Musa zařídil remízu a neporazitelnost pokračuje | SK Slavia Praha
Více

Musa zařídil remízu a neporazitelnost pokračuje

1:1
(0:0)
24. kolo, 8. 3. 2020, Sinobo Stadium
24. kolo, 8. 3. 2020, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
V rámci čtyřiadvacátého kola FORTUNA:LIGY hostili slávisté na své půdě pražskou Spartu. Díky brance Petara Musy z nastavení nakonec zápas skončil remízou 1:1.

Sparta přijela do Edenu poté, co v minulém kole remizovala na domácí půdě 2:2 se Zlínem, zatím co Slavia utrpěla porážku v Uherském Hradišti proti Slovácku. Znovu tak platil fakt, že derby zkrátka nemá favorita. A na hřišti to bylo od první minuty znát.

V úvodních minutách utkání, které řídil hlavní arbitr Pavel Franěk, viděl zaplněný stadion řadu mírnějších i těch ostrých soubojů, několik faulů a celkově boj o prostor na hřišti. U obou týmů bylo jasně znát, že nechtějí ustoupit ze stanovené taktiky a udělat zbytečnou chybu.

Slavia se začala tlačit více před branku hostů až okolo 15. minuty utkání, ale z několika slibných šancí a centrů do sparťanského vápna žádná branka nevzešla. V 25. minutě měli sešívaní jednu z největších šancí první půle, kdy z levé strany dobře nacentroval Peter Olayinka, ale na jeho míč jen o kousek nedosáhl Stanislav Tecl a úspěšnější nebyl ani Vladimír Coufal, od jehož nohy se balon odrazil za branku Sparty.

Další velkou příležitost ke vstřelení branky měl o devět minut později i Nico Stanciu, kterého skvělým centrem našel ve vápně Petr Ševčík, ale rumunský reprezentant v červenobílém si míč špatně zpracoval, čímž se dostal do velkého úhlu a brankář Heča s jeho střelou příliš starostí neměl.

Zbytek první půle pak měla Slavia sice herní převahu, ale v branku ji přetavit nedokázala, a proto oba týmy odcházeli po 45 minutách do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Druhá půle začala velkým tlakem Slavie, která od 46. minuty zavřela Spartu v jejím vápně a dlouho ji k ničemu nepustila. Z toho pak plynuly i šance. Nejprve se po centru Lukáše Masopusta do střely na hranici velkého vápna spektakulárně položil Petr Ševčík, ale jeho ránu lapil Heča. V 52. minutě se pak opět dostal k míči stejný muž, ale tentokrát šla střela těsně vedle pravé tyče.

V 58. minutě Eden ztichl po ojedinělé šanci Sparty, když Tetteh unikl po levé straně a po nedorozumění mezi Ladislavem Takácsem a Ondřejem Kolářem zavěsil do prázdné branky. Dlouho se ovšem neradoval, protože video odhalilo, že při úniku fauloval stopera Takácse a jeho branka proto neplatila. 

Další velkou příležitost ke skórování měl v 75. minutě po centru Vladimíra Coufala kapitán týmu Jan Bořil, ale z blízka mířil daleko vedle levé tyče branky Sparty. 

V minutě 80. následně Eden ztichl podruhé, to když Tetteh znovu unikl z levé strany, ve velkém vápně ještě kličkoval a pak překonal bezmocného Ondřeje Koláře a poslal Spartu do vedení 0:1. 

Po inkasované brance se ještě sešívaní na posledních deset minut snažili výsledek alespoň zkorigovat vyrovnávací brankou. A to se nakonec podařilo! 

V nastavení druhé půle zahrávala Slavia po faulu standardní situaci na levé straně hřiště, Jan Bořil si dal s její exekucí hodně záležet, míč posadil na hlavu Petara Musy a ten skvělou hlavičkou překonal Heču, díky čemuž srovnal na 1:1. Skóre už se neměnilo a sešívaní tak prodloužili sérii neporazitelnosti na 10 zápasů!

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Takács, Bořil – Ševčík, Traoré – Masopust (82: Hellebrand), Stanciu (82. Júsuf), Olayinka – Tecl (71. Musa)

AC Sparta Praha

Heča – Vidheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Sáček, Dočkal, Krejčí (52. Mandjeck), Plavšič (76. Hanousek), Hložek – Tetteh (86. Kozák)

Detaily utkání

Branky
90. Musa - 80. Tetteh
Diváci
19370
Žluté karty
13. Traoré, 32. Olayinka, 90. Musa, 90. Bořil - 10. Krejčí, 30. Štětina, 68. Dočkal
Rozhodčí
Franěk - Vlasjuk, Kříž

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články