B-TÝM: Sešívaní porazili Admiru v penaltovém rozstřelu | SK Slavia Praha
Více

B-TÝM: Sešívaní porazili Admiru v penaltovém rozstřelu

2:1p
(0:1)
16. kolo, 8. 3. 2020, Xaverov
16. kolo, 8. 3. 2020, Xaverov
SK Slavia Praha B - FK Admira Praha
V prvním jarním utkání zvítězil sešívaný B-tým v malém pražském derby nad Admirou po penaltách. Jediný gól Slavie v základní hrací době vsítil Joao Felipe.

Do utkání vstoupili sešívaní aktivně, první šanci si ale vypracovali hosté, Panýrek však svůj obstřel z levé strany poslal mimo.

Na druhé straně trávníku centroval nebezpečně Kosek, hostující obrana však míč stihla odvrátit. Ve velké šanci se chvíli poté ocitl Tomáš Holeš, který ale po chytře zahraném rohu sešívaných ve skluzu trefil pouze břevno brány Admiry.

Další šanci Slavie měl na svědomí Jakub Křišťan, jeho prudký přímý kop však zamířil pouze do postavené zdi hostí. Ve 29. minutě měl na hlavě úvodní gól utkání Lukáš Červ, svojí hlavičku z dobré pozice ale poslal pouze do rukavic připraveného hostujícího gólmana.

V dalších dvou šancích aktivně hrajících slávistů se ocitl Joao Felipe, který se nejprve krásně uvolnil na levém křídle, svoji střelu ale poslal pouze doprostřed brány, kde stál připravený Keller. V druhé příležitosti střílel brazilský záložník z otočky, ve složité pozici však zamířil vysoko nad břevno.

Admira v utkání příliš mnoho šancí neměla, v závěru prvního poločasu se ale po rohovém hlavou prosadil Zahálka, který ve 41. minutě poslal Admiru do vedení.

V druhém poločase poslal trenér Martin Hyský na trávník Adama Vlasáka, který okamžitě oživil hru a pomohl sešívaným srovnat skóre. V 58. minutě se totiž po levém křídle krásně prokličkoval do vápna soupeře a následně poslal míč na neobsazeného Joaa Felipeho, který umístěnou ranou na bližší tyč bez problémů zavěsil.

Slávisté se v průběhu druhé půle dostávali do stále většího tlaku a druhý gól sešívaných měl na noze Lukáš Červ, jeho volej ale skončil na břevně hostující brány.

Situaci domácím zkomplikovalo vyloučení Tomáše Vlčka z 69. minuty, i tak ale měla Slavia převahu, blízko branky byl podruhé v zápase Tomáš Holeš. Umístěnou hlavičku sešívaného beka ale dokázala obrana Admiry na poslední chvíli vykopnout z brankové čáry.

Utkání tak skončilo v základní hrací době nerozhodně a o vítězi musely rozhodnout až penalty. Sešívaní s přehledem proměnili všech pět svých pokusů, Jakub Markovič naopak vystihl čtvrtou penaltu Admiry a bonusový bod zaslouženě získali slávisté.

2:1p

Sestavy

SK Slavia Praha B

Markovič - Holeš, Švec, Vlček, Kosek - Douděra (46. Vlasák), Červ, Zeronik, Křišťan, Felipe - Toula (83. Janoušek

FK Admira Praha

Keller - Herc, Fric, Martinic (83. Štefan), Vosický, Záruba (69. Čácha), Panýrek, Douděra (53. Kurek), Čížek, Zahálka, Horák

Detaily utkání

Branky
58. Felipe - 41. Zahálka
Žluté karty
Kosek, Felipe - Fric, Čížek, Horák, Vosický, Herc
Červené karty
69. Vlček
Rozhodčí
Severýn - Černý, Fišer

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články