Historický kalendář | SK Slavia Praha

Historický kalendář

sobota 2. 10. 1943

Narodil se útočník Miloslav Ziegler

2. října 1943 se narodil útočník Miloslav Ziegler. V letech 1965 – 1969 ve Slavii odehrál celkem 161 zápasů a vstřelil 94 branek. Miloslav Ziegler byl technicky vybaveným hráčem se smyslem pro kombinaci, ale vynikal i tahem na branku. Jeho parketou byly přesné centry před branku soupeře.

středa 2. 10. 2019

Ligu mistrů v Edenu odstartoval zápas s BVB

2. října 2019 přijel v rámci druhého zápasu ve skupinové fázi Ligy mistrů UEFA do vršovického Edenu prověřit tým sešívaných věhlasný německý celek Borussia Dortmund. Bohužel Slavie po dvou brankách Hakimiho prohrála 0:2. Šlo vůbec o první zápas, který červenobílí ve skupinové fázi v novém Edenu sehráli.

„Skvělá atmosféra, skvělá chorea a skvělá úroveň. Sportovně má hodnocení dvě roviny, jsem rád, že jsme neustoupili z našeho způsobu hry a odvážně si dovolím říci, že jsme se kromě proměňování šancí Borussii ve všem přiblížili. Výsledek je ale zklamání, po takovém průběhu je to málo, Borussia nás potrestala svojí nejsilnější zbraní, oba góly byly po ztrátách v poslední třetině hřiště. V Lize mistrů vám soupeři potrestají každou chybu, kterou uděláte. Naše ztráty míče byly příliš laciné. Pro kluky ale pochvala, kromě dynamické práce s balonem směrem nahoru jsme se soupeři dokázali vyrovnat. Celkově je to pro mě ale zklamání,“ hodnotil zápas s Borussií Dortmund trenér Jindřich Trpišovský.

„Kdo nevidí kvalitu Slavie, je slepý a vůbec nerozumí fotbalu,“ prohlásil po zápase kouč BVB Lucien Favre.

Sestavy: Slavia: Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil – Souček – Masopust (75. Zelený), Stanciu (83. Škoda), Ševčík, Olayinka – Tecl (59. Van Buren). Borussia Dortmund: Bürki – Hakimi (90. Zagadou), Akanji, Hummels, Piszczek – Witsel, Delaney – Sancho (74. Hazard), Brandt (90. Götze), Guerreiro – Reus.