Výsledky mládeže: Devatenáctka bude útočit na čtvrtou výhru v řadě | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka bude útočit na čtvrtou výhru v řadě

PRAHA - Devatenáctku čekalo o víkendu derby s Bohemkou, které zvládla výhrou 5:2. A také ostatní týmy se radovaly z vítězství. V nejnapínavějším z duelů se rozhodovalo až v penaltovém rozstřelu, U15 ale podržel gólman Jaroš a Slavia tak získala dva body.

U19

Bohemians 1905 – Slavia Praha 2:5 (0:2)

Branky: 20. a 49. Kuchta, 23. a 60. L. Veselý, 90. Heřman z pen.

Sestava: Přibyl - Schulz, Žežulka, Stropek, Pardubský - Souček, Lauricella - Veselý (79. Havrda), Čermák (71. Žárský, 86. Franc), Kovařík (66. Vávra) - Kuchta (61. Heřman)

Komentář trenéra Michala Petrouše:  Tentokrát nás čekalo derby s Bohemkou, která se díky vítězné sérii dostala do lepší poloviny tabulky. Naším cílem a obrovskou motivací bylo Bohemce tuto sérii přerušit. Po opatrném úvodu utkání jsme se čím dále více dostávali k brance soupeře a začali si vytvářet šance, které jsme na rozdíl od předešlých utkání proměňovali. Střelci prvního poločasu byli Jan Kuchta a Lukáš Veselý, kteří zaznamenali i vzájemné asistence.  V úvodu druhého poločasu jsme si poradili s nebezpečnou situací, kdy po centru z naší pravé strany odvracel hlavou na poslední chvíli před soupeřem Václav Pardubský a míč zahrál do bezpečí. Poté jsme opět proměnili své šance, kdy jsme si poradili s obranou soupeře a dvěma brankami jsme navýšili skóre na 4:0. Když už se zdálo, že Bohemka nebude mít na to s utkáním cokoliv udělat, tak opak byl pravdou. Po našem krátkodobém výpadku ke konci utkání domácí proměnili v rozmezí pěti minut dva pokutové kopy a snížili stav v 86. minutě na 2:4. V 89. minutě se kopal pokutový kop ale i na druhé straně po faulu na Šimona Havrdu a penaltu proměnil Jiří Heřman a upravil tak na konečných 2:5.  Podařilo se přidat k solidní hře i proměňovaní šancí a tím dovést utkání do vítězného konce. Věřím, že hráče vítězná série posune zase o krůček vpřed.

U18

FK Ústí nad Labem – Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka:
2. Semrád

Sestava:
Toman – Diviš (25. Zlámal), Mařík, Buneš (45. Kafka), Tichý – Melíšek, Stehno, Krištof, Vejvar – Novák, Semrád

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně a už v první minutě měli domácí vyloženou šanci. Od této chvíle jsme udávali tempo hry a domácím jsme toho moc nedovolili. Po šanci domácích jsme šli ve druhé minutě po krásné akci Tichý – Semrád do vedení, druhý jmenovaný vstřelil první branku utkání a ta byla také vítězná. Komplikace nastala, když jsme museli nuceně vystřídat dva naše hráče kvůli zranění, ale kluci zaslouží velkou pochvalu. Zápas zvládli výborně, dokázali jsme se vyrovnat i se zákroky soupeře, které byli nevybíravé. Nejlepší hráči našeho mužstva Toman, Novák, Stehno, Melíšek.

U17

FK Jablonec – SK Slavia Praha 0:4 (0:3)

Branky:
9. Hönig, 20. Sodoma, 27. Lauricella M., 43. Suk

Sestava: Pochylý, Kotěra (50.8 Stojka), Cejnar (66. Straka), Mareš, Bílek, Havránek (70. Douděra), Petrák, Honig (62. Bielesz), Sodoma (51. Stříbrský), Lauricella (73. Plucha), Suk

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní dopolední zápas v Jablonci nám vyšel již od úvodních minut, kdy jsme diktovali tempo hry a byli herně lepším týmem. Již v 9. minutě se po krásné rychlé akci po ose Lauricella-Sodoma a Hönig prosadil právě posledně jmenovaný útočník Hönig a vedli jsme 1:0. Ve 20. minutě zahrál výborně standardku Havránek a útočník Sodoma se prosadil nádherně hlavou. Ve 27. minutě pak zvyšoval již na 3:0 pro Slavii útočník Lauricella M. Tímto výsledkem skončil i povedený první poločas, kdy jsme dobře kombinovali a hráli s velkou chutí.

Vstup do druhého poločasu nám vyšel také výborně, protože již ve 43. minutě našel přesným pasem stoper Mareš útočníka Suka a ten zvýšil již na 4:0 pro hosty. V obraně jsme tentokrát byli většinu času pozorní a dokázali jsme být zároveň nebezpeční dopředu. Musím pochválit stoperskou dvojici Mareš-Cejnar a stejně tak kvarteto útočníků, které se dokázalo střelecky prosadit. Doufám, že tento slušný výkon potvrdíme i proti Sokolovu příští týden na domácí půdě.

