Výsledky mládeže: Tři výhry žáků nad Spartou! | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Tři výhry žáků nad Spartou!

PRAHA/EDEN - Povedený víkend zaznamenaly žákovské celky Slavie. Nejprve v sobotu porazil Spartu tým U13 v poměru 6:0, další dvě výhry nad rivalem přišly v neděli, derby totiž ovládly také výběry U15 a U14. Důležité výhry nad silným ostravským Baníkem vybojovaly oba dorostenecké týmy.

Dorostenecká liga

SKSU19

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branky:
85. Sintean
Sestava: Markovič - Schneider, Drozda, Macháček, Kosek - Beňo (83. Valenta), Petrák - Hönig, Krobot (46. Sintean), Nabiyev - M. Lauricella (67. Čvančara)

SKSU17

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky:
31. a 33. Vít (první z pokutového kopu)
Sestava: Trefil - Bárta, Vlček, Vincour, Schneider - Eichler, Vít, Červ (69. Brojo) - Kubáň (80. Walter), Vlasák (40. Kubiš), Zeronik (61. Hošek)

Reportáže ze dvou výher dorostenců nad Baníkem Ostrava najdete zde.

SKSU18

Artima U19 – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky:
Čerňanský, Krupička, Vaněk
Sestava: Radmiský – Janoušek, Krupčika, Mach (46. Walter), Michovský (46. Ielitro) – Stříbrský, Valenta (46. Suk), Bejbl, Vaněk, Pek – Čerňanský

SKSU16

Artima U17 – SK Slavia Praha 1:5 (0:1)
Branky:
Matys, Hrubeš, Fencl, Leitl, Hroník
Sestava: Trafil (41. Vágner) – Matys, Hájek, Brojo, Leitl, Hroník, Garagič (41. Podrápský), Kulhavý (41. Hrubeš), Fencl, Křišťan (41. Štěpnička), Kopáček

SKSU15

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:1 (2:1)
Branky:
2x Alijagič, Prebsl, Višinský
Sestava: Šmerda – Prebsl, Náprstek (60. Kordiak), Alijagič, Behenský, Brejcha (68. Šmicer), Šimoník, Veliký (45. Višinský), Vorel, Krunert (36. König), Langhamer

SKSU14

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky:
Tischler, Beneš
Sestava: Gothard - Krstevski, Sládek, Trédl, Ambros (36. Fatrdle) - Novák, Čížek (36. Jinoch), Š. Beran - Tischler (68. Růžička), Reichl (60. Moravec), T. Beran (36. Beneš)

Výhru v derby hodnotil trenér
Matěj Laža:
„V dalším kole žákovské ligy jsme v Edenu přivítali Spartu. Začátek prvního poločasu byl z obou stran opatrný a nikdo nechtěl udělat chybu. Naše hra byla plná nepřesných přihrávek, bojácných řešení při ofenzivních situací 1 na 1 a prakticky bez šance. Postupem času naši hráči setřásli nervozitu z ramen a začali více zaměstnávat obranu soupeře. Novák v samostatném úniku či Tischler ve skluzu ale branky nevstřelili. Velkou možnost měl Reichl, který postupoval sám na brankáře hostů. Ten ale včas vyběhl mimo pokutové území a lobu zabránil. Při zákroku nicméně zahrál rukou, a tak jsme si mohli letos poprvé vyzkoušet hru proti deseti. Bohužel jsme osmiminutovou početní výhodu nevyužili a výraznější šanci si nevytvořili. Naopak Sparta těsně před koncem poločasu zahrozila dvěma rychlými akcemi, které brankou neskončily. V první nás podržel brankář Gothard, kdy vyřešil samostatný unik sparťanského útočníka, a při druhé zklamala soupeře přesnost v zakončení. Do druhého poločasu jsme vstoupili už odvážněji a ve 42. minutě vstřelili první branku utkání, kdy se prosadil Tischler střelou k tyči po samostatném úniku. Sparta reagovala prakticky ihned. Ve 47. minutě se po rohovém kopu nejlépe orientoval v našem pokutovém území hostující útočník a z otočky prostřelil Gotharda. Následné minuty se odehrávaly zejména ve středu hřiště. V 61. minutě využil Beneš drobné teče Tischlera při dlouhém odkopu Sládka, přesprintoval sparťanského obránce a střelou mezi nohy brankáře nám vrátil vedení zpět - 2:1. Závěr utkání jsme soupeře do větší šance nepustili, ačkoliv v poslední vteřině nás opět podržel Gothard, který vyrazil střelu pod břevno a svým zákrokem tak udělal tečku za celým utkáním,“ řekl k výhře v derby trenér Matěj Laža.

