Slavia porazila Krasnodar díky brankám z úvodu utkání | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Krasnodar díky brankám z úvodu utkání

2:1
(2:0)
přát, 5. 2. 2017
přát, 5. 2. 2017
SK Slavia Praha - FC Krasnodar
Branky: <b>Branky:</b> 5. Škoda, 17. Deli – 41. Granqvist (pen)
MARBELLA - Sešívané čekala ve Španělsku druhá prověrka. Slávisté proti ruskému soupeři nezaváhali a díky dvěma brankám z první půle zvítězili 2:1. Proti Krasnodaru se prosadili Milan Škoda i Simon Deli, pro nějž to byl vůbec první zápas za Slavii v zimní přípravě.
Slavii čekal jako druhý soupeř na soustředění ruský Krasnodar. Do základní jedenáctky tentokrát trenér Šilhavý postavil jak hráče, které v minulých dnech brzdila zranění – Škodu, Floa a Mingazova, tak Simona Deliho. Ten se na stoperu objevil vůbec poprvé, k týmu se totiž připojil až v úterý, poté co reprezentoval Pobřeží slonoviny na Africkém poháru národů.

Sešívaní do utkání vstoupili aktivně a už v prvních minutách dokázali zužitkovat standardní situaci. Mingazov centroval na zadní tyč, kde ale Zmrhalovo zakončení zblokoval Krasnodar na rohový kop. Toho se ujal Josef Hušbauer, odražený míč si na vápně sebral Škoda, zpracoval si ho a přízemní střelou překonal Sinicina.

Po čtvrt hodině hry zachytil Mingazov rozehrávku soupeře a vyrazil do útoku, jeho zakončení bohužel stihla zablokovat obrana. O minutu později zakončoval Škoda po rohovém kopu nad. Následně však Mingazova fauloval Okriašvili a Josef Hušbauer rozehrál druhou úspěšnou standardní situaci zápasu. Jeho centr mířil do levé části vápna, kde si na něj vyskočil Simon Deli a umístil hlavičku k bližší tyči – 2:0.

Pět minut před půlí pak Slavia nabídla soupeři šanci snížit na 1:2. Bořil si ve vlastním vápně při souboji Okriašvilim pomohl faulem a sudí nařídil pokutový kop. Zkušený stoper Krasnodaru Andreas Granqvist nabízenou příležitostí neopovrhl a zakončením k levé tyči snížil na 1:2.

Sešívaní nastoupili do druhého poločasu s pěti změnami v sestavě. Vážnější šance ale úvod druhé půle nepřinesl ani na jedné straně hřiště. V 53. minutě rozehrál zajímavý útok ruský tým, Granqvistův nákop za obranu našel Torbinského, obrana Slavie se ale stihla vrátit včas. V 72. minutě pak po nákopu za obranu zakončoval Bystrov, jeho střela na bližší tyč ale rozvlnila síť jen zvenčí.

Slavia mohla Krasnodaru odskočit na rozdíl dvou branek v 77. minutě, když se Mešanovič prosmýkl za obranu a šel sám na gólmana. Jeho zakončení na zadní ale těsně minulo branku. Slavia tak nakonec porazila Krasnodar 2:1.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář – Bořil (46. Frydrych), Lüftner, Deli (62. Bílek), Flo – Souček (46. Ščuk) – Mingazov (46. Tecl), Hušbauer, Barák (62. Alvir), Zmrhal (46. Sýkora) – Škoda (46. Mešanovič)

FC Krasnodar

Sinicin – Torbinskij, Granqvist, Bystrov, Komličenko, Laborde, Morgunov, Okriašvili, Fomin, Nazarov, Žiguljov

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Škoda, 17. Deli – 41. Granqvist (pen)

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články