Profil hráče Štěpán Kolář | SK Slavia Praha
Foto v tiskové kvalitě

Štěpán KOLÁŘ

Trenéři brankářů
  • Datum narození / 19. 06. 1979 (44 let)
  • Národnost / Česká

Bývalé působiště: Bohemians 1905 Praha (2003–2006), FSC Libuš (2004), Loko Vltavín (2006–2007), FK Viktoria Žižkov (2007–2016), 1. FK Příbram (2009), FC Slovan Liberec (2016–17)


Štěpán Kolář má za sebou jako brankář pořádně nabitou fotbalovou kariéru. Začínal na Braníku, brzy se přesunul do Sparty Krč a poté následovala angažmá v Brandýsu nad Labem a Všestarech. V roce 2013 se dočkal přestupu do Bohemians, kvůli hernímu vytížení ale následovala brzy hostování v Libuši, Kácově, nebo v Loko Vltavín.

V roce 2007 následoval přesun do Viktorie Žižkov, se kterou si připsal všechny ze svých 7 prvoligových startů. V posledním domácím prvoligovém utkání a předposledním vůbec, konaném 15. dubna 2012, vychytal Štěpán Kolář nulu v bezbrankovém utkání proti mistru loňského ročníku Viktorii Plzeň. Na Žižkově se Štěpán Kolář seznámil s Jindřichem Trpišovským, se kterým společně se Zdeňkem Houšteckým a Jaroslavem Köstlem utvořili do směrem do budoucna veleúspěšný svazek.

S koncem aktivní hráčské kariéry přešel Štěpán Kolář plynule k práci trenéra gólmanů. Pod rukami mu osobně prošlo několik gólmanů evropské úrovně – Tomáš Vaclík v Žižkově nebo Martin Dúbravka a Tomáš Koubek následně v Liberci, kam se společně s ostatními trenéry Štěpán Kolář pod vedením Jindřicha Trpišovského zamířil.

Na začátku roku 2018 následoval přesun do Slavie, kam si nový trenérský tým přivedl i novou slávistickou jedničku Ondřeje Koláře, který se pod jeho dozorem dostal do reprezentace a získal skvělé jméno i v Evropě.

Za dva a půl roku ve Slavii získal Štěpán Kolář společně se svým trenérským kolegou Radkem Černým dva tituly, dva poháry, postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy a kvalifikoval se do Ligy mistrů. Během sezony 2020/21 oslavil se Slavií už druhý double i další postup do čtvrtfinále Evropské ligy, ve kterém slávisté nestačili na Arsenal, který ale potrápili, když na Emirates Stadium remizovali 1:1. V následující sezoně sice slávisté žádnou trofej nevyhráli, opět se ale předvedli v Evropě, když v nově vzniklé Evropské konferenční lize postoupili až do čtvrtfinále.