B-tým: Remízu v Králově Dvoře zařídil Šmiga | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Remízu v Králově Dvoře zařídil Šmiga

2:2
(1:2)
25. kolo, 13. 5. 2022
25. kolo, 13. 5. 2022
FK Králův Dvůr - SK Slavia Praha B
Mladí slávisté remizovali na půdě v tabulce třetího Králova Dvora 2:2. Oba góly sešívaných vsítil v prvním poločase ve formě hrající Daniel Šmiga.

První šanci zápasu měli ve dvanácté minutě na svědomí domácí, nebezpečná rána zpoza vápna ale proletěla jen nad Dvořákovou brankou. Králův Dvůr měl i další příležitosti, ale většina z nich končila zvednutým praporkem asistenta rozhodčího. V 18. minutě se tak o slovo přihlásili sešívaní. Po pěkné kombinaci ve středu hřiště přišel centr na zadní tyč, ten šikovně vrátil Albert Labík před branku a Daniel Šmiga pohotovým zakončením otevřel skóre. 

O minutu později se slávisté radovali znovu, centr z levé strany propadl ve vápně opět k Danielu Šmigovi a ten krásnou ránou pod břevno přidal druhý zásah sešívaných. Devatenáctiletý kanonýr, který přišel v zimě z Baníku Ostrava se prosadil už posedmé a po osmé během osmi utkání za slávistickou rezervu. 

Domácím se podařilo snížit ve 26. minutě, kdy trefil se Rudolf Novák. Ve zbytku poločasu jsme už vážnější příležitosti neviděli a do kabin se tak šlo za těsného vedení Slavie.

Druhou půli začali lépe slávisté, po dobré kombinaci středem hřiště ale centroval Jakub Zeronik jen do rukavic Dvořáka. Skórovat se naopak podařilo domácím, Jiří Kabele se na zadní tyči dostal k míči propadlému po rohovém kopu a ve skluzu poslal míč do sešívané sítě.

Přestože ve druhém poločase domácí hodně presovali rozehrávku sešívaných a opticky měli více ze hry, více šancí ke skórování měli paradoxně slávisté. Aktivitiou hýřil střídající Mohammed Al-Rashdi, dvě velké příležitosti ke zkompletování hattricku měl Daniel Šmiga. Ani jednomu z týmů se už ale prosadit nepodařilo a zápas třetího s pátým týmem tabulky skončil remízou 2:2.

2:2

Sestavy

FK Králův Dvůr

Kudrna - Beňo (67. Osypenko), Dvořák, Hell, Kabele (Tvaroh), Kilián, Kraus, Kubeš, J. Novák, R. Novák, Osvald 

SK Slavia Praha B

Dvořák - Zeronik (58. Šimeček), Behenský, Babajide, Labík - Nikl - Šubert (68. Al Mohaimeed), Beran (87. Voriazidis), Kopáček - Šmiga, Biegon (59. Al-Rashdi)

Detaily utkání

Branky
26. R. Novák, 50. Kabele - 18. a 19. Šmiga
Žluté karty
39. Beňo - 31. Kopáček, 82. Šmiga, 86. Labík

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články