Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Wolfsburgem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Wolfsburgem

PRAHA – Slávistky už znají své pohárové soupeřky. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň se utkají s německým Wolfsburgem.
Wolfsburg získal v loňské sezoně titul, v té aktuální zatím drží první místo společně s Bayernem Mnichov. Z devíti zápasů mají soupeřky Slavie bilanci sedmi výher, jedné remízy a jedné prohry s Freiburgem.

Slávistky už se s německými šampionkami střetly v minulosti, v rámci letní přípravy 2016 sehrály přípravný zápas, který skončil remízou 2:2.
A jak se soupeřkám Slavie dařilo v podzimní části ligy mistryň? Wolfsburg v úvodním dvojzápase zničil Atlético Madrid. Ve Španělsku sice Němky zvítězily „jen“ o tři branky, doma ale své soupeřky rozdrtily a skórovaly celkem dvanáctkrát.

Následovalo osmifinále proti Fiorentině a výhra 0:4. Italky pak v odvetě vybojovaly na půdě Wolfsburgu alespoň remízu 3:3.

„V tomto kole už jsme si soupeře nemohly vybírat. Všechny týmy jsou top v Evropě. Bohužel Wolsburg je podle mého názoru ten nejsilnější. Letos má kádr hodně nabitý. Ale nic předem nevzdáváme, musíme to vzít jako fakt a připravit se na soupeře nejlépe, jak budeme moci," říká kapitánka Blanka Pěničková.

První zápas odehraje Slavia venku 21. nebo 22. března, odveta je na programu 28. nebo 29. března. V případě postupu do semifinále budou sešívané hrát s vítězem dvojutkání Montpellier – Chelsea.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články