Za každé situace chce hrát fotbal, chválí Součka Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Za každé situace chce hrát fotbal, chválí Součka Uhrin

PRAHA/EDEN - Rozšiřující se marodka sice Dušanu Uhrinovi zkomplikovala situaci, jedenáctka na hřišti ale vybojovala vítězství 3:1. Vidět byl zejména Tomáš Souček, který vsítil všechny tři góly sešívaných. „Tomáš dnes na hřišti dominoval, byl opravdu výborný,“ chválil ho trenér.
Slavii trápila před zápasem s Baníkem rozrůstající se marodka, a tak musel trenér Dušan Uhrin sáhnout do sestavy. „Je to strašně důležitá výhra. Tohle utkání bylo otazníkem, protože jsme měli problém se sestavením mužstva. Vypadli nám hráči ze základní sestavy, Bílek a Zmrhal nemohli. Ale hráči, kteří nastoupili, jako Frydrych, Mikula nebo Mihalík, je nahradili více než stoprocentně,“ potěšilo trenéra.

Slavia si vytvořila tlak, přesto jako první inkasovala. „Když musíte vyhrát, je to vždy těžké. Zase to začínalo jako obvykle, prohrávali jsme doma 0:1. Gól jsme si navíc dali sami. Jsem rád, že jsme to dohráli vítězně a že jsme hráli kombinačně do samého konce,“ potěšil trenéra obrat zápasu, který se odehrával před necelými 13 tisíci fanoušků. „Děkujeme fanouškům obou týmů, byla tady perfektní atmosféra a doufám, že si to všichni užili,“ dodal trenér k nedělnímu večeru v Edenu.

Hlavním hrdinou zápasu byl střelec hattricku Tomáš Souček. „Tomáš dnes na hřišti dominoval, byl opravdu výborný. Dlouho už jsem v naší lize takhle nikoho hrát neviděl. V Jihlavě jsme měli asi sedm gólovek a žádnou neproměnili, takže jsem rád, že se dnes hned třikrát prosadil z pozice defenzivního záložníka,“ potěšil trenéra výkon střelce.

Včera jednadvacetiletý záložník si od začátku sezony vybudoval v týmu pevnou pozici. „Překvapily mě zejména jeho výkony na začátku, i když jsem v něm potenciál viděl, tak tohle jsem nečekal. Teprve v posledním přátelském zápase jsem se rozhodl, že ho do sestavy potřebuju a on mi to vrátil. V každém utkání patří k pilířům mužstva, nechci ale, aby do příštího kola zpychnul,“ nechtěl ho přehnaně chválit trenér.

Přesto prozradil, co je na statném záložníkovi výjimečného. „Za každé situace na hřišti chce hrát fotbal, nekazí míč. Aniž vypadá, je rychlý. Když bude dobře pracovat, dlouho ho tu neudržíme. Sice ve dvou předchozích utkání nebyl 100%, ale už se dostal zpět do svých obrátek, ve kterých jel na podzim,“ těšilo trenéra.

Zároveň prozradil, zda má právě Souček na hřišti speciální úkoly. „Když nemám míč pod kontrolou, má určitou pozici, jinak může chodit dopředu a střídat se s Hušbauerem. Dnes jsme potřebovali, aby mu pomohli krajní záložníci, a to si myslím, že pomohli,“ pochválil i další členy mužstva.

Do hodnocení výkonů nových posil se ale pouštět nechtěl. „Noví hráči ještě potřebují čas. Když jsme je chtěli, věděli jsme, co v nich je. Mešanovič nedal dvě šance v Jihlavě, ale nic není hned. Vytváříme nový tým a postupem času se nám to podaří. Jsem spokojený, trénujou na 100 %, i když se něco nedaří, chtějí bojovat, dobrý duch S něčím spokojen nejsem, ale to si nechám pro sebe. Hráče můžeme zhodnotit až po sezoně, pak uvidím, zda mě přesvědčil, nebudu hodnotit hráče za 3 kola,“ má jasno trenér.

V sobotu čeká Slavii cesta do Mladé Boleslavi, kde bude bojovat s přímým konkurentem o pohárové příčky. „Těšíme se, doufám, že to bude zajímavý zápas. Máme hodně nemocných hráčů, takže ještě nevíme, jak to bude. Chceme ale samozřejmě vyhrát, to ostatně chceme vždycky. Boleslav má obrovskou síla, hraje kombinační fotbal. V zimě ale také posilovala, přišlo as 9 hráčů. Doufám, že to bude zajímavý zápas pro lidi,“ zakončil trenér sešívaných.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články