Tři góly Ewertona a vysoká výhra nad Bukureští | SK Slavia Praha
Více

Tři góly Ewertona a vysoká výhra nad Bukureští

7:1
(1:0)
přát., 5. 7. 2022, Oepping
přát., 5. 7. 2022, Oepping
SK Slavia Praha - FC Rapid Bukurešť
Druhým soupeřem sešívaných na soustředění v Aigenu byl rumunský Rapid Bukurešť. Sešívaní zvítězili vysoko 7:1, o šest gólů se postaraly nové tváře v kádru A-týmu.

Vstup do zápasu se Slavii povedl výborně. Ve druhé minutě našel Aiham Ousou dlouhou přihrávkou přesně Oscara, který prvním dotykem posunul míč na Ewertona. Letní posila poté povedenou střelou k tyči otevřela skóre duelu.

Sešívaní zatlačili soupeře na jeho polovině a neustále se drali do zakončení. Ve 25. minutě slávisté dobrým napadáním získali míč, David Douděra našel Christa Tiéhiho, ten prudkou střelou ale těsně minul branku Rapidu. Ve 36. minutě si na povedený centr Ewertona naskočil Václav Jurečka a hlavou uklidil míč do sítě, trefa našeho útočníka ale pro ofsajd nebyla uznána.

První poločas tak skončil za stavu 1:0 pro sešívané.

V úvodu druhé půle si připsal dvě šance také náš soupeř. Nejprve po rohu hlavičkoval Albu těsně vedle, o malou chvíli později pak střelu Ciobana vytáhl Ondřej Kolář na tyč.

Poté se ale rozjel sešívaný gólostroj! V 51. minutě vysunul Moses Usor na levé straně Davida Douděru, ten přesným centrem našel na zadní tyči Ewertona a brazilský křídelník parádně z voleje přidal svou druhou trefu! 

O dvě minuty později dokonal Ewerton hattrick! Moses Usor skvěle vybojoval ztracený míč, posunul ho doprava na Davida Douděru, který stejně povedeným centrem jako o malou chvíli dříve našel Ewertona, který tentokrát rybičkou v pádu završil hattrick.

Povedenou pasáž sešívaných uzavřel v 55. minutě Moses Usor, který dostal na pravou stranu přihrávku od Tomáše Holeše, navedl si míč na střed hřiště a krásnou ranou do šibenice zvýšil vedení na 4:0! 

Dalším premiérovým střelcem se v 67. minutě stal Václav Jurečka, ten dostal parádní přihrávku mezi obránce od Ibrahima Traorého, útočník červenobílých si následně výborně poradil s brankářem rumunského soupeře – 5:0!

K velkému střídání sáhl v 68. minutě trenérský štáb Slavie, do hry přišlo hned osm nových hráčů. Svého gólu se dočkal také Rapid, Jakub Vojtuš si naskočil na centr ze strany a přesnou hlavičkou překonal Ondřeje Koláře. 

Dočkala se také nejnovější posila Slavie – Matěj Valenta si ve středu pole krásně z první narazil se Stanislavem Teclem a postupoval sám na brankáře, kterého chladnokrevně překonal. Definitivní tečku na skóre zápasu udělal Peter Olayinka, který se dostal k míči po brankářem vyražené střele David Juráska, Peter poté nekompromisní střelou rozvlnil míč za zády Moldovana posedmé.

Slavia tak ve druhém přípravném duelu deklasovala devátý celek rumunské ligy, sešívaní porazili Rapid Bukurešť 7:1.

7:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář - Douděra (68. Schranz), Ousou (68. Icha), Santos (68. Kačaraba), Oscar (68. D. Jurásek)- Tiéhi (46. Valenta), Holeš (68. Hromada) - Usor (68. Sor), Traoré (68. Ševčík), Ewerton (68. Olayinka) - Jurečka (68. Tecl)

FC Rapid Bukurešť

Moldovan - Crepulja, Iacob, Ciobanu, Ilie, Morais, Panoiu, Grigore, Alebu, Vijtus, Belu

Náhradníci: Stefan, Ignat, Sefer, Costache, Ionita, Morais, Kait, Finica, Despa, Iordache, Moise, Draghia

Detaily utkání

Branky
2., 51. a 53. Ewerton, 55. Usor, 67. Jurečka, 80. Valenta, 84. Olayinka - 69. Vojtuš
Rozhodčí
Untergasser - Rothman, Undesser

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články