Vladímír Coufal první letní posilou Slavie! | SK Slavia Praha
Více

Vladímír Coufal první letní posilou Slavie!

Slávisté hlásí první letní posilu, smlouvu s klubem do 30. června 2021 podepsal krajní obránce Vladimír Coufal. Ve čtvrtek byl přestup dokončen, takže reprezentační obránce stihne celou přípravu v sešívaném.

„Povedlo se nám získat hráče, který hrál za poslední čtyři roky třikrát základní skupinu Evropské ligy. Prošel těžkými zápasy v Evropě proti silným soupeřům. Je to dobře vybavený krajní hráč a jsem rád, že se nám o něj povedlo před náročným podzimem rozšířit náš kádr,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Vláďa Coufal je dříč, který hraje na hranici sebeobětování se pro tým a klub, a věřím, že těmito atributy si získá přízeň fanoušků. Je to kluk, který je schopný umřít na hřišti pro mužstvo,“ chválí Coufala trenér, který ho zná velmi dobře ze společného působení v Liberci.

Velkou radost z příchodu do Slavie neskrývá samotný hráč. „Je to něco úžasného, skvělý pocit. Jsem hrozně rád, že tu mohu být. Hrozně bych sem po roce chtěl vrátit titul a rád bych si zahrál Ligu mistrů, hlavně pro skvělé fanoušky. Mnohokrát jsem tu hrál jako soupeř, v Edenu byla vždycky fantastická atmosféra, na to se moc těším. To, že jsem ve Slavii, pro mě hrozně moc znamená. Je to klub s největší tradicí v České republice a jsem rád, že mohu být jeho součástí a psát jeho historii,“ hlásí nová akvizice sešívaných.

„Vláďa svými výkony dlouhodobě potvrzuje vysokou kvalitu a momentálně je jednoznačně nejlepším pravým obráncem v lize. Věříme, že přestup do Slavie mu pomůže být ještě výraznějším hráčem v reprezentaci a že Slavii hodně pomůže v boji o Ligu mistrů,“ dodal Karol Kisel z agentury K2K Sports Entertainment, která hráče zastupuje.

Vladimír Coufal je odchovancem ostravského Baníku, do dospělého fotbalu ale poprvé naskočil v dresu Hlučína. V ročníku 2010/11 odehrál ve své premiérově sezoně ve druhé lize čtrnáct zápasů. V zimě roku 2012 odešel na půlroční hostování do Opavy. Léto 2012 pro krajního obránce znamenalo přesun do nejvyšší české soutěže, vyhlédl si ho Slovan Liberec.

O sezonu později si se severočeským celkem zahrál základní skupinu Evropské ligy, kde se utkal se Sevillou, Freiburgem a Estorilem. Slovan ze skupiny postoupil do jarní části, kde nestačil na Alkmaar. V Liberci si pak zahrál základní skupinu Evropské ligy ještě dvakrát. Celkem naskočil v evropských pohárech do 31 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál.

Jednou ze svých tref rozhodl zápas základní skupiny na půdě Olympique Marseille, díky které byl zařazen do nejlepší jedenáctky kola.

V lize vybojoval s Libercem dvakrát třetí příčku, za Slovan odehrál dohromady 118 ligových duelů, dalších devět pak v domácím poháru. V uplynulém ročníku HET ligy odehrál v lize plnou porci minut, ve kterých dvakrát skóroval.

Na svém kontě má tři starty za národní tým Česka. Jeden z nich za Lvíčata, když na 18 minut naskočil do přípravného duelu proti Rakousku, za A-tým debutoval na podzim roku 2017, když na turnaji v Kataru odehrál proti domácímu týmu celých 90 minut. Letos v červnu nastoupil na soustředění v Rakousku proti Nigérii.

Vladimír Coufal bude na dresu nosit své oblíbené číslo 5. Per Egil Flo, který pětku nosil doteď, požádal na konci sezony o změnu čísla.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články