Juniorka podlehla Liberci | SK Slavia Praha
Více

Juniorka podlehla Liberci

0:1
(0:1)
21. kolo, 19. 3. 2017, Xaverov
21. kolo, 19. 3. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b>Branka:</b> 7. Da Silva
PRAHA/XAVEROV - Za deštivého dopoledne přivítala Slavia na Xaverově juniorku Liberce. Ani v tomto zápase se sešívaným nepodařilo v Juniorské lize vstřelit gól a Liberci podlehli 0:1.
Hosté rozhodli o své výhře už v 8. minutě. Dlouhý nákop za obranu propadl až k útočnému hráči soupeře, ten se následně zbavil obránce a ještě posunul míč na volného Da Silvu, který zakončil přesně k tyči.

V 15. minutě byl faulován Jan Prosek a Slavia měla dobrou příležitost srovnat ze standardní situace, rozehrávku z nadějné pozice však Ondřej Kocourek nezvládl a trefil pouze zeď. Velkou šanci na vyrovnání měl po rohovém kopu Marek Kodr, na přední tyči ovšem zakončoval vysoko nad.

Ve druhém poločase juniorka Slavie zamkla soupeře na jeho polovině a snažila se o vyrovnání. Snaha hráčů sešívané juniorky však končila pouze před vápnem. V závěru si Slavia vytvořila náznaky příležitostí ze standardních situací, k brance však nevedlo ani jedno zakončení. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Filip Stehno, ovšem jeho přesnou ránu z vápna brankář Kolář vyrazil na roh.

Juniorka opět nevstřelila gól, také proto prohrála Libercem 0:1. O nadcházejícím víkendu má juniorka volno, 31. března se od 11:00 utká s mládežnickým výběrem Oxfordu, jejím dalším soupeřem v Juniorské lize bude za dva týdny Sparta.

Utkání hodnotil trenér Pavel Řehák: „Situace řešíme obráceně, než bychom měli. To platí i v momentě, kdy můžeme situaci řešit jednoduše a hráči si sami vymyslí složitější variantu. Nedostáváme se tam, kazíme si to sami. To není tím, že nemáme útočníky, ale tím, že to děláme opačně. Místo abychom podrželi míč, když to ještě není připravené, tak hledáme finální přihrávku. Vystřelili jsme jen jednou na bránu. Na druhou stranu soupeř také dal z jediné střely gól. Chybí mi tam více fotbalovosti a fotbalové chytrosti, nějaké překvapení, je to celé bez nápadu. Když se něco zkazí, tak se nic neděje. Je to o tom, aby to kluky taky bavilo... Může se prohrát, ale musím jít ze hřiště s tím, že jsem udělal něco, co se mi povedlo," řekl trenér juniorky.
0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Krejdl, Kodr, Žežulka, Prosek - Kocourek, Jakab (72. Mareš), Čermák - Schulz (66. M. Lauricella), Kovařík (81. A. Lauricella), Vávar (46. Stehno)

FC Slovan Liberec

Kolář – Heppner, Chlumecký, Šustek, Dvořák – Kubyshkin (90. Resl), Sixta, Barac (55. Dudek) – Kazda (87. Baláž), Prokš – Da Silva (75. Čuřík)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 7. Da Silva

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články