Remíza v prvním utkání osmifinále proti Rangers | SK Slavia Praha
Více

Remíza v prvním utkání osmifinále proti Rangers

1:1
(1:1)
Osmifinále, 11. 3. 2021, Sinobo Stadium
Osmifinále, 11. 3. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - Rangers FC
Sešívaní v úvodním osmifinále Evropské ligy remizovali na domácím stadionu s Rangers FC 1:1. Skóre otevřel nádhernou ranou Nicolae Stanciu, za hosty srovnal Helander.

Do Edenu dorazil soupeř, který prožil euforický týden. Rangers vedení legendou Liverpoolu Stevenem Gerrardem o víkendu získali svůj 55. ligový titul, šest kol před koncem drží před městským rivalem Celticem náskok dvaceti bodů. Slávisté v Evropské lize v letošní sezoně ani jednou neprohráli, porazili Bayer Leverkusen, Nice i Beerševu, úvodní duel s Leicesterem skončil bezbrankovou remízou.

Jindřich Trpišovský vrátil do základní sestavy uzdraveného Tomáše Holeše, stoperskou dvojici utvořili v posledním ligovém kole odpočívající Ondřej Kúdela a David Zima.

Úvod duelu nabídl opatrný fotbal, první vážnější situace ale hned byla gólová. A stála za to! Lukáš Provod v 7. minutě přenesl hru na Petera Olayinku, který posunul míč na Nicolae Stancia. Rumunský záložník se pravačkou opřel do balonu a nádherná rána zapadla na vzdálenější tyč - 1:0. Zkušený skotský reprezentační gólman McGregor se jen ohlédl.

V 19. minutě z opačné strany vyzkoušel Nicolae Stanciu štěstí opět, jeho pokus ale McGregora nevyděsil. O chvíli později přes trojnásobnou přesilu pronikal do zakončení Lukáš Provod, obránci Rangers mu ale na poslední chvíli míč odkopli. Ve 25. minutě Skotové dostali možnost zajímavé standardní situace, výskok Abdallaha Simy vše vyřešil.

Z protiútoku poslal Lukáš Provod do šance Jana Kuchtu, útočník Slavie ale v tísni zakončit nedokázal. Ve 29. minutě Jana Kuchtu zastavil metr před velkým vápnem za cenu faul Barišić a obdržel první žlutou kartu utkání. Lukáš Provod zvolil přímé ohrožení branky McGregora, 39letý gólman musel vytáhnout u bližší tyče těžký zákrok.

O chvíli později chyběly další dělovce z pravačky Nicolae Stancia centimetry. Ve 34. minutě Ondřej Kolář vyřešil složitý moment, kdy ho malou domů prohnal David Zima. O 120 vteřin později ale brankář Slavie inkasoval. Po standardní situaci se dorážkou z bezprostřední blízkosti prosadil Helander - 1:1.

Stejným výsledkem první poločas, kdy domácí tým držel balon 62 % času, skončil. Do druhé půle nahradil Lukáš Masopust Petera Olayinku, který střídal ze zdravotních důvodů. V 55. minutě Lukáš Provod obelstil u rohového praporku svého strážce jesličkami, na jeho nadýchanou nabídku ale nikdo ze spoluhráčů nedoskočil. O pár okamžiků později se dobrou obrannou hlavičkou prezentoval David Zima.

Po individuální akci zkoušel zakončit Jan Bořil, balon mu ale nesedl a střela letěla mimo. Stejně dopadl po hodině hry i pokus Alexandera Baha, mezi tři tyče následně nemířil ani Aribo.  V 64. minutě vytáhl Ondřej Kolář vynikající zákrok, když konečky rukavic vytáhl střelu Kenta mířící do šibenice. 

V 71. minutě nebezpečnou hlavičku Tomáše Holeše z brankové čáry odkopával Kamara, vzrušení ale bylo zbytečné, rozhodčí pískali útočný faul. O šest minut později Ondřej Kúdela ukázal svou rychlost a nepustil do šance Kenta. Rangers zahrávali rohový kop, který sešívaní zvládli ubránit. V 83. minutě se hezky uvolnil Oscar a po několika krátkých pasech v šestnáctce soupeře měl nabito Jan Bořil. Jeho rána z první ale byla zablokována, McGregor nemusel zasahovat.

Slavia mohla rozhodnout v 90. minutě. Lukáš Provod zahrával z levé strany rohový kop, který mířil přímo do středu vápna na Lukáše Masopusta. Tomu se podařilo krásně zakončit hlavou, ale brankář hostí jeho pokus na brankové čáře bravurně zlikvidoval. Neuvěřitelný zákrok!

Sešívaní tak remizovali v prvním utkání osmifinále Evropské ligy s Rangers 1:1. Odvetu odehrají ve čtvrtek 18. března od 21:00 v Glasgow.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Holeš – Sima, Stanciu (76. Lingr), Provod, Olayinka (46. Masopust) – Kuchta (71. Dorley)

Rangers FC

McGregor – Patterson, Goldson (C), Helander, Barišić – Kamara, S. Davis, Aribo (82. Roofe) – Hagi (63. Arfield), Morelos, Kent

Detaily utkání

Branky
7. Stanciu - 36. Helander
Žluté karty
Zima - Barišić, Davis
Rozhodčí
Haţegan – Marinescu, Gheorghe

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články