V sobotu 27. října čeká Slavii další utkání Gambrinus ligy.

"> V sobotu do Jablonce | SK Slavia Praha
Více

V sobotu do Jablonce

<p style="margin-bottom: 0cm"> V sobotu 27. ř&iacute;jna ček&aacute; Slavii dal&scaron;&iacute; utk&aacute;n&iacute; Gambrinus ligy.</p>

 

V rámci 12. kola zavítají fotbalisté Slavie na hřiště Baumitu Jablonec. Utkání začíná v 18:20 hodin.

 

„Čeká nás zápas proti mužstvu, které momentálně vede tabulku. Venku se nám zatím nedaří tak, jak bychom si představovali. Věřím, že to konečně prolomíme a že si z Jablonce nějaké body odvezeme. Myslím si, že se diváci mohou těšit na zajímavý zápas. Očekávám oboustranně otevřený fotbal, Jablonec je v tabulce první, hraje na domácím hřišti, určitě bude chtít útočit,“ uvedl před utkáním trenér Slavie Petr Rada.

 

Na marodce je momentálně Martin Dobrotka, který si ze zápasu juniorky odnesl drobné svalové problémy. Natrženy sval léčí stále Jan Vošahlík, po operaci křížového vazu v koleni rehabilituje Jan Zákostelský.

 

„Pro nás jsou momentálně všechny zápasy venku těžké, takže v Jablonci to nebude žádná výjimka. Navíc se nám tam v posledních zápasech, co jsme tam hráli, příliš nedařilo. Na druhou stranu je nejvyšší čas tuto sérii zlomit,“ myslí si obránce David Hubáček.

 

Foto: Martin Malý.

 

Jablonec má po 11. kole na svém kontě i nejvíce vstřelených branek do sítě soupeřů - dvaadvacet.

 

„Na koho si dát pozor? Na to je lehká odpověď, na Davida Lafatu. Ale nejenom na něj, Jablonec má ofenzivní mančaft, je tam více hráčů, které si musíme důsledně pohlídat a dát jim co nejméně prostoru,“ varuje zkušený obránce Slavie.

 

Podobně hovoří i jeho parťák ve stoperské dvojici Martin Latka.

 

Foto: Martin Malý.

 

„Čeká nás těžký zápas umocněný tím, že Jablonec má ve svém mužstvu Davida Lafatu, na kterého si musíme dát velký pozor. Navíc v poslední době předvádějí hezký fotbal, myslím si, že to bude atraktivní utkání i pro diváky,“ doplnil Martin Latka, který by si přál, aby si Slavia z Jablonce odvezla tři body.

 

„Venku už jsme zbytečně poztráceli dost bodů, například v Liberci jsme měli vyhrát, tam jsme byli jednoznačně lepší, ale samozřejmě na to se fotbal nehraje. Ale nevidím důvod, proč bychom si z Jablonce nemohli odvézt tři body,“ uzavřel vítěz ankety Hráč měsíce září.

 

Výkop zápasu je v 18:20 hodin. Utkání vysílá sportovní kanál ČT4.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články