Vydařená premiéra dokumentu o Slavii v Karlových Varech | SK Slavia Praha
Více

Vydařená premiéra dokumentu o Slavii v Karlových Varech

Během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech proběhla ve čtvrtek 5. července premiéra dokumentu Spolu jsme silnější.

Sál Lázně III byl plný, premiéru zhlédlo 200 fanoušků z řad zaměstnanců Slavie, partnerů klubu, fanoušků, kteří podpořili vznik filmu v kampani na Hithitu, a fanoušků, kteří si koupili vstupenky na pokladnách v Edenu. Speciálními hosty byli aktéři, kteří ve filmu vstupují, ať už Nataša Látalová, rodina Kardova, Pavel Smolák, David Ocetník, Jan Chmelík a v neposlední řadě i klubové legendy Stanislav Vlček a Dušan Švento, kteří dorazili až z Rakouska.

Film uvedl režisér Johan Kolínský a spolu s moderátorkou Pavlou Kubálkovou a štábem, který dokument natočil, napjatě čekali na reakce fanoušků. Hodinový film je mozaikou příběhů fanoušků, hráčů a lidí v klubu, kteří všichni byli se Slavií ve chvílích, kdy oslavila 125 let své existence. Diváci se postupně seznámili s příběhy slávistů jako jsou jeden z prvních vlajkonošů Robert Stein, dlouholetá fanynka a pořadatelka Nataša Látalová, lídři kotle Lukáš „Strašák“ a Pavel „Krasoň, malí fanoušci Kardovi anebo členové odbočky Odboru přátel v Hodoníně. Mottem filmu přitom není pouze zachycení současnosti, ale i nedávné minulosti, kdy Slavii trápily existenční potíže a dokument hledá i historické paralely v dávné minulosti, kdy Slavii zachránili fanoušci založením Odboru přátel.

V dokumentu není nouze o emotivní pasáže, takže po jeho skončení se v mnoha očích leskly slzy. Emoce vzbudila i krátká beseda s Johanem Kolínským, Pavlem Smolákem, Standou Vlčkem a Dušanem Šventem, když měli vyjádřit, co pro ně znamená Slavie. Rozhovor d Dušanem Šventem a Stanislavem Vlčkem naleznete ve videu Slavia TV.

Během několika dnů proběhne distribuce DVD s filmem všem fanouškům, kteří ho mají obdržet v rámci příspěvku v kampani. Zhruba v polovině srpna bude ve slávistickém fanshopu v prodeji omezený počet DVD, řeší se i formy kino distribuce.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články