Tři góly v deseti minutách. Slavia otočila duel s Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

Tři góly v deseti minutách. Slavia otočila duel s Olomoucí

3:1
(0:0)
20. kolo, 11. 3. 2018
20. kolo, 11. 3. 2018
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Branky: <p><strong>Branky:</strong> 74. Škoda, 81. Tecl, 84. Buren – 57. Hála<br> <strong>ŽK:</strong> Stoch, Souček, Tecl – Sladký, Hála, Plšek<br> <strong>Rozhodčí:</strong> Orel – Paták, Morkrusch</p>
Červenobílé čekal za slunečného odpoledne souboj o druhou ligovou příčku se Sigmou Olomouc. Ač šli do vedení jako první hosté, Slavia zatlačila, odpověděla třemi góly a udržela tak doma všechny body.

Slavia se stále potýká se zdravotními problémy, a tak trenéru Trpišovskému scházela hned šestice hráčů – na lavičku se tak vrátil norský obránce Per-Egil Flo. Červenobílé pak vedl do souboje o udržení druhé příčky kapitán Milan Škoda, pro nějž to bylo 250. ligové utkání v kariéře.

A sešívaní vstoupili do zápasu aktivně, hned ve druhé minutě střílel po ztrátě Olomouce a rychlé kombinaci Hušbauer z hranice vápna těsně vedle.

V osmé minutě pak pálil pravačkou Hušbauer, jeho zakončení Reichl vyrazil jen do strany a v první velké šanci zápasu se tak objevil Sobol, kterému střela vůbec nesedla a skončila několik metrů od branky.

Hned z další akce se po přihrávce za obranu zjevil před Kolářem Hála, obhodil si ho a zakončoval do prázdné, ale jeho zakončení ale bylo slabé a mezi tyče nezamířilo.

V 17. minutě se po centru Sobola na zadní tyči prodral do zakončení Michal Frydrych, ale jeho hlavička bohužel skončila těsně vedle. O osm minut později se pak po centru Sobola a přiťuknutí Dannyho dostal před Reichla Bořil, ale jeho zakončení ale bylo slabé a Reichl si ho tak stačil ohlídat.

O chvíli později si Sobol krásně přehodil obránce a po následném zmatku ve vápně Olomouce překonal vybíhajícího Reichla Tomáš Souček. Rozhodčí gól bohužel neuznal pro faul, kterým si Souček pomohl při souboji o míč.

Hned z další akce zahrozila Olomouc, kdy se před Koláře dostal Hála, gólman sešívaných ale dobře vyběhl a srazil střelu na roh.

Po půl hodně hry se za vápnem do míče opřel Stoch, a jeho štiplavou ránu vyrazil Reichl dobrým zákrokem na roh.

Již v nastavení se v největší dosavadní šanci zápasu po krásné diagonále Dannyho a sklepnutí Frydrycha objevil Milan Škoda, ale jeho zakončení z malého vápna Reichl vyrazil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Slavia vstoupila aktivně i do druhé půle, ve 47. minutě vybojoval již ztracený míč ve vápně Olomouce Frydrych a nahrával pod sebe na Milana Škodu, který na balon bohužel nedosáhl.

Do vedení tak šli nakonec hosté. V 57. minutě vhazovala Olomouc na polovině hřiště aut, který bohužel odvrátil hlavou Bořil tak nešťastně, že poslal do samostatného úniku na Koláře Hálu, který zachoval chladnou hlavu a střelou mezi nohy překonal gólmana Slavie.

Slávisté se ale nechtěli s průběžným skóre smířit. V 66. minutě Hušbauer poslal krásnou diagonálu na křídlo, kde odcentroval před bránu střídající van Buren. Míc v jasné šanci na malém vápně minul Stoch, zakončující Bořil poté z úhlu střílel mimo branku.

V 69. minutě se po dlouhém nákopu dostal na penaltě k míči van Buren, který zpracoval míč a střílel bohužel jen přímo do Reichla. Z následného rohu se dostal do velké šance Frydrych, který levačkou z voleje přestřelil bránu.

V o pět minut později se po faulu na Hušbauera ze standardní situace skvělou střelou prezentoval Miroslav Stoch. Michal Reichl dalším skvělým skokem zabránil gólu, a míč zpod břevna vytáhl na roh.

Pak už sešívaní konečně skvěle chytajícího gólmana Olomouci překonali, když míč do sítě doslova dotlačili. Po rohu Hušbauera pálil Simon Deli a Reichl míč jen vyrazil před sebe. Škoda na něj ještě levačkou dosáhl, od stopera Sladkého se mu míč ale odrazil zpět a pak už ho kapitán sešívaných hlavou procpal do sítě.

Slavia se pak drala za otočením skóre. V 78. minutě se na pravé straně okolo obránce obtočil Mick van Buren, stříleným centrem na malém vápně oslovil Stanislava Tecla, který před odkrytou bránou bohužel nedokázal usměrnit míč mezi tyče.

Vzápětí se po centru Stocha a prodloužení Bořila procpal do zakončení na zadní tyči Frydrych, jeho střelu levačkou ale vyrazil z brány na čáře stojící Falta.

Červenobílí se tak ujali vedení v 80. minutě a Slavii tentokrát pomohl videorozhodčí, který celou situaci přezkoumal. Po rohovém kopu hlavičkoval Frydrych na zadní tyč, kde míč do sítě uklidil Stanislav Tecl.

Osm minut před koncem hrací doby se řítili hráči Olomouce na osamoceného Simona Deliho. Zakončení olomouckého hráče naštěstí srazil Kolář na rohový kop. A Slavia na útočné snahy hostí zareagovala nejlépe, jak mohla – třetí brankou.

V 84. minutě šli hráči Slavie do přečíslení. Hušbauer měl na levé straně spoustu času, nakonec přes Tecla posunul míč na van Burena, který orazítkoval tyč. Naštěstí se k němu míc opět vrátil, a napodruhé již nizozemský hráč poslal míč pod břevno.

Na hřiště se v závěru dostal i dvacetiletý oslavenec Pavel Bucha a hned se zapojil do útočného snažení Slavie, když vyslal vpřed Frydrycha. Hušbauerovu následnou střelu si ale ohlídal Reichl.

Slavia tak nakonec před více než 14 tisíci diváky udržela v Edenu všechny body díky výhře 3:1. A v dalším kole ji čeká derby na Letné!

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Danny (70. Tecl), Sobol (59. van Buren) – Škoda (87. Bucha)

SK Sigma Olomouc

Reichl – Sladký, Radakovič, Polom, Falta – Zahradníček (83. Manzia), Houska (86. Yunis), Texl (71. Plšek), Kalvach, Hála – Řezníček

Detaily utkání

Branky
74. Škoda, 81. Tecl, 84. Buren – 57. Hála
Diváci
14117
Žluté karty
Stoch, Souček, Tecl – Sladký, Hála, Plšek
Rozhodčí
Orel – Paták, Morkrusch

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články