Výsledky mládeže: Vysoké výhry žáků nad severočechy | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Vysoké výhry žáků nad severočechy

PRAHA - V plném proudu jsou všechny dorostenecké soutěže. Týmy U19 a U17 se utkaly s Bohemians 1905, B dorosty hrály na hřišti celku Petřín Plzeň. Starší žáci U15 a U14 porazili na domácí půdě vysoko severočeský Most, týmům U12 a U11 se v Chomutově proti o rok starším soupeřům vedlo obdobně.

Celostátní dorostenecké ligy:

Reportáže z utkání týmů U19 a U17 najdete zde.

SKSU19

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 1:2 (0:0)
Branky:
58. Valenta – 47. Koubek, 87. Bielesz
Sestava: Svítil – Mach, Drozda, Škarda, Michovský (52. Bejbl) – Valenta, Macháček, Beňo (64. Petrák) – Havránek, Čvančara (73. Azilinon), Pek

SKSU17

SK Slavia Praha Bohemians 1905 2:0 (0:0)
Branky: 50. Zeronik, 56. Kosek
Sestava: Trefil – Bárta, Vincour, Walter, Kosek – Červ, Vít, Kubáň (71. Brojo) – Zeronik (64. Schneider), Vlasák (71. Bývalec), Hošek (53. Kubiš)

České ligy dorostu:

SKSU18

Petřín Plzeň U19 – SK Slavia Praha 2:3 po pokutových kopech
Branky:
Azlinon, Suk
Sestava: Surovčík – Ielitro (46. Schneider), Krupička, Bejbl (46. Brojo), Janoušek – Vaněk, Petrák, Zinhasovič (53. Fencl) – Stříbrský, Azilinon, Suk

SKSU16

Petřín Plzeň U17 – SK Slavia Praha 0:10 (0:2)
Branky:
3x Toula, 3x Kneifel, 2x Garagič, Starý, Kopáček
Sestava: Fülöp – Matys, Hájek (52. Leitl), Neruda (41. Štětka), Toula, Starý, Kulhavý (54. Garagič), Douděra, Křišťan (50. Štěpnička), Kopáček, Kneifel

České ligy žáků:

SKSU15

SK Slavia Praha – Mostecký fotbalový klub 8:0 (1:0)
Branky:
3x Alijagič, Náprstek, Višinský, König, Málek, Horský
Sestava: Šmerda – Náprstek (49. Kordiak), Alijagič, Behenský, Brejcha (36. König), Šimoník, Veliký (46. Horský), Višinský (47. Snětivý), Krunert (47. Šmicer), Langhamer, Málek (47. Pech)

SKSU14

SK Slavia Praha – Mostecký fotbalový klub 11:0 (5:0)
Branky:
2x Jinoch, 2x Novák, 2x Tischler, Krstevski, Mazánek, Moravec, Ambros, Š. Beran
Sestava: Slavata - Krstevski (50. Motyčka), Sládek (40. Čížek), Trédl (35. Ambros), Fatrdle (35. Labík) - Beran, Měkota, Novák - Tischler (35. Mazánek), Beran (35. Moravec), Jinoch

Zápas hodnotil trenér
Matěj Laža: „V dalším domácím utkání jsme přivítali soupeře z Mostu. Hned od první minuty jsme udávali tempo utkání a postupně nastříleli jedenáct branek. Oproti předchozím utkáním se nám více dařilo kombinovat přes střed hřiště, kdy zejména Novák přehrával hostující záložníky svým pohybem a dovednostmi. Jednotlivé branky padly jak po pěkných kombinacích do prázdné branky, tak po střelách z dálky,“ řekl k zápasu s Mostem trenér.

SKSU13

Turnaj Kunice

Charakteristika turnaje:
Systém hry: 8+1
Hrací doba: 2x15 min
Umístění: 2. místo
Počet utkání: 6 (180 min)
Základní skupina:
SK Slavia Praha – AS Trenčín 4:0
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 2:0
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – FK Teplice 2:1 pp
Semifinále:
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 4:0
Finále:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:2

