Vladimír Šmicer se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Vladimír Šmicer se vrací do Slavie

PRAHA/EDEN - V neděli 30. března ráno se k A-týmu připojí Vladimír Šmicer, jedna z největších postav klubu v posledním období i celé historii. Zhruba 4 a půl roku poté, co odehrál svůj poslední mistrovský zápas v červenobílém dresu, předstoupí před hráče v pozici asistenta trenéra Alexe Pastoora.
„Vláďa Šmicer má mnoho zkušeností, působil ve velkých evropských klubech, k tomu zná českou mentalitu a může být hodně nápomocný. Věříme, že svoje zkušenosti dokáže předat našim hráčům a pomoci v současné situaci. Navíc je to velký slávista a přesně nám zapadá do koncepce rozvoje klubu v dalším období. Věřím, že přinese i pověstné štěstí, které ho provázelo po celou úspěšnou kariéru. Jsme rádi, že je Šmíca zpátky,“ řekl k návratu Vladimíra Šmicera do Edenu sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Nerozhodoval jsem se dlouho, nabídka přišla včera a dnes jsme se domluvili. Už dříve jsem byl v kontaktu s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem, bavili jsme se o fotbale a o Slavii. Když mě včera kontaktoval Karol Kisel s nabídkou, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu,“ uvedl Vladimír Šmicer, který byl u všech tří mistrovských titulů v novodobé slávistické historii.

„Slavia mě vychovala pro velký fotbal a teď přišel čas, abych jí to vrátil. Situace není jednoduchá, čeká nás ještě devět ligových zápasů plus pohár, ale já jsem měl vždycky vítěznou mentalitu a snad se mi podaří ji na hráče přenést,“ pokračoval dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy.

„Samozřejmě, že hru týmu podrobně sleduji. Bylo tu v poslední době hodně změn, měnili se hráči i trenéři. A když je hodně změn, těžko se něco buduje. Musíme se stabilizovat a odrazit. Mrzí mě, když vidím, jak se ofenzíva hrozně nadře na každý gól. V tomhle bych chtěl s hráči mluvit, pomoct a poradit,“ uzavírá Vladimír Šmicer.

Vladimír Šmicer působil jako hráč ve Slavii v sedmi prvoligových sezonách. Kromě toho hrál za Racing Lens, FC Liverpool a Girondins Bordeaux. Má trofeje pro vítěze Ligy mistrů a Poháru UEFA a je dvojnásobným vítězem Superpoháru.

Na klubové scéně vyhrál francouzskou Ligue 1, FA Cup a 3x českou Gambrinus ligu. Se Slavií došel až do semifinále Poháru UEFA v roce 1996. V témže roce získal stříbrné medaile na EURU s českou reprezentací, v roce 2004 pak bronzové.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články