V sobotu od 16:00 v Edenu s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 16:00 v Edenu s Jabloncem

V sobotu od 16:00 přivítá Slavia v Edenu Jablonec, který v nedávném finále domácího poháru sešívaní porazili 3:1. Pro červenobílé to bude poslední domácí duel v letošní sezoně.

Trenér Jindřich Trpišovský očekává těžké utkání: „Čeká nás poslední domácí utkání se soupeřem, se kterým jsme nedávno hráli. Je to repríza finálového duelu poháru. Navíc to bude souboj s týmem, který je první v jarní tabulce. Vnímáme, že to je poslední domácí zápas a chceme se se sezonou i s fanoušky rozloučit tím nejlepším možným způsobem. Soustředíme se, abychom podali co nejlepší výkon a aby poslední domácí utkání bylo taková rozlučka. Pro nás je to také důležité z pohledu tabulky, můžeme získat definitivní klid, že máme jistou účast v předkole Ligy mistrů, což by pro nás bylo skvělé. Máme v tuhle chvíli jistou Evropskou ligu, teď bychom rádi potvrdili bonus v podobě Ligy mistrů. Pro nás je to důležité utkání, celé kolo se hraje ve stejný čas, bude dobré počasí. Věříme, že bude plný stadion, a věříme, že se rozloučíme se sezonou potvrzením toho, o co celé jaro usilujeme,“ říká trenér.

Stav kádru zůstává nezměněn: „Marodka zůstává stejná, nominace na zápas je totožná jako na poslední utkání na Dukle. Marodi, kteří jsou, jsou do konce sezony,“ říká k nominaci Jindřich Trpišovský.

Také Ondřej Kolář ví, že sobotní duel nebude jednoduchý: „Čekám těžký zápas, Jablonec bojuje o Evropskou ligu, chtějí skončit třetí, protože to jim zajistí přímo skupinu Evropské ligy. My ale potřebujeme vyhrát, abychom se od nich odpoutali, také ještě pokukujeme po titulu,“ říká o šancích obou týmů brankář Slavie.

I vzhledem k nedávnému duelu není Jablonec neznámým soupeřem. „Myslím si, že se navzájem dobře známe, bude to o tom, kdo vstřelí dříve gól a jak budeme hrát kvalitně. Věřím, že budeme pokračovat v zápasech tak, jak jsme je odehráli doposud, a utkání vyhrajeme,“ očekává Ondřej Kolář.

Ondřej Kolář se těší na tradičně skvělou podporu slávistických fanoušků: „Strašně se těším! Domácí zápasy jsou něco neuvěřitelného, já jsem to nikdy nezažíval, každý zápas se na to těším, takže bude to super,“ říká gólman červenobílých.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články