B-tým: O prohře ve Vlašimi rozhodly góly z prvního poločasu | SK Slavia Praha
Více

B-tým: O prohře ve Vlašimi rozhodly góly z prvního poločasu

3:1
(3:1)
9. kolo, 18. 9. 2022, Stadion v Kollárově ulici, Vlašim
9. kolo, 18. 9. 2022, Stadion v Kollárově ulici, Vlašim
FC Sellier&Bellot Vlašim - SK Slavia Praha B
V 9. kole cestovalo béčko Slavie do nedaleké Vlašimi. Všechny góly padly v prvním poločase, domácí vedli už 3:0, za Slavii B snižoval Štěpán Beran.

Vlašim vstoupila do úvodu utkání aktivnější a více se tlačila před branku našeho béčka. Jejich snacha vyvrcholila ve 24. minutě, kdy domácí Smejkal dostal přihrávku do vápna ze strany, jedním dotykem si ji zpracoval a druhým poslal míč mimo dosah Adama Dvořáka. Druhá trefa Vlašimi přišla ve 31. minutě, Antonín Svoboda si našel centr ze slávistické levé strany a hlavičkou z malého vápna usměrnil míč do branky. Ve 35. minutě se hnal sám na Adama Dvořáka Jan Suchan, brankáři Slavie udělal kličku a následně dopravil míč do sítě potřetí.

V závěru půle ale slávisté zabrali a dokázali skórovat. Štěpán Beran se dostal k odraženému míči na hranici vápna a přesnou střelou zprvní se trefil přesně k tyči branky Vlašimi. O malou chvíli později se po centru Alberta Labíka prosadil do zakončení Daniel Šmiga, jeho hlavičku zastavila tyč domácí branky.

Do šaten se tak šlo za poločasového vedení Vlašimi 3:1

Slávisté si vytvořili ve druhé půli herní převahu, tu ale dlouho nedokázali přetavit ve snížení skóre. Na druhé straně se po signálu z rohu dostal do zakončení Rigo, který ale zakončoval jen do středu branky. Do nadějné příležitosti se po pěkné kombinaci dostal Ebrima Singhateh, v nadějné pozici ještě volil přihrávku před branku, kterou obrana zblokovala. V závěru zápasu se ještě po pěkné kombinaci slávistů dostal do zakončení David Planka, jehož střelu vytáhl Vágner.

B-tým tak v 9. kole druhé nejvyšší české soutěže podlehl Vlašimi 1:3. Další duel odehraje B-tým po reprezentační pauze, v neděli 2. 10. přivítají sešívaní na Xaverově Vyškov.

3:1

Sestavy

FC Sellier&Bellot Vlašim

Vágner – Lehoczki, Halinský, Kulhánek, Heppner (C) (63. Hošek) – Rigo (90. Langhamer), Suchan, Zinhasović, Smejkal (79. Solomon), Horský (63. Vais) – A. Svoboda (79. Toula)

SK Slavia Praha B

Dvořák – Švec, Nikl, Behenský (84. Kričfaluši), Labík – Kopáček (46. Planka), Trédl, Šubert (46. Pudil), Beran (84. Zachoval) – Singhateh, Šmiga (70. Kneifel)

Detaily utkání

Branky
24. Smejkal, 32. Svoboda, 35. Suchan - 39. Š.Beran
Diváci
452
Žluté karty
Horský, Heppner, Halinský – Kopáček, Singhateh, Trédl
Rozhodčí
Kotala – Bureš, Kotík

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články