V sobotu ve 20:05 přivítáme v Edenu Slovácko | SK Slavia Praha
Více

V sobotu ve 20:05 přivítáme v Edenu Slovácko

PRAHA – V sobotu se slávisté představí opět na domácím stadionu v Edenu. Utkání 11. kola ePojisteni.cz ligy proti Slovácku začíná ve 20:05.
Na trénink měli sešívaní po zápase v Brně pouze dva dny. „Vždy je to jednodušší dávat tým dohromady, když se vyhrává a daří se. Nálada na tréninku je skvělá, i ta únava se vstřebává mnohem rychleji, než když se prohrává. V tomhle duchu probíhaly ty dva dny před zápasem,“ popisuje trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Všichni jsme na zápas natěšeni, věřím, že nás přijdou povzbudit fanoušci a uděláme jim radost vítězstvím. Byla by škoda si to pokazit, s respektem k soupeři tohle doma nepotvrdit by byl hřích. Ale jsem přesvědčen, že pokud k tomu přistoupíme v těch intencích, jak jsme hráli předchozí zápasy, tak to zvládneme,“ věří slávistický kouč, kterému na marodce zůstal pouze Levan Kenia.

Jednoduché utkání neočekává Dušan Švento, který měl v Brní velký podíl na dvou gólech. „Nečeká nás lehký soupeř, hlavně ve chvíli, kdy nás čeká hodně zápasů. Musíme doma potvrdit ty povedené zápasy, které máme za sebou. Každý z nás chce v tomto trendu pokračovat a chceme na domácí půdě uspět,“ hlásí slávistický záložník či obránce.

Sešívaní za sebou mají pět výher v řadě. Jak těžké je ubránit se euforii? „Je škoda si pokazit každý zápas, když je tým rozjetý, ale chceme do toho zápasu dát všechno, abychom mohli být po zápase spokojení, a samozřejmě chceme vyhrát. Euforie tam samozřejmě je, ale musíme se v tom krotit, jít od zápasu k zápasu a malými kroky se posouvat k něčemu většímu,“ doplňuje reprezentant Slovenska.

„Každý z nás se chce soustředit na naši hru a náš styl, který nám byl v posledních zápasech vlastní, a ten přenést do zápasu, abychom byli úspěšní,“ zakončil Dušan Švento.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články