Zakřiknutý začátek, ale rozehráli jsme se, hodnotil trenér | SK Slavia Praha
Více

Zakřiknutý začátek, ale rozehráli jsme se, hodnotil trenér

SPLIT - Poslední přípravný zápas sice splnil účel, přesto trenéra Dušana Uhrina mrzelo, že sešívaní ve Splitu prohráli 0:1. „Měli jsme šance, ale představuji si, že bychom měli hrát ofenzivněji. Na začátku jsme byli zakřiknutí,“ zhodnotil generálku s Hajdukem.
Trenér Dušan Uhrin měl poslední možnost tým přichystat na příští týden, kdy začíná jeho pohárový boj. „Generálka se nevyvedla, protože jsme prohráli. První půli jsme hráli zakřiknutě, ale druhou půli už jsme se rozehráli tak, jak bych si to představoval. Sice jsme nedali branku, ale měli jsme dobré možnosti,“ vysvětloval.

Hajduk Split nebyl snadný soupeř. „Potkali jsme se se silným soupeřem. Nestřídali jsme tolik jako Hajduk, střídal jsem v takovém normálním čase 3 lidi a pak jsem dostřídával. Aby to byla skutečně generálka. Za týden nás čeká Levadia Tallinn, takže už se těšíme,“ dodal trenér.

Slavia inkasovala v nastavení první půle. „Neviděl jsem přesně, jak padl gól, ale byla to chyba celé obranné fáze. Zbytečně jsme se nechali zatlačit do vápna,“ mrzelo ho.

Naopak Slavii se obranu Hajduku přelstít nepovedlo. „Měli jsme šance, ale představuji si, že bychom měli hrát ofenzivněji. Na začátku jsme byli zakřiknutí,“ zopakoval.

Generálka nicméně podle Dušana Uhrina splnila svůj účel. „Splnilo to všechno. Hráli jsme před perfektní kulisou. Hráči si musejí na tohle zvyknout, skoro nikdo ještě poháry nehrál. Jsem rád, že jsme sem přijeli,“ pochvaloval si cennou zkušenost.

Jaký je zdravotní stav týmu? „Pevně věřím, že nikdo není zraněn a že budou všichni připraveni na příští týden,“ okomentoval to trenér. Prozradit, zda už má o základní sestavě jasno, ale nechtěl. „Kdo bude hrát zatím nevím, uvidíme za týden. Nechci hrát tak zakřiknutě,“ zdůraznil.

V obraně nastoupil i osmnáctiletý Libor Holík. „Libor Holík hrál v přípravě velmi slušně stejně jako dnes. Byl ze začátku trochu zakřiknutý, ale to k tomu věku patří. Jsme rádi, že máme hráče, kterému je 18. Ale celkově máme mladé mužstvo. Pevně věřím, že se budeme zvedat,“ zakončil hodnocení trenér.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články