SKSU13

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 6:0 (2:0) – přípravné utkání
Branky:
A. Lopatář, J. Lopatář, Jelínek, Planka, Rys, Toula
Sestava: Tomas - Bárta, Hunal, Kučera, Fiker - Huňa, Lopatář J., Planka - Toula, Rys, Pánek (Žitný, Hejduk, Kopecký, Mervard, Lopatář A., Jelínek, Kotlín)

Úspěšné derby komentoval trenér
Ondřej Jura:
„Se Spartou jsme se poprvé utkali v přípravném utkání na velkém hřišti v počtu 10+1. V úvodu jsme se dostali pod velký tlak, kterému jsme dokázali odolat. Hned z prvního protiútoku jsme se prosadili v křídelním prostoru, po centru Touly se nejlépe zorientoval J. Lopatář a poslal nás do vedení. V této fázi utkání byla Sparta v ofenzivě nebezpečnější tým, dvě ložené šance vychytal Tomas, což se později ukázalo jako jeden z klíčových okamžiků utkání. V zápase se nám dobře dařilo napadat hostující rozehrávku, po chybě domácí obrany se dostali do samostatného úniku J. Lopatář a Toula, ovšem ani jeden z nich své nájezdy neproměnili. Poté se již hra vyrovnala a po vydařené akci Pánka s Rysem druhý jmenovaný trefil přesně a navýšil naše vedení. Druhý poločas jsme začali aktivně, hned v úvodu přebral Toulovu přihrávku na hranici vápna výborně Planka a střelou o tyč nedal brankáři šanci. Od této chvíle jsme převzali iniciativu, postupně se prosadil Toula, Jelínek a skóre završil po krásném centru Kopeckého hlavou A. Lopatář. Utkání jsme až na některé pasáže zvládli výborně a zaslouženě jsme si připsali cenné vítězství,“ pochválil své svěřence trenér.

SKSU12

Baník Sokolov U13 – SK Slavia Praha 3:13 (1:7)
Branky:
3x Wesolowsky, 2x Boguaj, 2x Jinoch, 2x Podroužek, 2x Teterya, Sýkora, Zamazal
Sestavy: Malý, Procházka – Holub, Charvát, Jinoch, Boguaj, Podroužek, Boledovič, Snětivý, Sýkora, Teterya, Wesolowsky, Záboj, Zamazal, Zima

SKSU11

Baník Sokolov U12 – SK Slavia Praha 4:2 (4:1)
Branky:
2x Belžík
Sestava: Dostalík – Antič, Požár, Chaloupka, Pilař, Hrubý, Sládek, Nechvátal, Belžík, Suchar, Čížek, Beran

SKSU10

SK Slavia Praha – Viktoria Žižkov U11 45:14 (22:8)
Branky:
9x Chaluš, 4x Costner, 4x Fuksa, 4x Kadlček, 3x Horváth, 3x Polák, 3x Šikal, 2x Brázda, 2x Dřevíkovský, 2x Ferenc, 2x Kovář, 2x Skokan, Frolík, Moravec, Klepáč, Pechar, Šobáň
Sestava: Brázda, Costner, Dřevíkovský, Ferenc, Fuksa, Frolík, Chaluš, Horváth, Kadlček, Klepáč, Kovář, Moravec, Pechar, Polák, Skokan, Šikal, Šobáň

Utkání hodnotil trenér
David Pilař: „Mistrovské utkání s Viktorkou Žižkov se odehrálo v rozestavení 5+1 na dvou hřištích 4x17 min s výsledkem 45:14 (22:8). Zápas se odehrál v klidné atmosféře, oproti minulému měření sil na Viktorce, za což jsem moc rád. Viktoria nám i přes gólovou převahu na naší straně byla vyrovnaným soupeřem, hrála důrazně a nechtěla dát moc prostoru našim technickým hráčům. Nicméně naše kvalita rozhodla o konečném výsledku pro naše barvy. Dařilo se nám hrát jeden na jednoho a také poměrně dobře zakončovat, ještě bych si představoval větší pohyb bez míče a následnou nabídku volných hráčů do uliček,“ řekl k zápasu David Pilař.

SKSU9

SK Slavia Praha – Viktoria Žižkov U10

SKSU8 - týden ve znamení derby

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 43:35

Zápas hodnotil trenér Aleš Presl: „Náš druhý mistrák se Spartou zvládl lépe soupeř. Zápas byl pro nás velkou opravou z posledního klání z letní přípravy, který jsme absolutně nezvládli. Do zápasu jsme šli s velkým nasazením a bojovností, ale naše střelecké pokusy končily mimo branku nebo jsme trefovali brankáře. Soupeř byl v této dovednosti lepší a efektivní. Museli jsme neustále dotahovat menší náskok soupeře, a to se nám nepovedlo. V konečné fázi se radovali domácí,“ řekl trenér Aleš Presl.

SK Slavia Praha – Boheminas 1905 92:63 – přípravné utkání

Druhé pražské derby hodnotil Aleš Presl: „Pro tento zápas s našimi vršovickými sousedy jsme si kladli za cíl, že chceme být daleko víc přesnější ve střelbě. Po většinu zápasu jsme dokázali správně zakončovat. Několikrát se nám stalo, že jsme svou výhodu prospali a pomalým rozhodnutím nedokázali vystřelit. Houževnatý soupeř nás po celou dobu zlobil svojí bojovností a my jsme několikrát vypadli z rytmu. Toho kluci z Bohemky dokázali využít a potrestat. Jsme rádi, že to naše kluky nezlomilo a ukázali svoje přednosti,“ řekl trenér týmu U8.

SKSU7

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 53:17

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články