Výsledky mládeže: Mladší dorosty pokračují ve výborných výsledcích | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Mladší dorosty pokračují ve výborných výsledcích

PRAHA - Uplynulý víkend byl hlavně ve znamení Slavia International Cupu, dalším kolem však pokračovaly mládežnické soutěže. V nich mladší dorostenci navázali na dobré výsledky a pokračují v povedených výkonech.

SKSU19

Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 4:1 (2:1)
Branka: M. Lauricella
Sestava: Přibyl - Schneider, Beňo, Stropek, Pek- Bucha, Macháček, Stehno (62. Novák) - Hönig, M, Lauricella, Havrda (70. Bielesz)

Zápas hodnotil trenér Pavel Trávník:
Utkání jsme nezvládli.Ve třetí minutě jsme inkasovali branku po fatální chybě brankáře. Poté jsme domácí zatlačili, ale brankovou příležitost jsme si nevytvořili. Naopak domácí přidali druhý gól. V 37. minutě jsme vstřelili kontaktní gól po krásné střele Marca Lauricelly. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně se snahou otočit zápas,ale v 51. minutě jsme inkasovali gól přímo z rohu. Za chvíli následoval čtvrtý gól. Pak jsme ještě nastřelili tyč. Domácí nás přehráli agresivitou, důrazem a rychlostí zejména v ofenzivě."

SKSU18

Dukla Praha U19 - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branka: Havránek
Sestava: Pakeš - Drozda, Straka, Kotěra, Ielitro, Petrák, Suk (76. Cejnar), Pek (65. Stojka), Azilinon (57. Sodoma), Havránek, Douděra

SKSU17

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)
Branky:
Bejbl, Krobot, Škarda
Sestava: Markovič - Hrubý, Vincour, Krupička, Bárta- Bejbl, Škarda, Janoušek, Zinhasovič - Krobot, Čvančara
Náhradníci - Novák, Červ, Bednář

Utkání hodnotil trenér Petr Mikolanda:
„Zápas jsme nezačali dobře. Nedokázali jsme podržet míč a nebyli tolik v kombinaci. Začali jsme moc nakopávat míče do zbytečných ztrát. Hosté přijeli velice dobře takticky připraveni v hlubokém bloku a čekali na rychlé protiútoky které měly svoji kvalitu. My jsme se nedostávali do tolika šancí ani střeleckých záležitostí. Druhý poločas byl mnohem lepší, kdy jsme si vypracovali více šancí a fotbal z naší strany šel nahoru jak kvalitou, tak i pohybem. Zakončení přibývalo a po standardní situaci jsme si vypracovali vedení, které jsme za pár minut pečetili brankou z penalty. Po tomto vedení jsme se uklidnili. Hosté byli i nadále nebezpeční a s některými akcemi měla naše obrana velkou práci. Kluci si zasloužili vyhrát a také se to tak stalo, hosté předvedli velice kvalitní a odlišný výkon oproti podzimu. Velká gratulace hráčům a střídajícím, kteří hru oživili. Velký plus, jakým způsobem nedostáváme branky a dokážeme je vstřelit ve velkém měřítku několika hráčů.“

SKSU16

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 8:1 (6:1)
Branky
: 2x Zeronik, 2x Vít, 2x Vlasák, Eichler, Vlček
Sestava: Sirotník – Hošek, Walter, Vlček, Kosek (50. Schneider), Vít, Eichler, Martinec (50. Stárek), Zeronik (45. Červ), Kubiš (60. Bývalec), Vlasák

Utkání hodnotil trenér Milan Titěra:
„I v dalším domácím zápase dorostenecké ligy jsme proti soupeři z Českých Budějovic skórovali již v úvodních minutách. Soupeř srovnal zanedlouho střelou z dálky, kterou lacině propustil náš gólman. Znovu jsme však šli do vedení a velmi podařený poločas zakončili šesti krásnými brankami. Přestávka trochu zabrzdila náš rozjetý tým a chvíli trvalo, než jsme si znovu našli potřebné tempo. Soupeře jsme většinu druhého poločasu dobývali na jejich polovině a hledali cestu k dalším brankám. Skóre se nám podařilo navýšit ještě dvěma dalšími brankami. Tentokrát byla naše efektivita a řešení finální fáze na kvalitnější úrovni než minule, a tak jsme získali na jaře nejvyšší výhru.

SKSU15

Tým U15 se o víkendu účastnil turnaje Slavia International Cup, na kterém skončil třetí. Více informací najdete na webu turnaje.

SKSU14

Hráči týmu U14 měli volno, většina z nich asistovala u Slavia International Cupu.

