Vítězná domácí rozlučka: Slavia porazila Příbram 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Vítězná domácí rozlučka: Slavia porazila Příbram 2:1

2:1
(1:0)
15. kolo, 28. 11. 2015, Eden Arena
15. kolo, 28. 11. 2015, Eden Arena
SK Slavia Praha - FK VIAGEM Příbram
Branky: <b>Branky:</b> 27. Škoda (z pen.), 67. Piták - 74. Divíšek<br> <b>ŽK:</b> Tregler, Dosoudil, Zápotočný (všichni Příbram)<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda - Nádvorník, Caletka
PRAHA/EDEN ARENA - Ve stejné sestavě jako proti Slovácku nastoupila Slavia ke svému poslednímu domácímu zápasu podzimu. A stejně jako na Slovácku slavila výhru, když díky penaltě Milana Škody a ráně Karla Pitáka zdolala Středočechy 2:1.
Do první šance se už ve čtvrté minutě dostali hosté. Na pravém křídle se uvolnil Štípek a poslal prudký centr do vápna, tam ale střílel Pilík vysoko nad branku.

Po deseti minutách hry kontrovala Slavia, když se po hezké kombinaci na pravé straně uvolnil Mikula a jeho střílený centr na zadní tyč vyděsil gólmana Hrušku. Sešívaní pak Příbram na několik minut zamkli před jejím vápnem, ale ani dva pokusy Škody, ani rána Součka si cestu do sítě nenašly.

V 17. minutě našel Jablonský krásným pasem za obranu nabíhajícího Vukadinoviče, který ale mířil metr vedle levé tyče. Chvíli poté se opět Vukadinovič protáhl po levé lajně a na velkém vápně našel Frydrycha, jeho ránu ale zblokovala obrana, stejně jako o pár vteřin později střelu Karla Pitáka.

Ve 24. minutě zahrozila po delší době Příbram. Bednář našel přihrávkou z levé strany na vápně Antonína Baráka a s jeho střelou po zemi měl Berkovec plné ruce práce. Už za další dvě minuty ale fauloval Pilík ve vápně Michala Frydrycha, k penaltě se postavil kapitán Slavie Milan Škoda a střelou pod břevno nedal Hruškovi šanci. 1:0.

Sedm minut před koncem poločasu našel vysoký balon ve vápně Škodu, který sklepával za sebe na Vukadinoviče. Zblokovaná střela našeho záložníka se pak odrazila zpět ke Škodovi, jeho ránu z úhlu ale dokázal Hruška pohotovým zákrokem vyrazit.

Ve 42. minutě mohl po nádherné akci zvýšit Jaromír Zmrhal. Na vlastní polovině získal balon, přesprintoval s ním celé hřiště a z hranice malého vápna vystřelil, jeho pokus z úhlu na zadní tyč ale zhruba o půl metru branku minul. Chvíli na to se po další hezké kombinaci dostal ke střele Deli, stejně jako Zmrhal ale mířil vedle levé tyče.

Úvodní šanci druhé půle měla opět Příbram, když se po rychlém protiútoku uvolnil na střed Barák a vypálil po zemi, podobně jako v prvním poločase ale Berkovec jeho střelu chytil.

Obrovskou příležitost pak po necelé hodině hry neproměnil Milan Škoda. Toho našel za obranou Jaromír Zmrhal a nejlepší střelec Slavie postupoval sám na Hrušku, příbramský gólman ale vystihl jeho kličku do levé strany a dokázal mu míč vypíchnout zpod nohou.

Do dvoubrankového vedení se tak sešívaní dostali až v 67. minutě. Vukadinovič vybojoval na polovině soupeře míč, poslal do vápna Karla Pitáka a ten z úhlu prostřelil Aleše Hrušku. Hned za minutu mohlo být ještě veseleji, když se po kombinaci Vukadinoviče a Zmrhala dostal ke střele zcela volný Mikula, toho tentokrát příbramský gólman vychytal.

V 71. minutě příbramští z nenápadné akce snížili. Slávisté na středu hřiště ztratili míč, kterého se chopil Josef Divíšek, došel s ním až před vápno a vypálil. Jeho střela ve vzduchu zaplachtila a proklouzla Berkovcovi pod rukou.

Do konce zápasu už se ale skóre neměnilo, i když velmi blízko k jeho změně měl Milan Škoda. V 90. minutě si totiž naběhl před prázdnou branku na Zmrhalovu přihrávku, ze dvou metrů ale poslal míč vysoko nad břevno.

Slavia si tak před posledním kolem pojistila pátou příčku tabulky. Za týden se představí v posledním letošním zápase v Liberci.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli, Jablonský - Mikula, Piták, Souček, Zmrhal (90. Černý) - Vukadinovič (80. Kenia) - Škoda (kap.)

FK VIAGEM Příbram

Hruška – Sus, Dosoudil, Zápotočný (kap.), Divíšek – Pilík (90. Chaluš), Tregler, Barák, Hnaníček (72. Suchan), Štípek (87. Januška) – Bednář

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 27. Škoda (z pen.), 67. Piták - 74. Divíšek<br> <b>ŽK:</b> Tregler, Dosoudil, Zápotočný (všichni Příbram)<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda - Nádvorník, Caletka
Diváci
5642

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články