Výhra ve Zlíně, Kuchta nastřílel za poločas hattrick | SK Slavia Praha
Více

Výhra ve Zlíně, Kuchta nastřílel za poločas hattrick

2:6
(0:5)
12. kolo, 27. 1. 2021, Letná (Zlín)
12. kolo, 27. 1. 2021, Letná (Zlín)
FC Zlín - SK Slavia Praha
Sešívaní zvládli i druhý venkovní duel v rozmezí pěti dnů. Po sobotním skalpu Karviné porazili ve středu v rámci dohrávky 12. kola FORTUNA:LIGY Zlín 6:2.

Prodloužení letošní ligové neporazitelnosti zařídil hattrickem Jan Kuchta, po jednom zásahu přidali Peter Olayinka a Abdallah Sima. Ve druhé půli pečetil výsledek střídající Petar Musa. Trenér Jindřich Trpišovský oslavil 100. ligový zápas na lavičce Slavie ziskem tří bodů.

Na jeho svěřence přitom čekal při středečním podvečeru nepříliš oblíbený soupeř. Čtyři z posledních pěti vzájemných utkání v lize rozhodl pouze jeden gól a "ševci" se Slavií doma neprohráli dva z posledních tří domácích zápasů.

Slávisté na měkkém terénu udeřili bleskově. Ve 3. minutě si na centrovaný míč od Abdallaha Simy naběhl Peter Olayinka a z první prostřelil brankáře Dostála - 0:1. Nigerijský útočník, který proti Karviné uzavřel svým gólem výsledek na 3:1, se v probíhajícím ligovém ročníku trefil popáté.

Domácí vyrovnali o tři minuty později zásluhou Poznarovy hlavičky, radost jim překazilo přezkoumání situace u videa, které odhalilo ofsajdové postavení. V 11. minutě se sešívaní prosadili podruhé. Abdallah Sima opět dostal míč do šestnáctky, pro přihrávku si sběhl Alexander Bah a posunul míč na Jana Kuchtu, který se nemýlil - 0:2.

Stejný hráč se prosadil i v 17. minutě, ve velké formě hrající Jan Kuchta nastavil nohu do střely Petera Olayinky - 0:3. Krátce poté opustil hřiště David Hovorka, který odnesl zraněním souboj s Poznarem. Jeho místo zaujal Taras Kačaraba.

Zlín mohl snížit stav ve 23. minutě, z velkého závaru ale vytěžili domácí jen rohový kop. Balon do sítě nedotlačil Jiráček. Po půl hodině hry Ondřej Kolář vytěsnil na roh střelu postupujícího Jawa, rozhodčí ale pískali ofsajd.

Ve 36. minutě vedli slávisté o čtyři branky. Za hranicí velkého vápna se k míči dostal Abdallah Sima a fantastickou střelou trefil šibenici. Dostál plachtil vzduchem marně - 0:4. V 17. zápase v sešívaném dresu vstřelil senegalský útočník už svou dvanáctou trefu.

Tečku za výborným prvním poločasem udělal ve 45. minutě fantom jarní části FORTUNA:LIGY Jan Kuchta, který stál na konci kombinace na jeden dotek a střelou z první zkompletoval hattrick - 0:5. Pro 24letého odchovance Slavie šlo o šestou ligovou trefu v roce 2021.

Svěřenci Bohumila Páníka korigovali skóre tři minuty po pauze, García centroval z přímého kopu a míč za Kolářova záda dostal Cedidla - 1:5. O chvíli později brankář Slavie své spoluhráče podržel, když reflexivním zákrokem zlikvidoval šanci nejlepšího zlínského střelce Poznara.

Po hodině hry sáhl Jindřich Trpišovský k trojitému střídání, na hřiště šel Ondřej Lingr místo Abdallaha Simy, třígólový Jan Kuchta přepustil pozici na hrotu Petaru Musovi a Ibrahim Traoré vystřídal Nicolae Stancia.

V 74. minutě Zlín snížil na rozdíl tří branek, svým sedmým gólem v sezoně skóroval Poznar – 2:5. Balon na nohu zlínského útočníka přizvedl nešťastnou tečí Ondřej Lingr. O necelou minutu později oslabil domácí tým debutující Tobiáš Slovák, který inkasoval druhou žlutou kartu během tří minut a v zápase dohrál. Konečnou podobu výsledku dal v 89. minutě střídající útočník Petar Musa. Výbornou práci odvedl asistující Lukáš Provod – 2:6

Stý ligový zápas Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů na lavičce Slavie přinesl 74. výhru. Další zápas odehrají sešívaní v neděli 31. ledna doma v Edenu proti druhému Jablonci.

2:6

Sestavy

FC Zlín

Dostál – Cedidla, P. Buchta, J. Kolář – Dramé, Jiráček (C), Hlinka, Slovák – Martínez García (69. Toutou Mpondo) – Jawo, Poznar

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka (18. Kačaraba), Bořil (C) – Holeš (75. Hromada), Provod – Sima (62. Lingr), Stanciu (61. Traoré), Olayinka – Kuchta (62. Musa)

Detaily utkání

Branky
48. Cedidla, 74. Poznar - 3. Olayinka, 11., 17. a 45. Kuchta, 36. Sima, 89. Musa
Žluté karty
Cedidla, Slovák
Červené karty
75. Slovák (ZLI)
Rozhodčí
Franěk – Dresler, Flimmel

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články