V pondělí malé pražské derby na Dukle | SK Slavia Praha
Více

V pondělí malé pražské derby na Dukle

Po vítězném finále domácího poháru nad Jabloncem čeká sešívané další ligové utkání, Slavia nastoupí v pondělí od 18:00 na Julisce proti Dukle.

Co očekává od zápasu na Dukle trenér Jindřich Trpišovský? „Musíme se po poháru zkoncentrovat, myšlenky jsme upínali k němu. Nejdůležitější teď bude dát se dohromady a soustředit se na ligu. Máme cíl, že chceme ze tří zápasů třikrát vyhrát a udělat devět bodů, v tabulce ještě hrajeme o hodně. Základ je uspět na Dukle, tam je to vždy speciální utkání, atletická dráha, specifický stadion. Dukla v poslední době domácí utkání zvládla, jak proti Liberci, tak proti Brnu. Pro nás je nejdůležitější, abychom byli schopni podat podobný výkon jako proti Jablonci a Plzni. Když podáme stejně kvalitní, poctivý a fotbalový výkon, tak je to první předpoklad úspěchu,“ říká trenér před pražským derby s Duklou.

Specifika Julisky připomíná také Jaromír Zmrhal: „Tam se hraje nepříjemně, je to otevřený stadion. Vždycky se tam hrála těžká utkání. Čekám velký boj,“ očekává od zápasu zástupce kapitána.

Zároveň se ale reprezentant těší na téměř domácí prostředí: „Určitě přijde více našich fanoušků, než bude mít Dukla, Slavia je v tomhle výborná. Ale je to otevřený stadion, fanoušci nejsou tak blízko. Je to jiné než doma v Edenu,“ dodává Jaromír Zmrhal.

Na podporu fanoušků se těší také trenér: „Když jsem chodil sledovat zápasy na Duklu, tak tam moc lidí nechodilo. Když jsem ale byl na utkání Dukly se Slavií, tak tam byla vždy výborná kulisa od slávistických fanoušků. Doufám, že to bude tentokrát podobné, navíc umocněné ziskem poháru. Je to další velká odpovědnost pro nás, musíme podat dobrý výkon. Když lidé přijdou, tak se musíme odvděčit co nejlepším výkonem, jako třeba v posledním zápase, takže se na to hodně těším,“ říká trenér k fanouškovské podpoře.

Marodka zůstává podobná jako před finálovým utkáním poháru: „Bude k dispozici Kuba Hromada, který se z lehčího otřesu mozku snad dal dohromady. Nechci to zakřiknout, půjde do plné zátěže, to rozhodne, jestli bude k dispozici k utkání. Nominace bude nejspíš stejná jako na utkání s Jabloncem,“ upřesňuje Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články