U19: Výhra v předposledním kole, titul na dosah | SK Slavia Praha
Více

U19: Výhra v předposledním kole, titul na dosah

4:2
(2:1)
26. kolo, 21. 5. 2022
26. kolo, 21. 5. 2022
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Slávistická devatenáctka zvítězila 4:2 nad Mladou Boleslaví a přiblížila se titulu. Trefili se bratři Pudilové, David Planka a Ondřej Kričfaluši.

Slávisté do zápasu nevstoupili vůbec dobře, na dlouhý míč za obranu si naběhl Petr Hradec a v 10. minutě střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Od inkasované branky se slávisté chopili otěží zápasu a soupeře zatlačili do defenzivy. Většina nadějných příležitostí ale končila v rukavicích pozorného brankáře hostí. To se změnilo po půlhodině hry, přízemní centr z pravé strany uklidil do sítě Miloš Pudil a bylo srovnáno – 1:1.

Těsně před poločasem vybojoval Miloš Pudil přímý kop za hranicí šestnáctky. K míči se postavil David Planka a utaženou ranou, kterou ještě lehce tečoval jeden z obránců, poslal slávisty do vedení 2:1! Slávistům se tak podařilo zvrátit nepříznivý stav a do kabin šli s jednobrankovým vedením.

Po přestávce slávisté pokračovali v aktivitě. V 68. minutě zahrál David Planka rohový kop do malého vápna, kde nejvýš vyskočil střídající Ondřej Kričfaluši, ale jeho hlavička skončila na břevnu branky boleslavských. Míč poskakoval u brankové čáry, ale jako první se k němu dostal obránce hostí, který odkopl.

Čtvrt hodiny před koncem si Adam Pudil naběhl na přihrávku Kričfalušiho, pokusil se obejít brankáře a nešťastně ho zasáhl, takže hosté museli sáhnout ke střídání brankářů. V 85. minutě sešívaní proměnili převahu v další gól. Na rohový kop si na bližší tyči naskočil Adam Pudil a přesnou hlavičkou rozvlnil síť – 3:1.

O minutu později ale hosté zdramatizovali. Kolář zblokoval výkop Slavaty a tváří v tvář gólmanovi snížil na 3:2.

Slávisté ale vytrvale útočili, Adam Pudil si převzal míč ve vápně, šikovně si ho pustil a soupeř ho zfauloval – pokutový kop. Míč si vzal kapitán Ondřej Kričfaluši a suverénní ranou do levého horního rohu vrátil slávistům dvoubrankové vedení. Do konce už se nic víc nestalo a slávisté tak v posledním domácím zápase sezony mohli oslavit výhru 4:2 nad Mladou Boleslaví. Devatenáctka je tak velmi blízko titulu, který může získat pokud zaváhá Sparta, nebo v posledním kole na půdě Plzně, kde slávistům stačí bod.

Zisk mistrovského titulu by také znamenal postup Slavie do prestižní UEFA Youth League, mládežnické obdoby Ligy mistrů.

4:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Slavata - Fatrdle, Konečný, Hunal, Beránek - Žitný (60. Kričfaluši), Novák (60. Zachoval), Planka - M. Pudil, Trédl (46. Toula), A. Pudil

FK Mladá Boleslav

Valin - Bačínský, Nickolas, Poláček, Kareš - Hradec, Šimek, Holakovský, Kolář, Lenikus - Strnad 

Detaily utkání

Branky
32. M. Pudil, 42. Planka, 85. A. Pudil, 88. Kričfaluši - 10. Hradec, 86. Kolář

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články