Průběh turnaje komentoval trenér Ondřej Jura: „Na konci prázdnin jsme se zúčastnili velmi kvalitního turnaje v Kunicích pod názvem Sparťánek Cup. Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu na dvou výborně připravených plochách. Ve skupině jsme začali velice dobře, zápasy s Trenčínem a Ostravou měli pod kontrolou. Poslední zápas ve skupině jsme nestačili na Plzeň, která nás svým agresivním přístupem nepouštěla do šancí a v útočné fázi byla po celou dobu utkání velice nebezpečná. Utkání jsme prohráli, což nám do play-off přiřadilo tým z Teplic. Bohužel jsme hned v úvodu inkasovali a poté jsme obléhali teplickou branku, ovšem soupeř neustále hrozil z rychlých protiútoků. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Druhé dějství jsme již dokázali brejkové situace eliminovat, ale střelecky jsme se již neprosadili. Na řadu přišel penaltový rozstřel, který jsme zvládli a postoupili do semifinále. Zde nás čekalo Brno, které vyřadilo ve čtvrtfinále suverénní Plzeň. V úvodu se nám podařilo vstřelit branku a po celou dobu utkání jsme dominovali. Soupeři jsme nastříleli čtyři branky a zaslouženě postoupili do finále, kde nás čekala Sparta. Úvod zápasu byl vyrovnaný, dostali jsme se do ložené šance, kterou jsme ovšem neproměnili. Sparta nás vzápětí potrestala z přímého kopu a již nás nepustila do žádné šance. V závěru přidala ještě jednu branku a turnaj zaslouženě vyhrála. My jsme se prezentovali velice kvalitními výkony, ovšem s nedostatky v defenzivní části. Musíme zapracovat především na dostupování hráčů a agresivnějším pojetí hry,“ zhodnotil trenér Ondřej Jura.

České ligy mladších žáků:

SKSU12

Chomutov U13 – SK Slavia Praha 1:9 (1:3)
Branky:
3x Jinoch, 2x Sýkora, Boguaj, Ho, Záboj, Tetyera
Sestava: Procházka – Boledovič, Ho, Jinoch, Pech, Boguaj, Sandev, Zamazal, Záboj, Tetyera, Sýkora, Zima

SKSU11

Chomutov U12 – SK Slavia Praha 0:24
Branky:
6x Čížek, 4x Antič, 4x Sládek, 3x Naskos, 3x Belžík, 2x Nechvátal, 1x Adam, 1x Vlček
Sestava: Dostalík, Sedláček – Antič, Marcol, Naskos, Marcol, Jelínek, Nechvátal, Belžík, Adam, Pilař, Sládek, Vlček, Čížel

SKSU10

ABC Braník U10/U11 – SK Slavia Praha 5:65 – přátelské utkání
Sestava:
Brázda, Costner, Dřevíkovský, Ferenc, Fuksa, Frolík, Horváth, Chaluš, Kadlček, Klepáč, Kovář, Moravec, Pechar, Polák, Raban, Sedlák, Skokan, Šikal, Šobáň

Přípravné utkání hodnotil trenér David Pilař: „Přípravné utkání s ABC Braník U11/U10 bylo hráno na dvou hřištích o rozestavení 6+1 4x18 minut s výsledkem 5:65. I přes jednoznačný výsledek byl zápas přínosem, kde jsme si zkoušeli dvě rozestavení. Braník nám byl první dvě čtvrtiny vcelku obstojným soupeřem, ale pak už se projevila naše kvalita, kterou jsme vyjádřili i brankami. V tomto zápase jsme měli za úkol rychlý zisk míče (pohyb bez míče) a hledání okýnek - uliček. To se nám ještě tolik nedařilo, ale myslím si, že postupem času toto budeme zvládat, zaměřujeme se na to i v tréninkových jednotkách,“ prozradil jeden z cílů přípravného utkání trenér David Pilař.

SKSU8

SK Slavia Praha – ABC Braník U9 34:29 – přípravné utkání

Utkání hodnotil trenér Aleš Presl: V neděli jsme odehráli přátelský zápas s partnerským klubem ABC Braník. Hráli jsme 3x20 min. Oba týmy mají za sebou 3 týdny přípravy a soustředění. Kromě druhé třetiny jsme odehráli dobrý zápas. Kluci se snažili předvést svůj nejlepší výkon a především svoje dovednosti, což se nám ve většině případů povedlo. Jakmile jsme byli uspokojení menší převahou, tak přišla rána od soupeře. V soubojích jsem nedokázali být důrazný. Soupeř nás vždy potrestal. Pro diváky určitě zajímavý zápas z pohledu nasazení obou mužstev a velkému počtu gólů," řekl k přípravnému zápasu trenér Aleš Presl. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články