V přípravném duelu remíza s řeckým mistrem | SK Slavia Praha
Více

V přípravném duelu remíza s řeckým mistrem

1:1
(1:1)
přát., 29. 6. 2022, Huber Arena Wels
přát., 29. 6. 2022, Huber Arena Wels
SK Slavia Praha - Olympiacos FC (Řecko)
Úvodním soupeřem Slavie na druhém soustředění byl řecký mistr Olympiakos Pireus. Remízu 1:1 vystřelil sešívaným před přestávkou Aiham Ousou.

O první střelu na branku v utkání se postaral náš soupeř z Řecka, Kunde ale zakončil zpoza vápna slabě a Aleš Mandous byl připraven. Na druhé straně se do nadějné pozice dostal Moses Usor, který byl u dlouhého míče dříve než brankář soupeře, míč ale přes gólmana do branky nedostal. O malou chvíli později napřáhl ze střední vzdálenosti Tomáš Holeš, jeho střela ale letěla těsně nad.

Ve 26. minutě bohužel musel kvůli zranění odstoupit Yira Sor, toho nahradil na hřišti Stanislav Tecl. Útočník sešívaných musel ze hry odstoupit kvůli problémům s ramenem a v blízké době ho čeká vyšetření.

Pireus sice ve 31. minutě dostal míč za záda Aleše Mandouse, gól ale pro ofsajd zakončujícího hráče neplatil. Poté zahrozili opět sešívaní, na centr Stanislava Tecla si naskočil Ibrahim Traoré, Tzolakis ale skryl míč v rukavicích.

Olympiakos šel do vedení ve 34. minutě. Kunde se dostal ke střele zpoza vápna, míč se od tyče odrazil přímo k nohám Reabciuka, který uklidil míč do branky.

Ještě do konce poločasu ale slávisté dokázali srovnat! David Jurásek svým centrem od rohového praporku našel hlavu Aihama Ousoua, obrana soupeře sice nejprve dokázala první pokus našeho obránce odvrátit, následně se ale míč vrátil zpět k našemu stoperovi, který s pomocí teče překonal brankáře Tzolakise.

Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Premiéru ve Slavii si od úvodu druhé půle připsal Ewerton, který na hřišti nahradil Mosese Usora. Po pár minutách druhého poločasu se skvělým zákrokem ukázal Aleš Mandous, který fantasticky vytáhl zakončení Masourase z bezprostřední blízkosti.

V průběhu druhé části trenérský štáb protočil celou základní sestavu, dalším debutantem v červenobílých barvách pak byl také Marek Icha.

Slávisté měli ve druhé půli více ze hry a drželi míč, v 81. minutě navedl míč na střed Ewerton a povedenou střelou ohrozil branku Olympiakosu.

V závěru utkání se ke střele z dálky dostal Androutsos, prudká rána z první ale letěla mimo. Ve druhém poločase tak branka nepadla a první přípravné utkání tak skončilo výsledkem 1:1.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra (61.van Buren), Ousou (46. Kačaraba), Santos (72. Talovjerov), D. Jurásek (72. M. Jurásek) – Holeš (61. Ševčík) – Usor (46. Ewerton), Hromada (61. Icha), Traoré (72. Samek), Olayinka (61.Oscar) – Sor (26. Tecl, 72. Fila)

Olympiacos FC (Řecko)

Tzolakis – Ávila, Manolas, Bagalianis, Reabciuk – Camara, Kunde, M´Vila, Ranđelović, Masouras – El Arabi


Náhradníci: Kristinsson, Mady, Bouchalakis, Androutsos, Carvalho, Fidga, Ba, Valbuena, Soares, Papadopulos, Kané, Cissé, Hassan, Koutris, Zinckernagel, Aboubakar Kamra

Detaily utkání

Branky
43. Ousou – 34. Reabciuk
Žluté karty
Hromada

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články