U16

FK Jablonec – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky:
9. Drozda (David), 67. Macháček (Nový)

Jablonec: Vajner – Radimský, Tkačenko, Vácha, Kinčl, Urbánek, Landfeld (30. Jákl), Bednář (41. Pařík), Tokár (67. Ráček), Krátký, Procházka

Slavia: Svítil (41. Vondráček) – Vostál (41. Michovský), Drozda, Mach, Škarda, Pek, Valenta, Novák (41. Vaněk), Ielitro (63. Slavata), David (63. Nový), Macháček

Pohled trenéra Ľudovíta Szekerese: Do utkání na UMT Mozartova jsme do duelu s Jabloncem vstoupili nejen s několika změnami v sestavě, ale i dobrým pohybem a přesnou kombinaci. První branka utkání padla po rychlém přechodu s přesnou finální přihrávkou Davida na úspěšně zakončujícího Drozdu – 0:1. Hra se i nadále plně odehrávala v naší režii, vypracované možnosti jsme však „poctivě“ zahazovali.

Úvod druhého poločasu byl z naší strany mírně rozpačitý i kvůli nepřesné kombinaci v přechodové fázi. V tom období měli domácí náznaky možností, ovšem bez ohrožení naší svatyně. Pak jsme lepší kontrolou míče nabyli zpět naši převahu, ale ke skórování nám nestačila několikrát ani celkem odkrytá brána soupeře. Nejhezčí kombinaci utkání předvedla dvojice Slavata-Nový. Ta zvládla rychlou křídelní kombinaci s přihrávkou na nabíhajícího Vaňka, který mezi nohama propustil míč Macháčkovi, který s excelentním technickým zakončením do levého horního růžku překonal jinak výtečně chytajícího Vajnera – 0:2. Pohodové utkání ze snaživým, ale bezzubým soupeřem opět ukázal, že bota nás nejvíc tlačí při činnostech ve finální fázi, což je určitě námětem pro vylepšení našeho celkového projevu.

U15

SK Slavia Praha – FK Pardubice 1:0pen

Penaltový rozstřel:
3:1

Sestava:
Trefil (68. Jaroš) – Hošek (49. Kubiš), Bárta, Vlček, Eichler – Vít, Blažíček (36. Stárek), Žambůrek – Zeronik, Krobot, Danko (36. Brojo)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Od začátku zápasu urputný boj o každý metr hřiště. Máme větší či mírnou herní převahu po celých sedmdesát minut, ale velkých brankových příležitostí se dostáváme obtížně. Nedaří se finální přihrávka. I přesto se uvnitř vápna do koncovky dostáváme. Bohužel bez gólového efektu. Soupeře jsme pustili pouze do jediné brejkové akce. Kromě naší defenzivní činnosti těší i zvládnuté pokutové kopy. Víťa Jaroš dvě chytil a střelci byli neomylní.

U14

SK Slavia Praha – FK Pardubice 4:0 (2:0)

Branky
: 2. a 32. Toula, 49. Hroník a 55. Janovský

Sestava: Sirotník, Šmíd (35. Podrápský), Štětka, Chalupa, Garagič (35. Hájek), Křišťan, Kopáček (35. Keller), Matys (48. Janovský), Hroník, Starý (52. Hrubeš), Toula (64. Linhart)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a brzy vstřelili vedoucí branku. Poté se hra vyrovnala a až ke konci druhého poločasu jsme šli do dvoubrankového vedení. Ve druhém poločase jsme již jasně hře dominovali, hráli velmi dobře a z krásných dvou akcí jsme vstřelili další dvě branky. Kluky můžeme za výkon ve druhém poločase pochválit.

U13

FC Tempo Praha – SK Slavia Praha 1:16 (1:6)

Branky:
Kabongo 5, Veliký 3, Švach2, Kordiak 2, Šmicer, Alijagič, Manas, Náprstek

Sestava: Šmerda – Konig, Brejcha, Snětivý, Višinský, Náprstek, Kabongo, Ling, Hladký, Žiga, Kordiak
Strnad, Dvořák – Prebsl, Herink, Manas, Langhamer, Ivoševič, Alijagič, Šimoník, Šmicer, Švach, Veliký

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Každý týden je náš komentář skoro stejný, ale i v tomto zápase byl viděn jednostranný průběh, i když soupeř byl velice bojovný a houževnatý. Opět byl naším nepřítelem blátivý terén a velké množství neproměněných brankových příležitostí.

U12

FC Tempo Praha – SK Slavia Praha 2:22

Branky: Novák 4, Růžička 4, Tischler 3, Řeřicha 3, Lískovec 2, Labík, Sládek, Dunda, Beneš, Měkota, vlastní.

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Do utkání jsme nastoupili na rozbahněném povrchu, což ubralo utkání herní kvalitu. Od začátku jsem soupeře zatlačili před jeho branku, ale opět se nám nedařilo proměňovat ložené příležitosti. V prvním poločase naše úspěšnost v zakončení nepřesáhla 30%. V druhé půli se efektivita v zakončení mírně zlepšila a soupeři jsme nakonec nastříleli celkem 22 branek. I přes nekvalitní povrch hřiště se nám dařilo kombinovat, ale nejvíce nás trápila finální fáze. Vzhledem k nesoustředěnénu výkonu v defenzivě jsme po dlouhé době inkasovali 2 branky, což pro nás bylo zklamáním. Celkově jsme nepředvedli špatný výkon, neustále však musíme pracovat na efektivitě v zakončení.



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články