V sobotu proti Hajduku, program začíná odpoledne u NC Eden | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Hajduku, program začíná odpoledne u NC Eden

PRAHA – V sobotu Vršovice, konkrétně okolí Edenu, ožije fotbalem. Nejprve je na programu fanzóna pro fanoušky před NC Edenu, v 19:00 se pak v Synot Tip Areně utkají dva spřátelené kluby – Slavia a chorvatský Hajduk Split.
Slavnostní zápas si žádá slavnostní program. Přátelství Slavie a chorvatského Hajduku trvá už přes 100 let. Slavia se utkala s Hajdukem poprvé ve Splitu 8. července 1913 a vyhrála 3:0, za dva dny dokonce 13:1. Obě utkání absolvovala sestava Pimmer – Krummer, Veselý – Eman Benda, Medek, Milda Macoun – Jaroslav Bohata, Bělka, Hajný, Zdeněk Jahn, Ota Bohata.

Podle dobového týdeníku Sport a hry po zranění brankáře Pimmera zaskočil do branky legendární trenér Madden. Podle výsledků si vedl zřejmě velice dobře. Těmto utkáním předcházela utkání v Záhřebu 27. a 28. června s Concordií 3:1 a 8:1 a 5. července v Ljublani s Iliryjí 10:0.

Hajduk v úvodu jeho dějin doprovází práce českých trenérů a slávistů Oldřicha Justa, který byl prvním trenérem, Mildy Macouna, Oty Bohaty a Zdeňka Jahna, kteří hráli v prvním utkání proti Hajduku. Řada fotbalových termínů v chorvatštině pochází právě z češtiny.

Hajduk Split založili chorvatští studenti v Praze, pamětní desku na tuto slavnou událost najdete v restauraci U Fleků. Obsáhlou fotogalerii klubového fotografa Jana Malého ze Splitu najdete zde. Celou atmosféru slavnostního dne v Chorvatsku potom zde.

Sobotní utkání bude také vrcholem oslav 50 let od založení Odboru přátel. Jedná se o vůbec nejstarší fanouškovskou organizace v Čechách, která byla založena v roce 1964 a velmi výraznou měrou se podílela na tehdejší záchraně klubu a dnes má několik tisíc členů po celé zemi.

Sobotní program začíná ve 13:00

Pokud si budete chtít zpestřit sobotní odpoledne už před samotným zápasem, který startuje v Edenu v 19:00, můžete navštívit fanzonu. Ta bude připravena na „náměstíčku“ před NC Edenu od 13 hodin. Co váš čeká za program? Pódium pro koncerty, pivní i jiné stánky s bohatým občerstvením nebo stánek slávistického fanshopu, ve kterém si můžete zakoupit speciální suvenýry právě k příležitosti sobotního přátelského utkání, informace naleznete zde.

O samotnou hudební produkci se ve fanzóně postará nejprve hudebník Nemo, následně kapela ATD nebo rapper Dekret. V 18:30 volně naváže program přímo na stadionu. Připomenou se desítky odboček v rámci Odboru přátel, budou se hrát hymny jak Slavie, tak Hajduku Split a na samotné utkání si překvapení připravili také fanoušci.

Soutěž: Vyhrajte pobyt na Boudě Máma nebo podepsané dresy

Slavia společně s Odbore přátel pro vás připravila soutěž. Soutěžní otázka je jednoduchá:
V jakém roce byl založen Odbor přátel? A) 1954 b) 1964 c) 1974.

Odpovědi v podobě SMS zasílejte na telefonní číslo 900 11 07 (cena jedné SMS je 7 Kč) ve tvaru SKS(mezera)odpověď(mezera)jméno(mezera)příjmení (např. SKS A Jan Novak). Odpovědi bude možné zasílat prakticky po celou sobotu, a to od 9 hodin do 19:30.

O poločase samotného utkání s Hajdukem Split vylosuje vedoucí mužstva Stanislav Vlček ze všech správných odpovědí první tři výherce soutěže, kteří získají:

1. cena: Poukaz na víkendový pobyt pro dvě osoby na Boudě Máma, který věnoval Odbor přátel, volné sázenky v hodnotě 500 Kč od společnosti Fortuna, poukázka na nákup ve výši 500 Kč do fanshopu, předplatné časopisu Maxim, podepsaný dres Hajduku Split, podepsaný dres Slavie.

2. cena: Poukaz na víkendový pobyt pro dvě osoby na Boudě Máma, který věnoval Odbor přátel, volné sázenky v hodnotě 300 Kč od společnosti Fortuna, podepsaný dres Hajduku Split, podepsaný dres Slavie.

3. cena: Volné sázenky v hodnotě 200Kč od společnosti Fortuna, předplatné časopisu Maxim, podepsaný dres Hajduku Split, podepsaný dres Slavie.

Jste z Prahy 10? Dostanete dres!

Slavia si ve spolupráci s městskou částí Praha 10 připravila pro své fanoušky z Prahy 10 na pátek i sobotu malý dárek. Ve Fanshopu Slavie budou od pátku k dispozici černé slávistické dresy. Dres Slavie obdrží každý slávista, jenž má trvalé bydliště na Praze 10 a zároveň je držitelem vstupenky na utkání Slavia - Hajduk. Dres obdržíte oproti předložení občanského průkazu a právě vstupenky na zápas.

Dresy si občané Prahy 10 a zároveň majitelé vstupenek na zápas s Hajdukem můžou dnes a v sobotu vyzvedávat ve Fanshopu. V sobotu budou ve Fanshopu k dispozici do 13:00, od 13:00 do 18:30 následně ve fanzóně před NC Eden u stánku Fanshopu. Dále si je budete moci vyzvednout až po zápase, a to opět v kamenném obchodě Fanshopu přímo na stadionu.

Vstupenky v prodeji, permanentkáři mají slevu!

Prodej vstupenek na sobotní utkání je v plném proudu. Jednotné vstupné na utkání na všechny tribuny je 200 Kč, pro stávající permanentkáře Slavie pak 150 Kč. Majitelé permanentních vstupenek, které na sobotní utkání neplatí, budou mít svá místa blokovaná do pátku 5. září. Do té doby mohou nárok na své místo uplatnit, a to pouze v předprodeji na pokladnách v Edenu. V den zápasu budou v prodeji i nevyzvednutá místa permanentkářů.

Více informací o prodeji vstupenek najdete zde, v anglickém jazyce potom zde.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články