Slavia v generálce na ligu porazila Žižkov 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia v generálce na ligu porazila Žižkov 3:0

3:0
(1:0)
přát., 14. 2. 2015
přát., 14. 2. 2015
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov
Branky: <b>Branky:</b> <br> 13. a 66. Zmrhal, 64. Škoda <b>ŽK:</b> 75. Fialka, 88. Piták – 45. Souček
NYMBURK - Slavii čekala v nymburské generálce na ligu Viktoria Žižkov. Sešívaní si ale s pražským soupeřem poradili a třemi brankami si vystříleli vítězství.

Druholigový celek byl tím, kdo jako první zaměstnal brankáře soupeře. Ve třetí minutě protáhl Hrubeše svou střelou do šibenice Hašek, gólman sešívaných byl ale připraven.

Slávisté se v první velké šanci ocitli ve třinácté minutě a hned ji zužitkovali. Vukadinovič se nejprve prosmýkl po pravé straně a nacentroval do vápna. Míč se odrazil za jeho hranici, odkud pohotově vypálil Hrubý, jehož střelu ještě stihl Pokorný vyrazit, bohužel pro Žižkov jen ke Zmrhalovi. Záložník sešívaných pak propálil z levé strany vše, co mu stálo v cestě, a poslal Slavii do vedení.

Hrubeš se ale v brance na opačné straně hřiště rozhodně nenudil, s Haškovou střelou si pohotově poradil, Součkův a Podrazkého  pokus pak mířily vedle branky. I když se Hašek o pár minut později ocitl před Hrubešem zcela sám, držel brankář sešívaných stále nulu.

Slávisté se snažili postupovat kupředu, jenže Škodu po Fialkově centru za obranu zradilo zpracování a Keniu při samostatném průniku zastavil soupeř. Pět minut před půlí pak zahrával přímý kop Žižkov a Podrazký trefil břevno.

Do druhého poločasu prostřídali sešívaní tři hráče a Piták hned rozpohyboval Škodu. Ten nejprve míč prodloužil na Zmrhala, jeho centr se ale ve vápně neujal. V další akci už se mohl do zakončení pustit sám, míč mu ale sebral gólman Pokorný.

Žižkov pak opět vyslal několik střel na slávistickou branku, Voltrův pokus byl ale příliš slabý a Hrubeš ho bez obtíží chytil do náruče. Zpoza vápna pak vypálil i Bartošák, jeho zakončení bylo ale hodně nepřesné, a tak mohli opět útočit sešívaní.

Zmrhalova spolupráce s Boudjemou ještě branku nepřinesla, Škodova individuální akce už však ano. Slávistický útočník se po rychlé kombinaci bleskově dostal za obranu, hodil si míč za Pokorného a ten rovnou doplul do branky, aniž by ho Škoda musel ještě dorážet.

O dvě minuty později založil gólovou šanci Prošek, který stihl vybojovat na pravé straně před brankářem soupeře míč. Obratem ho poslal před branku, kde ho Jaromír Zmrhal uklidil patičkou do sítě a sešívaní už vedli 3:0.

Viktorka se snažila ještě zmírnit skóre, Šťastného střelu ale zblokoval Zmrhal, o standardku se postaral Fialka a Karafiátovu střelu vyrazil na roh Karel Hrubeš. Chvíli před koncem ještě potěšili diváky krásnou narážečkou Piták s Červenkou, finální střela našeho útočníka mířila k tyči, Pokorný však tentokrát nezaváhal.

Sešívaní tak v posledním zápase před sobotním startem ligy v Liberci porazili v generálce Viktorii Žižkov 3:0.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula, Bílek, Fialka, Dostál – Hrubý (59. Boudjemaa), Deli (46. Baéz) – Vukadinovič (46. Prošek), Kenia (46. Piták), Zmrhal (78. Kodr) – Škoda (70. Červenka)

FK Viktoria Žižkov

Pokorný, Podrazký, Mysliveček, Súkenník, Souček, Karafiát, Šťastný, Hovorka, Hašek, Bartošák, Voltr

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> <br> 13. a 66. Zmrhal, 64. Škoda <b>ŽK:</b> 75. Fialka, 88. Piták – 45. Souček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články