Juniorka dotáhla dvoubrankové manko a bere bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka dotáhla dvoubrankové manko a bere bod

2:2
(0:1)
24. kolo, 20. 3. 2016
24. kolo, 20. 3. 2016
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b> Branky: </b> 81. Veselý, 90. Vavrouš – 5. Dydowicz, 53. Frimmel <br> <b> ŽK: </b> Kocourek, Vavrouš - Čuřík, Dydowicz <br> <b> Rozhodčí:</b> Adámková – Caletka, Koval
XAVEROV/PRAHA - Juniorka nezažívá právě povedené jaro a zdálo se, že ani dnešní zápas nebude výjimkou. Slavia už od 5. minuty prohrávala, nakonec však červenobílí dotáhli dvoubrankový náskok Liberce a uhájili tak na domácí půdě cenný bod.
Juniorka hostila na Xaverově soupeře z Liberce a vstup do zápasu se domácím příliš nevydařil. Už od 5. minuty prohrávali 0:1, když se střelou zpoza vápna se prosadil Daniel Dydowicz. Sešívaní sice chtěli srovnat, ale nedařilo se jim dostávat do nebezpečných šancí před gólmana Koláře.

Víc práce měl před přestávkou naopak Josef Řehák, ten si ale poradil s rohovými kopy Liberce a vystihl i nebezpečnou střelu ze 40. minuty. Útočné snažení tak sešívaní museli odložit až na druhý poločas. Opět to ale byli hosté, kdo se gólově prosadil. V 53. minutě si zpracoval přihrávku kapitán hostí Denis Frimmel a zcela osamocen před Řehákem zakončil.

Slavia dotahovala dvoubrankové manko, ze kterého polovinu ukrojil střídající Lukáš Veselý. Ten v 81. minutě doklepl za Kolářova záda střílený centr z levé strany. To dodalo domácím nový impuls.

V samém závěru zápasu tak dokázali vybojovat svůj druhý jarní bod, když v nastavení zaúřadoval ve vápně David Vavrouš, který si vyskočil na centr z pravé strany a hlavičkou srovnal na 2:2. Hosté mohli ještě odpovědět z přímého kopu, ten však zastavila zeď.

2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Broukal, Kocourek (K), Pelyak (64. Jakab), Routek, Vavrouš, Holík, Fotr (68. Badocha), Möglich (57. Veselý), Zoubek, Král

FC Slovan Liberec

Kolář – Čuřík, Šustr, Tvrzník (74. Chlumecký), Dydowicz, Mičovčák (57. Barac), Berežný, Pospíšil, Frimmel (K), Obročník (46. Bartolo), Krejčí

Detaily utkání

Statistiky
<b> Branky: </b> 81. Veselý, 90. Vavrouš – 5. Dydowicz, 53. Frimmel <br> <b> ŽK: </b> Kocourek, Vavrouš - Čuřík, Dydowicz <br> <b> Rozhodčí:</b> Adámková – Caletka, Koval
Diváci
40

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články