Z Německa zamířil do Slavie Halil Altintop! | SK Slavia Praha
Více

Z Německa zamířil do Slavie Halil Altintop!

PRAHA - Slavia na úterní tiskové konferenci představila zkušenou posilu pro nadcházející sezonu. V sešívaném se představí záložník Halil Altintop. „Klub poslední jeden či dva roky nastartoval dobrý vývoj a díky tomu si zasloužil i účast v evropských pohárech. Chci být součástí téhle rodiny," říká Altintop.
„Věřím, že klub poslední jeden či dva roky nastartoval dobrý vývoj a díky tomu si zasloužil i účast v evropských pohárech. Chci být součástí téhle rodiny, a proto jsem se rozhodl právě pro Slavii," komentoval Halil Altintop svůj přestup.

„Věřím, že to pro mě bude skvělá zkušenost. Poznat novou zemi a nové město. Je to obrovská příležitost, když klub může hrát Ligu mistrů. Uděláme s týmem a s klubem všechno pro to, abychom si mohli příští sezonu zahrát proti takovým velkoklubům, jako je Barcelona nebo Real Madrid,“ dodal mnohanásobný turecký reprezentant.

Halil měl nabídky, aby setrval v Bundeslize, ale přesto se rozhodl podepsat ve Slavii. Přál bych si, aby přední sportovní media psala o našich hráčích tak pozitivně, jako dnes psala německé média o něm," řekl k Altintopově příchodu předseda představenstva Slavia Jaroslav Tvrdík.

„Jsem hrozně rád, že od nás má trenér pro klíčové zápasy další sezony k dispozici hráče, které nebude muset složitě zapracovávat do týmu. Hotové hráče s těmi nejlepšími zkušenostmi, které mohou klub na mezinárodní scéně potkat," dodal Tvrdík.

Halil Altintop se narodil v roce 1982 v německém Gelsenkirchenu, má ale německé i turecké občanství. Převážnou část své kariéry strávil v klubech německé Bundesligy, žádný jiný hráč turecké národnosti dosud neodehrál v německé nejvyšší soutěži víc zápasů (351) a nenastřílel víc gólů (67) než on. Pouze v letech 2011 až 2013 si „odskočil“ do tureckého Trabzonsporu. 34letý ofenzivní záložník je někdejším tureckým reprezentantem. Za národní tým nastoupil do 38 soutěžních zápasů a vsítil osm branek.

Výrazně na sebe Halil Altintop upozornil v sezoně 2005/2006. Ač tehdy oblékal dres sestupujícího Kaiserslauternu, dokázal nastřílet 20 gólů, stal se třetím nejlepším kanonýrem Bundesligy a vysloužil si přestup do Schalke 04. V barvách klubu ze svého rodného Gelsenkirchenu strávil další čtyři roky, naskočil do téměř stovky ligových zápasů a vstřelil 16 branek.

Kromě Kaiserslauternu a Schalke hrál v německé nejvyšší soutěži také za Eintracht Frankfurt a od roku 2013 za FC Augsburg. I tam odehrál více než stovku zápasů a v roce 2015 vstřelil historicky první branku klubu v evropských pohárech. V sezoně 2016/2017 nastoupil za Augsburg do 31 ligových utkání s bilancí šesti branek a dvou asistencí.

Jeho bratr-dvojče Hamid Altintop oblékal mimo jiné dres Bayernu Mnichov, Realu Madrid nebo Galatasaray Istanbul.



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články