Výhra s Teplicemi, premiérový gól pro Ousoua | SK Slavia Praha
Více

Výhra s Teplicemi, premiérový gól pro Ousoua

3:0
(2:0)
16. kolo, 28. 11. 2021, Eden Aréna
16. kolo, 28. 11. 2021, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FK Teplice
Slávisté v 16. kole FORTUNA:LIGY porazili v neděli v Edenu Teplice 3:0 a v domácí soutěži zvítězili popáté za sebou s čistým kontem. Utkání mohla přihlížet kvůli opatřením spojeným s pandemií koronaviru tisícovka fanoušků.

Branky vstřelili v průběhu prvního poločasu Nicolae Stanciu, který nádherně proměnil volný přímý kop, a hlavičkující Jan Kuchta, třetí trefu a svou vůbec první v červenobílém dresu zaznamenal před koncem Aiham Ousou. Sešívaní znovu natáhli sérii domácí neporazitelnosti, v Edenu na ligové scéně od srpna 2018 neprohráli 58krát za sebou a v sezoně dál zůstávají na vlastním stadionu stoprocentní.

V tabulce FORTUNA:LIGY po šestnácti kolech dál drží první pozici a disponují nejlepším útokem i obranou.

Oproti čtvrtečnímu utkání s Feyenoordem udělal Jindřich Trpišovský dvě změny v sestavě. Oba týmy na sebe narazily v letošní sezoně už podruhé. První vzájemnou konfrontaci proměnil na konci července ve své galapředstavení Ivan Schranz. Slovenský reprezentant při výhře 3:1 nasázel všechny tři branky sešívaných.

Slávisté začali velkým náporem, zakončení Jana Kuchty ani rána Tarase Kačaraby ke Grigarovi nedoputovaly. Pokus Tomáše Holeše byl sražen na roh, velkou příležitost Jana Kuchty po dlouhé kličce zlikvidoval v 5. minutě tygřím skokem teplický gólman.

V 10. minutě Jakub Hromada překonal vyběhnutého Grigara, jeden z obránců ale míč směřující do prázdné branky odkopl. Výborný zákrok si teplický kapitán připsal o chvíli později, když včasným výběhem zmenšil střelecký úhel Janu Kuchtovi, kterého vyslal do šance Lukáš Masopust. Útočník Slavie a autor sedmi ligových tref nebyl úspěšný ani z následné dorážky.

Po čtvrthodině hry ocenil hlavní rozhodčí Machálek zákrok Rezka na Jakuba Hromadu žlutou kartou, k exekuci volného přímého kopu se postavil Nicolae Stanciu a pravačkou do šibenice bližší tyče překonal Grigara – 1:0. Nádherná rána a pro rumunského reprezentanta k pěti asistencím i druhý ligový gól v letošní sezoně!

Ve 32. minutě si Nicolae Stanciu postavil na opačné straně pokutového území balon pět, jeho střelu ale srazila dobře postavená zeď hostů na roh. Stejně skončil i střílený centr Jakuba Hromady z pravé strany pokutového území.

Ve 42. minutě to bylo o dvě branky. Taras Kačaraba přenesl hru dlouhým pasem na Lukáše Masopusta, který posadil centrovaný míč přesně na hlavu Jana Kuchty. Nadýchaný oblouček přeletěl Grigara a rozvlnil síť - 2:0. Osmá Kuchtova trefa znamenala posun sešívaného kanonýra na druhé místo v tabulce střelce FORTUNA:LIGY, více přesných tref má jen plzeňský Jean-David Beauguel.

Slávisté v první půli vstřelili dva góly, šestkrát přímo ohrozili gólmana Grigara a balon drželi 72 % času. Druhý poločas odstartoval příležitostí Nicolae Stancia, zblokovaná rána hostujícího gólmana nevystrašila. Pozorný byl Grigar i proti pokusu Tomáše Holeše, balon ukryl v náručí.

V 57. minutě Jindřich Trpišovský a jeho kolegové poprvé vystřídali, na hřišti Ivana Schranze nahradil Ondřej Lingr, který poslední tři ligová kola orámoval pěti přesnými zásahy. Pár vteřin poté hlavní rozhodčí přezkoumal u videa skluz Marečka na Petera Olayinku a původně udělenou žlutou kartu změnil na červenou, hosté pokračovali v deseti.

V rámci dvojnásobného střídání Petera Olayinku nahradil Michael Krmenčík a Tarase Kačarabu Srdjan Plavšić. V 67. minutě aktivní Stanciu pálil vysoko nad, volný přímý kop stejného hráče Grigar neudržel a balon skončil po dorážce Jakuba Hromady v síti, pro útočný faul ale branka neplatila.

Na konci 73. minuty předvedli sešívaní ohromný závar, gólovou ránu Aihama Ousoua senzačně na brankové čáře vykopl pravou nohou Grigar, dorážka Ondřeje Lingra skončila na levé tyči. Dělovka Nicolae Stancia prosvištěla nad břevnem.

Patnáct minut před koncem mohl na rozdíl tří branek zvýšit po přihrávce pod sebe od Ondřeje Lingra Srdjan Plavšić, překonaného Grigara zastoupil na brankové čáře jeden ze stoperů. V tu chvíli už byli na hrací ploše i čerství Daniel Samek a Mads Emil Madsen, kteří nahradili Jana Kuchtu s Jakubem Hromadou.

Na rozdíl tří gólů upravil v 84. minutě svou první trefou ve Slavii Aiham Ousou, který napálil za Grigara na bližší tyč výbornou Plavšićovu přihrávku – 3:0.

Další branka do konce zápasu navzdory dalším slibným situacím domácího týmu nepadla, slávisté v předposledním domácím duelu roku 2021 porazili Teplice 3:0. Další ligový zápas čeká svěřence Jindřicha Trpišovského v sobotu v Olomouci proti domácí Sigmě.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Masopust, Ousou, Kačaraba (64. Plavšić), Oscar – Holeš, Hromada (76. Madsen) – Schranz (56. Lingr), Stanciu (C), Olayinka (63. Krmenčík) – Kuchta (75. Samek)

FK Teplice

Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal – Jukl, Kodad (65. Fortelný), Mareček, Krunert – Rezek (46. Černý), Mareš (64. Trubač)

Detaily utkání

Branky
16. Stanciu, 42. Kuchta, 84. Ousou
Diváci
1000
Žluté karty
Kačaraba - Rezek, Shejbal, Fortelný
Červené karty
58. Mareček
Rozhodčí
Machálek – Nádvorník, Mokrusch

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články