestuje B-tým do Brna, kde nastoupí na hřišti Líšně.

4:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

Dvořák – Trédl, Hunal, Santos, Labík - Šubert (70. Šmiga), Nikl, Planka - A. Pudil (82. Kopáček), M. Jurásek, Š. Beran (90. Zachoval)

MFK Karviná

Neuman – Durosinmi, Bartl, Budínský, Cienciala, Málek, Memić, Mikuš, Soukeník (68. Papadopulos), Šindelář (C), Žák (68. D. Krčík)

Detaily utkání

Branky
8. a 41. Š. Beran (druhý z pen.), 64. Planka, 78. M. Jurásek - 25. Málek (pen.), 66 Budinský
Diváci
422
Žluté karty
M. Jurásek, Nikl – Durosinmi, Žák, Neuman, Papadopulos, Cienciala
Rozhodčí
Raplík - Dobrovolný, Hurych

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články