SKSU13

Bohemians 1905 – SK Slavia Praha 1:3
Branky:
Novák, Beran T., Beneš
Sestava: Gothard, Dvořák - Tischler, Trédl, Fatrdle - Beneš, Sládek, Beran T. - Novák (Čížek, Krstevski, Mazánek, Labík, Motyčka)

Zápas hodnotil trenér Ondřej Jura:
„V neděli jsme sehráli další mistrovské utkání. Na přírodní trávě v Hrdlořezech nám byl soupeřem tým Bohemians Praha 1905. Hrálo se 7+1 na polovinu hřiště na branky velikosti 2x5 m a hrací doba byla vymezena na 3x 30 minut. Náš tým hrál v rozestavení 3-3-1. Na rozměrově velmi malém hřišti, které bylo pro tento zápas připraveno, jsme do zápasu vstoupili aktivně. I přes tři velmi dobré brankové příležitosti jsme se v první třetině však prosadit nedokázali. Soupeř dobře zhušťoval prostory ve středu hřiště, hra byla plná osobních soubojů a práce s míčem musela být vzhledem k velikosti hřiště o to rychlejší. Během první části jsme herně mírně dominovali, soupeře jsme prakticky do zakončení nepustili. V podobném duchu probíhala i druhá třetina. Během té se nám dařilo více se prosazovat v křídelních prostorech a dokázali jsme se prosadit i střelecky. V obraně jsme hráli organizovaně, v osobních soubojích na naší polovině jsme byli úspěšnější. Už ke konci druhé třetiny soupeř fyzicky odpadal, což se projevilo i začátkem třetiny třetí, když jsme hned v druhé minutě navýšili vedení na 2:0. Většinu času jsme odehráli na polovině soupeře, avšak přes velmi zhuštěný prostor jsme se prosazovali jen těžko. Po brejkové situaci jeden z našich bránících hráčů špatně vyhodnotil situaci a fauloval ve vápně, následnou penaltu soupeř proměnil a snížil tak na 2:1. Na obdrženou branku jsme záhy dokázali odpovědět velmi hezkou křídelní akcí zakončenou střelou z voleje a znovu jsme tak odskočili na dvoubrankové vedení. V bojovném zápase nebylo tolik prostoru na hezké fotbalové akce, hra byla hodně soubojová. Hráči se dokázali v agresivitě i nasazení soupeři vyrovnat a zaslouženě vyhráli i přes další neproměněné šance.“

SKSU12

Bohemians 1905 – SK Slavia Praha 1:8
Branky:
3x Toula, 2x Blažek, Mikulanda, Planka, Kopecký
Sestava: Tomas, Hunal, Mervard, Hejduk, Žitný, Kučera, Blažek, Mikolanda, Kopecký, Kruhlyk, Toula, Planka, Benlalam

Zápas hodnotil trenér Martin Hladík:
„Od začátku tohoto zápasu se hrál rychlý fotbal. Obě mužstva si od počátku nic nedarovala a osobních soubojů postupně přibývalo. Dokázali jsme uspět proti kvalitnímu soupeři, který nás velmi dobře prověřil. Zvládali jsme řešit situace pod tlakem soupeře na malém prostoru a rychlou kombinací ve středu hřiště jsme si vytvářeli šance. Bohužel jsme se trápili v koncovce a řadu šancí jsme ještě neproměnili.“

SKSU11

Turnaj Ostrá - 7. místo

Základní skupina:
SK Slavia Praha vs Sigma Olomouc 1:0
SK Slavia Praha vs České Budějovice 2:0
SK Slavia Praha vs Hradec Králové 0:1
SK Slavia Praha vs Admira Praha 6:0
Zápasy o 5.-8.místo:
SK Slavia Praha vs Slovácko 1:0
SKS vs Hamburk SV 0:1
SKS vs Bohemians 1905 2:3

SKSU10

SK Slavia Praha - Tempo Praha U11 37:12
Sestava:
1 tým : Procházka - Pilař, Pavlo, Požár, Naskos, Belžík, Chaloupka, Jelínek, Vlček
2 tým : Sedláček - Marcol Jakub, Marcol Kryštof, Antič, Beran, Sládek, Nechvátal, Suchar

Zápas hodnotil trenér Jiří Janeček:
Hráno na dvě hřiště systémem 5+1 (4x17min). Na obou hřištích jsme dominovali, především v technických dovednostech, ve hře jeden na jednoho, a to vše ve vyšší rychlosti než soupeř. Nicméně nám chyběl větší pohyb bez míče, odskakování, přihraj a běž, to vše ještě ve vyšší rychlosti, v tomto jsme se podřídili soupeři. Pokud jsme takové činnosti ale zvládli, byly k vidění i hezké akce v rychlosti, což je náš cíl. Nevyšla nám také střelba, na které musíme zapracovat. Celkově můžeme zápas a výkony našich hráčů hodnotit průměrně.

SKSU8

Dukla Praha U9 - SK Slavia Praha 35 :32
Zápas hodnotil trenér Jan Kočí:
„V zápase proti starším hráčům Dukly jsme se těšili na porovnání se zápasy v podzimní části, protože to byl jediný tým, který nás dokázal výrazně výsledkově přehrát. Zápas nám ukázal, že jsme se soupeři velmi přiblížili. Výkony byly skvělé a všichni hráči se dokázali vyrovnat soupeři v rychlosti, síle a technické dovednosti. Dokonce bych řekl, že jsme byli hernější tým na hřišti. Krásné akce ozdobily tento zápas. Soupeř nás ještě v listopadu porazil o 30 gólů, nyní pouze o 3 branky. Hlavní byl, ale výkon, který nás prezentoval.“

SKSU7

Dukla Praha U8 - SK Slavia Praha 23:26

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články