Výhra nad Pardubicemi, Kuchta dal dva góly | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad Pardubicemi, Kuchta dal dva góly

3:0
(2:0)
19. kolo, 13. 2. 2021, Sinobo Stadium
19. kolo, 13. 2. 2021, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Sešívaní porazili v 19. kole FORTUNA:LIGY na domácím hřišti nováčka z Pardubic 3:0. Dvakrát skóroval Jan Kuchta, ve druhé půli se krásně trefil Nicolae Stanciu.

Do Edenu přijel sedmý tým tabulky, který spolu s Příbramí a Brnem dokázal jako jediný v dosavadním průběhu sezony připravit Slavii o body. 12. září skončilo první vzájemné utkání remízou 1:1.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského kvůli mrazu zkrátili předzápasovou rozcvičku, na perfektně připraveném trávníku v Edenu strávili patnáct minut. Teploměry ukazovaly při slunečném sobotním odpoledni minus pět stupňů Celsia.

V základní sestavě nastoupil poprvé od svého příchodu z Brugg Simon Deli, místo Jana Bořila naskočil na levém kraji obrany Oscar Dorley, kapitánskou pásku tak navlékl Ondřej Kúdela. Na první střelu utkání se čekalo jen patnáct vteřin, Černý ale branku hájenou Ondřejem Kolářem přestřelil.

V 9. minutě zkusil z přímého kopu překvapit brankáře Boháče nejpilnější ligový střelec Nicolae Stanciu, jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče. Rumunský záložník o chvíli později pálil po dlouhém přesunutí balonu a zpětné přihrávce Oscara Dorleyho znovu, odchovanec Slavie Boháč ale dobrým zákrokem podržel svůj tým. V počtu čistých kont druhý nejlepší ligový gólman za Ondřejem Kolářem ukázal výborný postřeh i při hlavičce Simona Deliho v 16. minutě.

Sešívaní zužitkovali velký tlak v 19. minutě. Po průniku Abdallaha Simy se k zakončení dostal po promáchnutí Lukáše Provoda Alexander Bah, Boháč jeho střelu vyrazil jen k Janu Kuchtovi a nejlepší hráč FORTUNA:LIGY za měsíc leden vstřelil svůj osmý jarní ligový gól - 1:0.

Stejný hráč se prosadil i ve 27. minutě. Tomáš Holeš obranným skluzem zastavil kombinaci Pardubic, Lukáš Provod pláchl obráncům soupeře a po jeho přihrávce Jan Kuchta překonal Boháče - 2:0. Kuchta se jedenáctou trefou v sezoně posunul na dělené první místo v tabulce střelců, stejně branek nastřádal i Abdallah Sima.

Ve 35. minutě své spoluhráče podržel Ondřej Kolář, který vyrazil nebezpečnou ránu Kostky. O pár vteřin později brankáře Slavie vystrašil malou domů Tomáš Holeš, míč po jeho zpětné přihrávce jen těsně minul vzdálenější tyč. Divokou pasáž hry uzavřel Peter Olayinka, který nepotrestal špatné vyběhnutí Boháče. Tři minuty před koncem prvního poločasu skóroval křižnou ranou Abdallah Sima, pomezní rozhodčí ale gól kvůli ofsajdovému postavení senegalského křídelníka neuznal. Slávisté odešli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Do první vážnější příležitosti druhé půle se dostal Simon Deli, Boháč jeho hlavičku zkrotil v náručí. V 52. minutě vedli sešívaní 3:0. Nicolae Stanciu nádhernou ranou pravačkou zpoza velkého vápna zaskočil gólmana Pardubic, který měl zakrytý výhled a vzduchem plachtil marně – 3:0. Lukáš Provod zapsal svou druhou asistenci a slávisté i v šestém ligovém střetnutí v roce 2021 splnili normu minimálně tří vstřelených branek na utkání.

Navýšit náskok mohl po závaru Peter Olayinka, jeho obtížné zakončení kolenem na brankové čáře zachytil Boháč. V 69. minutě sáhl Jindřich Trpišovský ke trojitému střídání, na trávník vyběhl Lukáš Masopust místo Abdallaha Simy, Ondřej Lingr nahradil Jana Kuchtu a Jakub Hromada vystřídal Tomáše Holeše. V 73. minutě zkusil překvapit Boháče přímo z rohového kopu Lukáš Provod, gólman hostů byl pozorný.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu Nicolae Stanciu nesobecky nahrál v samostatném úniku Peteru Olayinkovi, vracející se obránce Pardubic ale balon skluzem uklidil do bezpečí. V 83. minutě Ondřej Kolář konečky prstů skvěle vytáhl ránu Ewertona.

Slávisté porazili Pardubice 3:0 a podruhé na jaře udrželi čisté konto. Vychytaná nula byla pro Ondřeje Koláře už jedenáctou v ročníku. Další zápas čeká sešívané ve čtvrtek, kdy v rámci vyřazovací části Evropské ligy přivítají v Edenu anglický Leicester City.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela (C), Deli, Oscar – Holeš (70. Hromada), Provod – Sima (70. Masopust), Stanciu (79. Traoré), Olayinka (79. Bořil) – Kuchta (70. Lingr)

FK Pardubice

Boháč – Surzyn, Šejvl (61. Ewerton), Toml (C), Čelůstka (43. Prosek) – Čihák – Tischler, Hlavatý (43. Solil), Kostka (61. Huf), Cadu – Černý (46. Jeřábek)

Detaily utkání

Branky
19. a 27. Kuchta, 52. Stanciu
Žluté karty
Sima - Čihák, Čelůstka, Šejvl, Surzyn
Rozhodčí
Ginzel – Nádvorník, Podaný

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články