Zápas jsme odpracovali, těšilo asistenta trenéra Jiřího Chytrého | SK Slavia Praha
Více

Zápas jsme odpracovali, těšilo asistenta trenéra Jiřího Chytrého

MARBELLA – Poslední přípravný zápas v rámci španělského soustředění proti jihokorejskému celku Samsung Bluewings skončil remízou 2:2. „Podle našeho názoru nejkvalitnější zápas, který jsme tady odehráli,“ uvedl asistent trenéra Jiří Chytrý.
„Utkání se hrálo v tempu, soupeř byl dobrý na balonu, takže nás donutil hrát ve velké intenzitě. Samozřejmě že nás trošku mrzí, že jsme dvakrát poměrně lacině inkasovali. Tím jsme si utkání zkomplikovali. Ale pozitivní je, že jsme zápas poctivě odpracovali a nakonec ho dotáhli alespoň do remízového výsledku,“ těšilo asistenta trenéra.

Jihokorejský celek byl posledním soupeřem, který Slavii ve Španělsku na soustředění prověřil. Předtím si červenobílí připsali výhru s ruským Krasnodarem a porážku s chorvatským Osijekem. „Herní styly všech tří soupeřů se samozřejmě lišily, každý z nich nás donutil se s s tím nějakým způsobem vyrovnat. Ale to je jedna z věcí, proč na taková soustředění jezdíme. Můžeme říci, že příprava splnila svůj účel a jsme s ní spokojeni,“ doplnil
Jiří Chytrý.

Do posledního utkání nemohli zasáhnout kvůli zraněnému kotníku Ruslan Mingazov a nachlazení Dušan Švento a Jirka Pavlenka. „Doufáme, že u všech tří hráčů se jedná jen o takové drobné bolístky, které do mistrovského utkání s Jihlavou vyřešíme. Věříme, že kluci budou připraveni nastoupit,“ uvedl optimisticky asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

Ve čtvrtek čeká slávisty ještě poslední trénink ve Španělsku a potom už jejich letadlo nabere směr Praha.

„Přípravu jsme zvládli bez větších komplikací a podle plánu, za což jsme pochopitelně rádi,“ uzavřel hodnocení Jiří Chytrý

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články